2015届高考高三英语一轮复习单元测试:Unit 5 First aid(新人教版必修5)(含答案)

Unit 5 Ⅰ.单项填空

First aid

1.(2014· 太原模考)—We could invite John and Barbara to the Friday night party. —Yes,________?I’ll give them a call right now. A.why not C.why B.what for D.what

2.(2014· 金陵中学月考)—John,there’s________certain Mrs Myles on________phone for you. —Oh,I’m coming.Thank you. A.a;/ C./;the B./;/ D.a;the

3. Though my dad is very busy, he always________time to attend the teacherparent meeting. A.leaves out C.picks out B.squeezes out D.points out

4.(2014· 淄博模拟)—Was it becuase of the terrible weather________his flight was delayed? —Not really.An old lady suffered a heart attack and they had to fly back. A.when C.how B.why D.that

5.(2014· 长沙四校二模)She________volleyball regularly for many years when she was young. A.was playing C.has played B.played D.had played

6.(2013· 盐城二模)—Why are so many northern Chinese visiting Southeast Asia countries recently? —They are trying to get a________shelter from the cold weather in winter. A.magic C.permanent B.reliable D.temporary

7.(2014· 江苏两校期中联考)Though________again and again,the young man still drove after drinking,leading to his being fined.

A.warn C.warned

B.to warn D.warning

8.(2014· 宁夏银川模拟)Words don’t have the power to hurt you________the person who says them means a lot to you. A.if
第 1 页 共 7 页

B.because

C.unless

D.when

9.(2014· 兰州一中高三检测)—Don’t put so much________on the children.It’s harmful to their health. —OK,I won’t. A.pressure C.power B.strength D.attention

10.(2014· 银川一中月考)The number of people,who have access to their own cars, ________sharply in the past decade. A.rose C.have risen B.is rising D.has risen

11.There is little doubt________you will be able to judge truth and error if you have confidence in yourself. A.that C.when B.who D.if

12. (2014· 昆明模拟)They have earned lots of money, so I________believe that the business is a success. A.mildly C.actively B.firmly D.tightly

13.(2014· 济宁检测)When doing experiments,one cannot rely too much upon the human senses to make________observation. A.accurate C.eventual B.casual D.potential

14 . (2013· 天水一中高三模拟 )Little Tom , who got burned while he was setting off fireworks,________in hospital now. A.is treating C.has treated B.was treated D.is being treated15.The boy made the same

mistakes________,which,of course,made his parents very angry. A.over and over again C.sooner or later Ⅱ.阅读理解 (2013· 江西省高三上学期七校联考) A year ago August,Dave Fuss lost his job driving a truck for a small company in west Michigan.His wife, Gerrie, was still working in the local school cafeteria, but work for Dave was scarce,and the price of everything was rising.The Fusses were at risk of joining the millions of Americans who have lost their homes in recent years.Then Dave and Gerrie received a timely
第 2 页 共 7 页

B.more or less D.here and there

gift—$7,000, a legacy ( 遗产 ) from their neighbors Ish and Arlene Hatch who died in an accident.“It really made a difference when we were going under financially,” says Dave. But the Fusses weren’t the only folks in Alto and the neighboring town of Lowell to receive the unexpected legacy from the Hatches.Dozens of other families were touched by the Hatches’ generosity.In some cases,it was a few thousand dollars;in others,it was more than $100,000. It surprised nearly everyone that the Hatches had so much money , more than $3 million—they were an elderly couple who lived in an old house on what was left of the family farm. Children of the Great Depression,Ish and Arlene were known for their habit of saving.They liked comparison shopping and would routinely go from store to store,checking prices before making a new purchase. Through the years,the Hatches paid for local children to attend summer camp when their parents couldn’t afford it.“Ish and Arlene never asked if you needed anything,” says their friend Sandy Van Weelden.“They could see things they could do to make you happier,and they would do them.” Even more extraordinary was that the Hatches had their farmland distributed.It was the Hatches’ wish that their legacy—a legacy of kindness as much as one of dollars and cents—should enrich the whole community and last for generations to come. Neighbors helping neighbors—that was Ish and Arlene Hatch’s story. 1.According to the text,the Fusses________. A.were employed by a truck company B.were in financial difficulty C.worked in a school cafeteria D.lost their home 2.Which of the following is true of the Hatches? A.They had their children during the Great Depression. B.They left the family farm to live in an old house. C.They gave away their possessions to their neighbors. D.They helped their neighbors to find jobs. 3.Why would the Hatches routinely go from store to store? A.They decided to open a store. B.They wanted to save money. C.They couldn’t afford expensive things. D.They wanted to buy gifts for local kids. 4.According to Sandy Van Weelden,the Hatches were________.
第 3 页 共 7 页

A.understanding C.childlike 5.What can we learn from the text? A.The community of Alto was poor.

