2013北京市高三年级第一学期期末英语试题 5区汇编_图文

2012-2013 北京海淀区高三年级第一学期期末考试 英语试卷 2013.1 21. A broad smile spread ________ Jack’s face when he eventually gained a scholarship. A. across B. through C. at D. in 22. Such a fierce dog _______ that we had to wait outside before we could get into his yard. A. has he had B. did he have C. he had D. he has had 23. ____ really makes “Gangnam Style” popular is not the lyrics, but the part of “Horse Riding Dance”. A. Where B. What C. That D. Which 24. Temperatures _____ quite dramatically at night in mountains, so put on some warm clothes before going out. A. are dropped B. drop C. are being dropped D. have dropped 25. ---Jack, did you see my son Harry just now? ---No, Mrs. White. I _____ computer games. A. have played B. am playing C. had played D. was playing 26. John has always wanted an iPad and he has just saved enough money to buy _____. A. one B. it C. this D. that 27. When the police arrived at the accident spot, they saw many victims _____ from great pain. A. to suffer B. suffered C. suffering D. having suffered 28. While a great CV _______ get you in the door, a great interview gets you the job. A. shall B. must C. would D. can 29. ---When will the visas be ready, sir/ ---_______ everything goes well, you should get them in 14 workdays. A. Although B. as far as C. Unless D. As long as 30. Up to now, our society _____ with limited living space and a shortage of natural resources. A. has been challenged B. is being challenged C. is challenging D. has challenged 31. Theories about the end of the world on December 21,2012, _____ on the Mayan calendar, created chaos all over the world. A. basing B. based C. having based D. to base 32. I have received an offer from an American university, but I am still hesitating _______ I should accept it. A. how B. why C. whether D. that 33. The pigeon has been ____ symbol of ____ peace for thousands of years in many countries. A. the; a B. a; the C. a;/ D. the;/ 34. ---When I first got to Harvard, my awkward English brought me great trouble. ---On, dear, it ______ a struggle for you to keep up with other students. A. might be B. can be C. could have been D. must have been 35. If John hadn’t lost his job last month, he _____ abroad for a business conference next week. A. would go B. will go C. will have gone D. would have gone

第二节 完型填空(共 20 题,每小题 1.5 分)
1

“A” for Attitude English was always my favorite subject. In my freshman year of high school, I could write a killer composition. In my second year, my __36__ allowed me to give spelling tests to the class. I had wonderful __37__ of my junior year. Mrs.Alexander __38__ me to sit at her desk and take over the class when she had to leave the room. Only my senior English class was __39__, as we had a teacher right out of college who expected college-level work. Every student received a “C” or “D” grade the first quarter. __40__ English was still my subject. I graduated from high school, __41__ early and had children. Confident about my English, I often helped my kids with their English homework. And I __42__ long articles and beautiful poetry as a columnist for a newspaper. Fifteen years later, I went to college, and because I had been an “A” student, I remained an “A” student. I __43__ up to my own expectations. Yesterday, I __44__ my high school report cards when I was reading old papers. That bundle of report cards __45__ back the old days. I remembered sitting in my advisor’s office, explaining that I had always excelled at English, and __46__ that I did not deserve a “D” form that __47__ teacher of my senior year. The advisor was sympathetic but unable to change a(an) __48__. Reading __49__ my old report cards revealed something else too. I wanted to shred them or hide them. I was not an “A” student in high school English! Somehow, I had __50__ myself of this, when the grades clearly reflected an __51__ student with an occasional “A” or “B”, but mostly “C”s. Had I lived up to those grades and __52__ myself according to those letters, I would have never confidently sought my writing __53__. Had I believed in my early grades instead of myself, I would have allowed my fear of __54__ to defeat my enthusiasm and damage my creativity. __55__, I viewed my younger self as an “A” English student, except for that undeserved “D”. 36. A. monitor B. headmaster C. classmate D. teacher 37. A. impressions B. thoughts C. inspirations D. memories 38. A. approved B. appointed C. expected D. urged 39. A. flexible B. creative C. disappointing D. controversial 40. A. So B. But C. And D. Or 41. A. married B. worked C. succeeded D. progressed 42. A. wrote B. edited C. read D. copied 43. A. added B. lived C. grew D. went 44. A. counted B. remembered C. approached D. discovered 45. A. brought B. turned C. held D. kept 46. A. reporting B. guaranteeing C. complaining D. recommending 47. A. impolite B. impatient C. inexperienced D. independent 48. A. grade B. figure C. paper D. entry 49. A. out B. through C. from D. into 50. A. warned B. reminded C. informed D. convinced 51. A. average B. enthusiastic C. outstanding D. awkward 52. A. considered B. defined C. reflected D. described 53. A. goal B. dream C. career D. enterprise 54. A. change B. risk C. stress D. failure 55. A. Otherwise B. Besides C. Instead D. Still 第三部分 阅读理解(分两节,共 20 题,每题 2 分)
2

