Unit 1 Great scientists
第一部分 听力(共两节，满分 30 分) 第一节(共 5 小题；每小题 1.5 分，满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题，从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳 选项，并标在试卷的相应位置。听完每段对话后，你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和 阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1．Where did this conversation most probably take place? A．At a concert. B．At a flower shop. C．At a restaurant. 2．What did Paul do this morning? A．He had a history lesson. B．He had a chemistry lesson. C．He attended a meeting. 3．What can we learn about the man from the conversation? A．He's anxious to see his sister. B．He wrote to his sister last month. C．He's expecting a letter from his sister. 4．At what time does the train to Leeds leave? A．3：00. B．3：15. C．5：00. 5．What is the man's problem? A．He can't decide how to go. B．He can't drive himself. C．He doesn't like travelling by train. 第二节(共 15 小题；每小题 1.5 分，满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题，从题中所给的 A、B、C 三个选 项中选出最佳选项，并标在试卷的相应位置，听每段对话或独白前，你将有时间阅读各个小 题，每小题 5 秒钟；听完后，各小题将给出 5 秒钟的作答时间，每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料，回答第 6 至 8 题。 6．What is Sally doing? A．Reading a letter. B．Washing clothes. C．Making a phone call. 7．Why does Tom ask Sally and John to call him? A．He wants to meet them at the station. B．He wants to invite them to dinner. C．He wants them to visit his family. 8．What is Tom's telephone number? A．6806840. B．7806842. C．7807842. 听第 7 段材料，回答第 9 至 11 题。 9．Why did Bob call Nancy? A．To ask if she's got the tickets. B．To invite her out for an evening. C．To offer his help with her new flat. 10．What will Nancy be doing next Saturday afternoon? A．Watching a tennis match. B．Cleaning up the new flat.
C．Visiting a friend with Margaret. 11．What has Nancy agreed to do with Bob next Saturday? A．To see a play. B．To attend a concert. C．To buy concert tickets. 听第 8 段材料，回答第 12 至 14 题。 12．Who are the speakers? A．A passer?by and a policeman. B．A passer?by and a driver. C．A passenger and a taxi?driver. 13．What is the woman's house number? A．1323. B．3023. C．4023. 14．Why can't the man turn left? A．It is rush hour. B．It is a one?way street. C．The street is too narrow. 听第 9 段材料，回答第 15 至 17 题。 15．What did the man ask the woman to do? A．To book a hotel room for him. B．To meet an old friend of hers. C．To pass a message to Mary. 16．What is the relationship between the two speakers? A．Neighbors. B．Father and daughter. C．Husband and wife. 17．What is Mary probably doing? A．Staying at a hotel. B．Talking on the phone. C．Chatting with her husband. 听第 10 段材料，回答第 18 至 20 题。 18．Who is the speaker? A．A student. B．A teacher. C．An office clerk. 19．Why did the speaker get a parking ticket? A．His car was parked for too ong. B．His car took up too much space. C．He left his car in a wrong place. 20．Which of the following words best describes the day the speakers had? A．Exciting B．Unlucky C．Tiring 听力材料： Text 1：M：The music and flowers are lovely. W：Yes. I hope the food is good, too. Text 2：W：What about chemistry class this morning, Paul? M：We were supposed to have a chemistry class, but Mr Anderson was out of town for a meeting. So we had a history lesson instead. Text 3：M：I haven't heard from my sister since last month. W：Don't worry, Charley. Letters from the United States can be slow sometimes. Text 4：W：Excuse me. Could you tell me when the next train to Manchester is?