B.optimistic D.curious

B.The summer camp was attractive to the parents. C.Sandy Van Weelden got a legacy from the Hatches. D.The Hatches would like the neighbors to follow their example. Ⅲ.阅读表达 (2013· 江西省赣州市高三下学期 4 月模拟考试) [1]Cleveland was an industrial boom town in the years after World War Ⅰ.The city grew very fast,thanks to the steel industry,the automobile industry and other big businesses.And

along with a growing population,there was also a growing number of cars. [2]Garrett Morgan was the first AfricanAmerican man in Morgan was at a busy Cleveland Cleveland to own one.One day,

intersection when he witnessed a particularly bad collision.As

he analyzed what had happened,he realized what the problem was. [3]Back in those days, traffic signals were just “stop” or “go”. And a lot of times, the sign would switch while a car was in the middle of the intersection—with no time to get out.That gave Morgan an idea.He created a traffic signal that had a third function—the “warning” sign that had been missing up until that point.And on November 20th,1923,the US Patent Office officially recognized his new invention. [4]Originally,the traffic signal that Morgan invented had to be operated manually instead of autoswitch.Eventually,he sold the rights to his traffic which led to the creation of the modern traffic light. [5]Morgan was born in Kentucky in 1877.As a teenager,he moved to Ohio to find work.At first,finding work was difficult because a lot of businesses would not hire a black man.But Morgan was determined and he became a successful businessman himself—and a newspaper publisher as well.He also invented a number of other products in addition to the traffic signal—including a gas mask that became the model for during World War Ⅰ. [6]In terms of the key to his success,______________helped open new roads to success, for the generations that have followed him.“If a man puts something to block your way,the first time,you go around it,” he once said.“The second time,you go over it.And the third time, you go through it.” 1.What is the main idea of this passage?(no more than 8 words) ________________________________________________________________________
第 4 页 共 7 页

signal to General Electric Company,

the protective masks worn by soldiers

2.Fill in the blank in Paragraph 6 with proper words.(no more than 2 words) In terms of the key to his success,____________________________________________ helped open new roads to success,for the generations that have followed him. 3.Why did the traffic accident happen that day according to Garrett Morgan?(no more than 10 words) ________________________________________________________________________ 4. Point out the disadvantage of the traffic signal invented by Garrett Morgan.(no more than 7 words) ________________________________________________________________________ 5.What does the underlined word “one” (Line 2,Paragraph 2) probably refer to?(no more than 2 words) ________________________________________________________________________

课时作业(二十五) Ⅰ.单项填空 1.解析: 考查交际用语。句意为:——我们可以邀请 John 和 Barbara 来参加周五晚 上的聚会。——是的,为什么不呢?我现在就给他们打电话。why not 表示同意对方的建议, 完整表达为“Why not invite them?”。 答案: A 2.解析: 考查冠词。句意为:——John,电话里有位 Myles 夫人打你。——哦,我 来了,谢谢你。第一空填不定冠词 a,泛指一位 Myles 夫人;第二空,on the phone 意为“在 电话里”,为固定短语。 答案: D 3.解析: 考查动词短语辨析。 leave out 遗漏, 省去; squeeze out 挤出, 榨出;

pick out 挑选出;point out 指出。句意为:尽管我爸爸很忙,但是他总是能挤出时间参加家 长会。 答案: B 4.解析: 考查强调句型。题中的问句部分为强调句型的一般疑问句形式,被强调部 分是“because of the terrible weather”,强调句型的一般疑问句的构成:Was/Is it+被强调部分 +that/who+其他,故所填词用 that,故选 D。 答案: D 5.解析: 考查时态。句意为:当她年轻时,她定期打了很多年的排球。打排球这一 动作在过去的一段时间里一直在有规律地发生,这里是陈述过去的一个事实。 答案: B
第 5 页 共 7 页