A Something roared like thunder. The earth shook a little and we heard the rat-a-tat-tat of gunfire. “Father!” Hassan cried. We sprung to out feet and raced out of the living room. “Father! What’s that sound?” Hassan screamed, his hands outstretched toward Ali. Ali wrapped his arms around us. A white light flashed and lit the sky in silver. It flashed again and was followed by rapid sharp sounds of gunfire. “They’re hunting ducks,” Ali said in a hoarse voice. “They hunt ducks at night, you know. Don’t be afraid.” A sired(汽笛)went off in the distance. Somewhere glass broke and someone shouted. I heard people on the street, awakened from sleep. Hassan was crying. Ali pulled him close and held him with tenderness. We stayed huddled(蜷缩) that way until the early hours of the morning. The shootings and explosions had lasted less than an hour, but they had frightened us badly, because none o9f us had ever heard gunshots in the streets. They were foreign sounds to us then. The generations of Afghan children whose ears would know nothing but the sounds of the bombs and gunfire were not yet born. Huddled together in the dining room and waiting for the sun to rise, none of us had any idea that a way of life had ended. The end came when Russian tanks were rolling into the very same streets where Hassan and I played, bringing the death of the Afghanistan I knew and marking the start of a still ongoing era of bloodletting. Just before the sunrise, Baba’s car pulled into the driveway. His door slammed shut and his running footsteps pounded the stairs. Then he appeared in the doorway and I saw something on his face. Something I didn’t recognize right away because I’d never seen it before: fear. “Amir! Hassan!” He cried as he ran to us, opening his arms wide. “They blocked all the roads and the telephone didn’t work. I was so worried!” We let him wrap us in his arms and, for a brief moment, I was glad about whatever had happened that night. 56. Who is the auth9or or this passage? A. Hassan B. Ali C. Baba D. Amir 57. By saying “They’re hunting ducks”, Ali ___________. A. told the children the truth B. tried to calm the children C. played a joke on the children D. cheered the children up 58. We can infer from the passage that _________. A. there were thunderstorms that night B. Afghan children were used to the war C. that night was the end of people’s peaceful life D. people on the street shouted and broke the windows 59. From the last sentence of the passage, we know ____________. A. the author was glad to see his father come home safe B. there was a chance that a world in peace was to come C. what happened that night seemed nothing to the author D. Baba’s arms gave the author temporary comfort and joy

3

B Is Your Diet Destroying the Environment? A vegetarian diet is often praised for its health benefits. Studies have shown that vegetarians usually have lower levels of heart disease and a lower risk of diabetes than people who eat meat. What most people are less aware of, however, are the effects that a vegetarian diet can have on the environment. Researchers from the Union of Concerned Scientists in the US recently studied how consumer behavior affects the environment. The study showed that meat consumption is one of the main was that humans can damage the environment, second only to the use of motor vehicle. Then, how can eating meat have a negative effect on the environment? For a start, all farm animals such as cows, pigs, and sheep give off methane (沼气) by expelling gas (排出) wind from their bodies. One cow can produce up to 60 liters of methane each day. Methane gas is the second most common greenhouse gas after carbon dioxide. Many environmental experts now believe that it is more responsible for global warning than carbon dioxide. It is estimated that 25% of all methane released into the atmosphere comes from farm animals. Another way that meat production affects the environment is through the use of water and land.2,500 gallons of water are needed to produce one pound of beef, whereas 20 gallons of water are needed to produce on pound of wheat. One acre of farmland used for crop production can produce 40,000 pounds of potatoes, 30,00 pounds of carrots, or 50,000 pounds of tomatoes. Many people now see the benefits of switching to vegetarian diet, not just for health reasons, but also because it plays a vital role in protecting the environment6. However, some nutritionists advise against switching to a totally strict vegetarian, or vegan diet5. They believe a vegan diet, which excludes all products from animal sources, such as cheese, eggs, and milk, can be short of many necessary vitamins and minerals our bodies need. Today, many people know it’s important to take better care of their bodies and to use the earth’s resources more efficiently. As this understanding spreads, more people may realize that to help the environment and for the human race to survive, more of us will need to become vegetarians. 60. The underlined word “it” in Para.3 refers to ___________. A. methane gas B. carbon dioxide C. expelling wind 61. Many figures are used in Para.4 to show ___________. A. growing tomatoes has the highest production B. crop production is better than meat production C. meat production consumes too much water and land D. farm animals are the main producer of the methane gas 62. What message does the passage want to convey/ A. Our diet is destroying the surroundings. B. Raising farm animals affects the environment. C. A vegetarian diet helps to protect the environment D. More and more people are becoming strict vegetarians.