M ： Sure. Well, it's three now. The next train to Manchester leaves in two hours. But you can take the train to Leeds which leaves in fifteen minutes and then get off at Manchester because it stops at Manchester on the way. Text 5：W：So you're going to the Smith's again this weekend? M：Yes. But I can't make up my mind whether to go by road or rail. The trains are generally less an effort，but it's a terrible walk from the nearest station to the village. Text 6：M：Sally, here is a letter for us. It's from Tom. W：Can you read it please? My hands are wet with all this washing. M：Well, OK. Dear Sally and John， Thanks for your letter. It was good to hear from you. Just a short note in reply. I was happy to hear that you two would be in town January. I think that's the first time you will come to visit us after your marriage. Please do call me when you arrive so that I can pick you up at the station and then we may have dinner together in town. In case you don't have my phone number, it's 7807842. I look forward to meeting you soon. Yours， Tom Text 7：M：Hello, Nancy. This is Bob. How are you? W：Fine, thank you. A bit too busy though. You know, I'm trying to put everything in order in my new list. M ： Oh, I see. Well, I was wondering if you would like to go to a concert tomorrow night. I think it will be good. And if I remember correctly, you did say that you liked country music. W：Yes. That's right, I do. It's nice of you to ask, Bob. But I don't think I can. Mother has already asked me to see a friend and then we'll go to the theatre together. In fact she's getting the tickets this evening. M：Oh, well, never mind. What about next weekend? This concert is still on then, I think, if you are free next Saturday. W：Oh, I'd like to very much. But what time exactly? M：It starts at 7：30, I think. W：Oh, good. That'll be fine. The tennis match will be over by 5 o'clock, I'm sure. M：Good, I'll call you again when I get the tickets. W：Sure. Bye now. Text 8：W：Excuse me, but I think you made a wrong turn. You've supposed to turn left on Rosen Bulevard. M：Oh, I'm sorry. Didn't you see 1323 Wilson? W：No, 3023. It's OK though. You don't have to take me there. I can walk from here. M：Why don't I just make a U turn at the corner? W：Well, you shouldn't make a U turn there. It's a one way street. See the sign up ahead? M：Well, maybe if I turn left here I can come down the next street. W：You can't do that either during the rush hour. Really though, don't go to any trouble. Sometimes one can wait thirty minutes for a taxi. So I'm happy to get this close. M：Thirty minutes! I've been riding around all day looking for passengers.
Text 9：W：Hello! M：Hello, Lucy. This is John. Look, could you do me a favour? I've tried to phone my wife six times and I can't get through. The line is busy all the time. Could you possibly go next door and give her a message? W：Sure! What do you want to tell Mary? M：Could you just say I've run into an old friend and I'm staying with him? I'm not at the hotel and I'll give her a ring later. W：Sure, I'll go right now. M：Thanks a lot, Lucy. W：OK. Bye! M：Bye! Text 10: What happened to me that day is just unbelievable. The first thing to go wrong was that all the parking spaces were taken. So I had to park on the grass, and hoped that I would not get a parking ticket. When I got to the admission's office, there was already a long line of students waiting. By the time it was my turn, two of the courses I needed were filled, and I had to go back to my adviser and make out a whole new timetable. Although I did sign up for all my courses, I missed the lunch. The next thing to go wrong was that the bookstore had sold out one of the textbooks required. As I was leaving, I wondered what else could possibly happen, then I saw a policeman standing beside my car and writing out a ticket. 答案：1－5 CACBA 6－10 BACBA 11－15 BCBAC 16－20 ABACB 第二部分 阅读理解(共两节，满分 40 分) 第一节(共 15 小题；每小题 2 分，满分 30 分) 阅读下列短文，从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中，选出最佳选项。 A It was early December and I was driving my children over an hour to a distant mall to do some Christmas shopping. We were finally nearing the exit that would take us there. I smiled and sang quietly along to the song playing on the radio. Then I noticed an older woman in worn, dirty clothes with an incredible sadness in her eyes at the end of the highway exit holding a sign. “It is probably someone trying to catch a ride south，” I thought to myself. When I got close enough to read it, however, I saw that it said, “Homeless. Please help. Willing to work for food.” I took my children into the mall, but all the Christmas spirit had left my heart. I couldn't stop thinking about the woman by the exit, standing outside in the cold, without a home. Later after we left the mall my children and I stopped at a local store to buy some snacks for the long drive back home. When I got to the exit that would get us back on the highway, though, I found myself driving past it and back to the exit we had driven in on. She was still there holding her sign in the December air. I pulled off the side of the road, pulled out the money I had left in my wallet and gave it to my daughter beside me. She then rolled down her window and gave it to the lady. The woman stood there with the money in her hand and thanked us. Before she could finish her sentence my daughter reached out and gave her the food she had bought for the trip home. We pulled back out on the highway. None of us felt proud or even happy with what we had done. We only wished we could have done more. And I also hope that is what more people will continue to struggle to do at Christmas time and always. 作者带着女儿去购物时， 在高速路出口处看到一位举着“乐意工作换取食物”牌子的女 士。在购物结束后，作者依然想着那位女士，最后将购物剩余的钱送给她，并在最后呼吁更