6.解析: 考查形容词辨析。句意为:——为什么近来有如此多的中国北方人到东南 亚国家去旅游呢?——他们试图在冬季找一个临时避寒的地方。temporary 暂时的,临时的, 符合语境。 答案: D 7.解析: 考查状语从句中的省略。句意为:尽管这个年轻人一次次被警告,但他还 是酒后驾车,(这)导致他被罚款。当状语从句的主语与主句的主语一致时,可以省略状语从 句的主语和 be 动词。 此句完整形式应为: Though (the young man was) warned again and again, the young man still drove after drinking,leading to his being fined. 答案: C 8.解析: 考查连词。句意为:话本身没有能力伤害你,除非说话的人对你而言很重 要。根据句意可知 unless“除非”正确。 答案: C 9.解析: 考查名词词义。put pressure on 为固定搭配,意为“结??施加压力”。前 句句意为:不要给孩子们施加太多压力,这有害于他们的健康。 答案: A 10.解析: 考查主谓一致和时态。本句的主语是 the number,所以谓语动词用单数; in the past decade 表示时间从过去持续到现在,即“十年来”,因此用现在完成时。 答案: D 11.解析: doubt 用作名词时,在肯定句中,其后从句常用 whether 引导;在否定句 和疑问句中使用 that 引导从句。此处 that 无意义,也不作成分,是同位语从句的引导词。 答案: A 12.解析: 从 They have earned lots of money 可知,“我”坚信(firmly believe)生意是 成功的。mildly 温和地,轻微地;actively 积极地,活跃地;tightly 紧紧地。 答案: B 13. 解析: 考查形容词辨析。 accurate 精确的; casual 随便的; eventual 最后的; potential 潜在的。句意为:在做实验的时候,为了得到准确的观察结果,我们不能完全依靠个人的感 觉。 答案: A 14.解析: 句意为:小汤姆在放烟火时被烧伤了,现在正在医院救治。主句的时间状 语为 now,故选 D 项。 答案: D 15.解析: 句意为:那个男孩一次次犯同样的错误,这当然令他的父母很生气。over and over again 反复,多次,符合句意。more or less 或多或少,大体上;sooner or later 迟早, 早晚;here and there 到处。
第 6 页 共 7 页

答案: A Ⅱ.阅读理解 语篇解读 在 Fuss 一家陷入财政危机时,他们收到了邻居 Hatch 夫妇的遗产,从而渡 过了难关。 1.解析: 细节理解题。根据文章第一段中的“The Fusses were at risk of joining the millions of Americans who have lost their homes in recent years.”以及“It really made a difference when we were going under financially”可知,Fuss 一家陷入了财政危机。 答案: B 2. 解析: 细节理解题。 由文章第二段中的“Dozens of other families were touched by the Hatches’ generosity.”可知,Hatch 夫妇把他们的财产赠给了他们的邻居。 答案: C 3.解析: 推理判断题。由文章第四段中的“They liked comparison shopping and would routinely go from store to store,checking prices before making a new purchase.”可推知,他们 想节省钱。 答案: B 4. 解析: 推理判断题。 由倒数第三段中的 Sandy Van Weelden 所说的话可推知, Hatch 夫妇善解人意。 答案: A 5.解析: 推理判断题。由文章倒数第二段的第二句可推知,Hatch 夫妇想让邻居们

以他们为榜样,将这种善举延续下去。 答案: D Ⅲ.阅读表达 1.Garrett Morgan invented the modern traffic signal. 2.his determination 3.The traffic signal didn’t have a “warning” signal. 4.It had to be operated by hand/manually. 5.A car.

第 7 页 共 7 页


相关文档

高考高三英语一轮复习:Unit 5《First aid》精编单元测试(新人教版必修5)
高考高三英语一轮复习:Unit5 First aid 精编单元测试(新人教版必修5)
高考高三英语一轮复习:Unit5《First aid》精编单元测试 Word版含解析(新人教版必修5)
高考高三英语一轮复习:Unit 5 First aid 精编单元测试(人教版必修5)
高考高三英语一轮总复习:Unit 5 First aid 精编单元测试(人教版必修5) Word版含解析
高三英语(全国人教版)一轮复习精编单元检测:必修5 Unit 5 First aid(单元检测)
【高考领航】(课标版)2015高三英语一轮复习辅导与测试 第1部分 Unit 5 First aid课时训练 新人教版必修5
【人教新课标】2012届高三英语一轮复习精品同步练习:必修5 Unit 5 First aid
【解析版】2015届高三英语一轮复习试题(适用于人教版):必修5 Unit 5 First aid Word版含解析]
电脑版