多的人在圣诞节的时候那样一直继续做下去。 21．Which of the following best describes the author before she saw the older woman? A．Happy. B．Nervous. C．Proud. D．Merciful. 答案与解析：A 根据第 1 段“I smiled and sang quietly along to the song playing on the radio”我笑着默默地跟着收音机唱着歌曲可知，作者心情是很高兴。故答案选 A 项。 22．Why did the woman stand at the highway exit holding a sign? A．Because she wanted to sell some Christmas goods. B．Because she wished to be given a lift to the south. C．Because she wanted to work for food. D．Because she wished someone to pick her up. 答案与解析：C 根据第 2 段“Homeless. Please help. Willing to work for food” 乐意工作换取食物可知。故答案选 C 项。 23．From the passage, we can know that ________. A．seeing the poor woman made the author not do Christmas shopping B．after shopping the author returned in order to find the woman C．the bought some snacks at a distant mall for the way home D．the author stopped her car to give the left money to the woman 答案与解析：B 根据文章第 4 段第 2 句可知答案 B 项正确；C 项的 at a distant mall 错误；根据第 4 段“I pulled off the side of the road, pulled out the money I had left in my wallet and gave it to my daughter beside me. She then rolled down her window and gave it to the lady”可知作者的女儿将钱给了那位女士，所以 D 项错误。 24．The main purpose of the passage is to ________. A．tell us the way to do shopping B．encourage us to help others C．show us his kindness D．take pity on the poor woman 答案与解析：B 作者通过讲述帮助别人的故事来告诉读者要多去帮助需要帮助的人， 并且在文章的结尾最后一句也说明了写这篇文章的目的所在。故答案选 B。 B Advertising can be a service to the customer. This is true when advertisements give reliable information about the goods advertised. Such information is needed if the customer is to make a sensible choice when he buys. It is useful in that it lets him know of the kinds of goods in the shops. Printed advertisements do this job best. Customers can collect them and compare them. They can be taken along to shops and their claims can be checked against the actual goods in the shops. However, some advertisements are not very useful to the customer. Instead of helping him to satisfy his real needs, they set out to make him want things. They set out to create a need. These advertisements are cleverly done. The people who produce them understand our weaknesses. They set out to make us believe that what they advertise will make us cleverer, prettier and more handsome, if only we use it. Actually, it is our money they are after and we should be on guard. Some advertisements mislead customers by using part of the truth to suggest something false, and it is skillfully made to give that idea to the careless reader, listener or viewer. At its best advertising can be useful to the customer. At its worst it can mislead him. Many newspapers check on the goods for which the advertisements made claims. Most newspapers are very careful about the small advertisements, which try to sell goods directly to the readers by post. Many newspapers print information about this
on their small advertisement pages. Advertising has become a very big business, and good firms in it do all they can to make sure it is conducted with some attention to truth. This is a help to the customer. But the best way is for customers to be on the look out. 本文讲的是能给消费者提供广告物品的可信赖的信息的广告是有用的。 25．It can be inferred from the passage that advertisements can be useful if they ________. A．have a long list of the goods advertised B．give true information about goods C．tell customers what to buy D．appear on TV and in newspapers at the same time 答案与解析：B 由文章第 1 段第 1 句和第 2 句可以推出答案。 26．Advertisements that play on our weaknesses make us ________. A．desire things we do not need B．purchase the goods we need C．attracted by them D．become loyal reader, listener or viewer 答案与解析： A 由第 2 段第 1、 2 句尤其是“...they set out to make him want things” 可知答案。 27．According to the text, which of the following is TRUE? A．All advertising firms do not care to tell the truth about the goods they advertise. B ． All advertising firms only care to make money, as advertising is a big business. C．Most advertising firms make sure that advertisements do not purposely cheat. D．The advertised goods are often of poor quality. 答案与解析：C 从第 3、4 段尤其是“...and good firms in it do all they can to make sure it is conducted with some attention to truth”可知大多数公司还是非常注 意自己的广告的真实性的。 28．The underlined word “They” refers to “________”． A．Goods B．Customers C．Shops D．Advertisements 答案与解析：D 由含 They 那个句子和前一句可知 they 指 advertisements。 C We now think of chocolate as sweet, but once it was bitter. We think of it as a candy, but once it was a medicine. Today, chocolate can be a hot drink, a frozen dessert, or just a snack. Sometimes it's an ingredient(配料) in the main course of a meal. Mexicans make a hot chocolate sauce called mole and pour it over chicken. The Mexicans also eat chocolate with spices(香料) like chili peppers. Chocolate is a product of the tropical cacao tree. The beans taste so bitter that even the monkeys say “Ugh！” and run away. Workers must first dry and then roast the beans. This removes the bitter taste. The word “chocolate” comes from a Mayan word. The Mayas were an ancient people who once lived in Mexico. They valued the cacao tree. Some used the beans for money, while others crushed them to make a drink. When the Spaniards came to Mexico in the sixteenth century, they started drinking cacao too. Because the drink was strong and bitter, they thought it was a medicine. No one had the idea of adding sugar. The Spaniards took some beans back to Europe and opened cafes. Wealthy people drank cacao and said it was good for the digestion. In the 1800s, the owner of a chocolate factory in England discovered that sugar removed the bitter taste of cacao. It quickly because a cheap and popular drink.
Soon afterwards, a factory made the first solid block of sweetened chocolate. Later on, another factory mixed milk and chocolate together. People liked the taste of milk chocolate even better. Besides the chocolate candy bar, one of the most popular American snacks is the chocolate chip cookie. Favorite desserts are chocolate cream pie and, of course, an ice cream sundae with hot fudge sauce. 本文讲述了巧克力的发展历史。 29．Who discovered sugar could remove the bitter taste of cacao? A．The workers in the chocolate factory. B．The Spaniards. C．The people in England. D．The owner of a chocolate factory. 答案与解析：D 根据第 5 段首句“In the 1800s, the owner of a chocolate factory in England discovered that sugar removed the bitter taste of cacao”可知在十九世 纪英国一家巧克力厂的厂主发现糖能把可可豆的苦味除掉。故答案为 D 项。 30．According to the passage which of the following statements is true? A．Nobody had the idea of adding sugar until the sixteenth century. B．The word “chocolate” comes from a Mexican word. C．The beans taste so bitter that even the monkeys like them. D．Workers must dry and roast the beans to remove the bitter taste. 答案与解析：D 由第一题可知 A 项不对；根据第 3 段首句“The word ‘chocolate’ comes from a Mayan word”可知选项 B 项不对； 根据第 2 段 2 句“The beans taste so bitter that even the monkeys say ‘Ugh！’ and run away”可知猴子不喜欢，故排除 C 项；故 答案为 D 项。 也可根据第 2 段最后两句“Workers must first dry and then roast the beans. This removes the bitter taste”得出答案。 31．The Spaniards think that cacao was a medicine because ________. A．it was strong and bitter B．it was good for digestion C．it cured man's diseases D．it was a kind of drink for good health 答案与解析：A 根据第 4 段“When the Spaniards came to Mexico in the sixteenth century, they started drinking cacao too. Because the drink was strong and bitter, they thought it was a medicine”可知答案。 32．Which is the right time order of the events regarding chocolate? a．Chocolate became a cheap and popular drink in England. b．A factory made the first solid block of sweetened chocolate. c．The Spaniards started drinking cacao. d．It was found that sugar removed the bitter taste of cacao. e．A factory mixed milk and chocolate together. A．a－b－c－d－e B．c－d－e－b－a C．c－d－a－b－e D．c－d－b－e－a 答案与解析：C 根据第 4 段“When the Spaniards came to Mexico in the sixteenth century, they started drinking cacao too”可知 c 是在 16 世纪； 根据 5 段前两句“In the 1800s, the owner of a chocolate factory in England discovered that sugar removed the bitter taste of cacao. It quickly became a cheap and popular drink”可知 d 是在 19 世纪而且 a 在 d 后面；由此可判断答案为 C 项。 D A Sydney Pass gives you unlimited and flexible travel on the Explorer Buses: the “red” Sydney Explorer shows you around our exciting city sights while the “blue” Bondi Explorer visits Sydney Harbor bays and famous beaches. Take to the water on one of three magnificent daily harbor cruises(游船). You can also travel
free on regular Sydney Buses, Sydney Ferries or City Rail services(limited area), so you can go to every corner of this beautiful city. Imagine browsing at Darling Harbor, sampling the famous seafood at Watsons Bay or enjoying the city lights on an evening ferry cruise. The possibilities and plans are endless with a Sydney Pass. Wherever you decide to go, remember that bookings are not required on any of our services so tickets are treated on a first in, first seated basis. Sydney Passes are available for 3, 5 or 7 days for use over a 7 calendar day period. With a 3 or 5 day pass you choose on which days out of the 7 you want to use it. All Sydney Passes include a free Airport Express inward trip before starting your 3, 5 or 7 days, and the return trip is valid(有效的) for 2 months from the first day your ticket was used. Sydney Pass Fares Famil Adult Child* y** 3 day ticket $90 $45 $225 5 day ticket $120 $60 $300 7 day ticket $140 $70 $350 *A child is defined as anyone from the ages of 4 years to under 16 years. Children under 4 years travel free. ** A family is defined as 2 adults and any number of children from 4 to under 16 years of age from the same family. 本文是一篇应用文，介绍了悉尼的一项旅游活动。 33．A Sydney pass doesn't offer unlimited rides on ________. A．the Explorer Buses B．the harbor cruises C．regular Sydney Buses D．City Rail services 答案与解析： D 根据第 1 段第 3 句可知“有了一张悉尼通行证你可以乘悉尼的公交车、 轮渡或地铁，但地铁仅限于规定的路线”，所以选 D 项。 34．With a Sydney Pass, a traveler can ________. A．save fares from and to the airport B．take the Sydney Explorer to beaches C．enjoy the famous seafood for free D．reserve seats easily in a restaurant 答案与解析： A 根据第 3 段最后一句话可知“所有悉尼通行证都包括机场快线往返票， 旅客不用再额外付费”，所以选 A 项。 35．If 5?day tickets were to be recommended to a mother who travelled with her colleague and her children, aged 3, 6 and 10, what would the lowest cost be? A．$225. B．$300. C．$360. D．$420. 答案与解析：C 根据文中的最后两点说明可知，儿童票针对的是 4 至 16 岁的孩子，家 庭票针对的是来自同一家庭中的各个成年人及若干 4 至 6 岁的孩子，所以题干中 5 个人(一 位母亲和她的 3 个孩子，3 岁、6 岁和 10 岁，以及母亲的同事)，如果需要 5 日票的话，可 以购买一张家庭票和一张成人票， 这样的费用是$420， 也可以购买两张成人票和两张儿童票， 这样的费用就是$360。 第二节(共 5 小题；每小题 2 分，满分 10 分) 根据短文内容， 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余 选项。 Choosing which college or university to attend is a big decision, and should be based on many factors.
__36__ Selecting the subject(s) you wish to study at college or university shouldn't be too shocking. By this point in your academic career you should have some idea of the subjects you enjoy, and the subjects for which you have a talent. Extracurricular Activities Make sure that you select a college or university that fits your interests by investigating their activities after class. __37__ Will an athlete have plenty of teams to cheer on and a well?equipped gym to enjoy? Fees and Associated Costs Unfortunately the days of paying for college or university based on a part － time job are long gone. Today fees go up everywhere, from technology fees to laboratory fees to enrolment fees and even application fees, money is required every which way you turn. Attach associated costs such as paying for food and rent, books and clothes, social events and travel, and the cost of going to a college or university soon adds up. __38__ Location, Location, Location Some teens dream of getting far away from their small towns and reinventing themselves in the big city. __39__ No matter where you dream of attending college or university, make sure that you feel safe and comfortable wherever the campus happens to lie. __40__ Your future will depend, at least in part, on which higher level educational institution you attend, and all of these will play a large part in your future happiness. A．Your Preferred Course of Study B．Other teens prefer to stay close to the comforts of home. C．Today, many teens can't leave their parents to live by themselves. D．Do they offer an orchestra or choir for the music lover? E ． A few of the items should be investigated before reaching your final conclusion. F．Choosing a college or university will probably be one of the most important decisions of your life. G．Make sure you look into all of the costs you will be expected to pay before deciding on any particular college or university. 答案与解析： 36．A 后文讲的是你希望学习的课程，故该段标题为 A 项。 37．D 前文说到 interests，故此处选 D 项。 38．G 呼应前文“cost”，G 项中也有“cost”，故选 G 项。 39．B 与前文远离小城镇对比，此处应是待在家乡。 40．F 根据后文讲的你的未来至少部分依赖于你的学业，所以 F 项适合，选择一所大 学是一生中很重要决定。 第三部分 英语知识运用(共两节，满分 45 分) 第一节：完形填空(共 20 小题；每小题 1.5 分，满分 30 分) 阅读下面短文，从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中，选出可以填入空白处 的最佳选项。 One Christmas my husband and I traveled to visit family. Our first stop was to visit my parents in Oregon. My __41__ gave me a plastic piggy bank(储钱罐) as the Christmas gift. Then we continued north into Washington to visit his parents, but on the way our __42__ had some problems. It was late, so we went to the nearest house to ask permission(许可) to __43__ there until the repair shop opened. The woman who __44__ the door was very kind, allowing us to stay. We had to __45__ a few things from the truck, including the bank, still in its long box. The next
morning my husband headed off __46__ towards town, but was soon offered a __47__ from the nice lady, and we were back on the road __48__ afterwards. It wasn't until we reached our destination that we realized we had __49__ the piggy bank in the driveway. It sure was __50__ and there was no chance of going back for __51__. One day over a year later, when we were back in Oregon my mother came out of her house to __52__ us with the same bank in her hand. I couldn't believe my __53__！ We had never told her we had lost it, __54__ there it was! It turns out that the nice lady found the box and read the __55__ on the shipping label(标签) to get my mother's name. She then __56__ my mother and handed it to her, who held on to it for quite some time until we saw her again. So __57__ the very special lady, I was given the __58__ Christmas gift twice. It was truly __59__ to me... and now every time that bank gets filled up, I'll __60__ my money to a local charity to “pass on” my fortunate good luck! 41．A. brother B. husband C. sister D. mother 42．A. family B. truck C. children D. road 43．A. work B. live C. play D. sleep 44．A. questioned B. cheered C. answered D. knocked 45．A. store B. take C. sell D. buy 46．A. on foot B. by bus C. by like D. by car 47．A. meal B. job C. lift D. wait 48．A. tearfully B. safely C. slowly D. shortly 49．A. forgot B. left C. put D. located 50．A. broken B. stolen C. gone D. hidden 51．A. it B. them C. one D. some 52．A. wait B. recognize C. telephone D. greet 53．A. thoughts B. eyes C. heart D. idea 54．A. yet B. although C. because D. when 55．A. news B. heart C. information D. explanation 56．A. accepted B. received C. searched D. contacted 57．A. instead of B. because of C. according to D. but for 58．A. same B. different C. extra D. expensive 59．A. annoying B. amusing
C. promising D. amazing 60．A. earn B. pay C. donate D. raise 一个储钱罐的失而复得体现了人间的真情，故事读来让人感到情意融融。 答案与解析： 41．D 母亲送给作者一个储钱罐作为圣诞礼物。由上文 my parents 得出。 42．B 由下文的 the repair shop 和第 2 段中的 the truck 可知是车出了故障。 43．D 根据 It was late 和上文的车出了毛病可知，这里应该是在那里睡觉等到修车 厂开门。live(定居)干扰性较强但与文意不符，即不能在那里定居，如改为 stay(逗留，暂 住)可选。ask permission to do sth“请求允许干某事”。 44．C answer the door“应声开门”。 45．B 因为老人允许我们逗留，我们当然要把一些东西从卡车上取下来，准备住下。 46．A 作者的丈夫本来“步行”(on foot)进城让人修车。 47．C lift 此处的意思是“搭车”，老太太主动提出开车送他。 48 ． D 意 思 是 作 者 夫 妇 很 快 就 修 好 车 又 上 路 了 。 shortly afterwards ＝ soon afterwards“不久以后”。 49．B leave 此处的意思是“落下，把某物遗忘在某处”，即把储钱罐忘在老太太的 车库通向马路的空地。 50．C it sure was gone 的意思是“它肯定丢了”。 51．A it 指的是储钱罐，意思是说没有机会去取回它了。 52．D “greet sb.”的意思是“欢迎某人”。指作者的母亲出来迎接我们。 53．B couldn't believe one's eyes“不相信自己的眼睛”，表示对某事的惊讶。 54．A yet 此处的意思是“然而”，表转折。 55．C information 指的是储钱罐上的出货标签上的信息。 56．D contact sb.“联系某人”。老太太通过储钱罐上的信息联系到作者的母亲，最 终把储钱罐交到作者的母亲手上。 57．B because of“由于”。 58．A same 一词的意思是说，由于这位奇特的老太太，一个“相同的”圣诞礼物给了 两次。 59．D amazing“令人惊异的”；这件事令作者非常惊异。 60．C donate money“捐赠钱”由下文 a local charity(当地慈善团体)得出。 第二节(共 10 小题；每小题 1.5 分，满分 10 分) 阅读下面材料，在空白处填入适当的内容(不多于 3 个单词)或括号内单词的正确形式。 I was 23 years old on a plane, returning home to Dallas, Texas. Like tens of thousands of others, I was just trying to get home __61__ incident. I sat, in uniform, in a window seat and avoided eye contact with my fellow passengers. No one was sitting in the seat next to me, __62__ made me lonely. A young girl, no more than 10 years old, suddenly appeared. She smiled __63__ handed me a magazine. I accepted her offering, her quiet “welcome home”. Her small gesture of pity was the first I __64__(experience) in a long time. I believe in the connection between strangers when they reach out to one another. That young girl undoubtedly has no memory of __65__ happened years ago. I like to think of her as having grown up, __66__(continue) to touch others and teaching her children to do the same. I know she might have been told __67__(give) me the “gift” by her mother. __68__ doesn't matter why she gave me the magazine. __69__ important thing is she did. Since then, I have followed her example and tried, in different ways for different people, to do the same for them. Like me on that long ago plane ride, they will never know __70__ a stranger took the time to extend a hand. But I know that my attempts since then are all because of that little girl. 答 案 ： 61.without 62.which 63.and 64.had experienced 65.what
66.continuing 67.to give 68.It 69．The 70.why 第四部分 写作(共两节，满分 35 分) 第一节：短文改错(共 10 小题；每小题 1 分，满分 10 分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文， 请你修改你同桌写的以下作文。 文中共 有 10 处语言错误，每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加：在缺词处加一个漏字符号(∧)，并在其下面写出该加的词。 删除：把多余的词用斜线(\)划掉。 修改：在错的词下划一横线，并在该词下面写出修改后的词。 注意：1.每处错误及其修改均限一词； 2．只允许修改 10 处，多者(从第 11 处起)不计分。 I visited my aunt in a countryside near the city last week. I was surprised to see that great changes had been taken place in the countryside. Take my aunt's family for example, we supply precious trees and flowers to the stores in the city and have over ten workers working for themselves. Their family's income reached as much 100,000 yuan last year. Not only did they have a house, a car and computers, they can also afford a trip abroad every year. When asking what else they needed most, they said that they wanted to learn a few English so that they could do business with foreigners directly. To their delighted, my cousin can use that he has learned from university to help them with overseas trade. 答案： I visited my aunt in a countryside near the city last week. I was surprised the to see that great changes had been taken place in the countryside. Take my aunt's family for example, we supply precious trees and flowers to the stores in the city they and have over ten workers working for themselves. Their family's income reached as them much ∧ 100,000 yuan last year. Not only did they have a house, a car and computers, as do they can also afford a trip abroad every year. When asking what else they needed asked most, they said that they wanted to learn a few English so that they could do little business with foreigners directly. To their delighted， my cousin can use that he delight what has learned from university to help them with overseas trade. 第二节：书面表达(满分 25 分) 假若你是某校英语报的编辑， 该报准备举行一次有奖征文活动。 主编要求你根据下表内容写 一篇征文启事： 为提高同学们的英语口语水平，本报联合学生会举行一次英语故事会比 征文说明 赛，欢迎所有英语爱好者踊跃参加 一等奖 1 名，奖电子词典一部；二等奖 5 名，奖《牛津英汉双解词典》 设奖与奖品 一本；三等奖 10 名，奖袖珍收音机一台 比赛时间 6 月 15 日 比赛地点 学校第五会议厅 注意：1.词数 100 左右；2.可根据内容要点适当增加细节，以使行文连贯。 范文 One possible version： In order to improve our oral ability in English, we've decided to associate with the Student Union to hold an English story contest in the No.5 Meeting Hall on July 15. All the students who are interested in English are welcome to take part in it.
The one who does the best in the contest will win the first prize and will get an electronic dictionary. Those who win the second prize(five students in all) will each get an Oxford English?Chinese Dictionary and those who win the third prize(ten students in all) will each get a portable radio. A good chance to practise your spoken English and a nice prize waiting for you. Come on！