D. greenhouse gas

4

C For millions of Facebook users, choosing which photo to use for an online profile is an important decision. According to a study by researchers at the UT Dallas Center, the photos we select may reflect individual preferences, but they also appear to reflect more deeply rooted, unconscious cultural differences. Previous research has shown that culture can affect not only language and custom, but also how we experience the world and process information, western cultures, for example, condition people to think of themselves as highly independent entities (实体),whereas East Asian cultures stress collectivism and interdependence. Dr. Denise Park, co-director of the Center at UT Dallas, and former graduate student Dr. Chih-Mao Huang of the University of Illinois, were the curious about whether these patterns of cultural influence extend to cyberspace. In a paper published in the International Journal of Psychology, they examined the profile photographs of more than 500 active Facebook users from the United States and East Asia. Overall, they found that profile photos of Americans are more likely to focus on the individual’s face, while the profiles of East Asians tend to less emphasize the face and include more background features. Americans also show greater smile intensity compared to East Asian Facebook users. The finding s show marked cultural differences in focus of attention among East Asian and American Facebook users. Moreover, they echo previous research on cultural influences on visual perception(感知),attention, and reasoning in the offline world. “We believe these findings relate to a cultural bias to be more individualistic and independent in the US and more communal and interdependent in Asia,” said Park. The research also found that cultural influences over our self-presentation online can shift over time and from place to place. In one of the study samples, Americans studying in Japan and Japanese studying in the US both showed a tendency to adjust their profile photos to the general preferences of their host country. “Facebook constitutes an extended social context in which personal profiles mirror various individual characteristics, private thoughts, and social behaviors,” noted Huang. “As such, the study presents a new approach to investigate cognition and behaviors across cultures by using Facebook as a data collection platform.” 63. The underlined word “condition” in the first paragraph probably means ___________. A. advise B. instruct C. shape D. forbid 64. We can know from the passage that Mongolians probably emphasize __________. A. cultural influences B. social behaviors C. independent existence D. collective power 65. It can be inferred that a Korean studying in the US is likely to ___________. A. use a picture of his face on Facebook B. adjust to American preferences quickly C. change his profile photos from time to time D. put up a photo of his apartment on Facebook 66. According to Dr. Huang, Facebook can help to ______________. A. make up a more extended social context B. study the diversity of worldwide cultures C. promote communication between east and west
5

D. combine different cultures form different aspects D Do you want to love what you do for a living? Follow your passion. This piece of advice provides the foundation for modern thinking on career satisfaction. But this can be a problem. I’ve spent the past several years researching and writing about the different strategies we use to seek happiness in our work. It became clear early in the process that the suggestion to “follow your passion” was flawed, for it lacks scientific evidence. However, it doesn’t mean you should abandon the goal of feeling passionate about your work. The reality emphasizes that things are quite complicated. Passion is earned. Different people are looking for different things in their work, but generally, people with satisfying careers enjoy some combination of the following features: autonomy, respect, competence, creativity, and a sense of impact. In other words, if you want to feel passionate about your livelihood, don’t seek the perfect job, but seek to get more of these features in the job you already have. Passion is elusive(难捉摸的). Many people develop the rare and valuable skills leading to passion, but still end up unhappy in their work. The problem is that the features leading you to love your work are more likely to be useful to you than your organization. As you become increasingly “valuable”, for example, your boss might push you toward traditional promotions that come with more pay and more responsibility, as this is what is most useful to your company. However, you might find more passion by applying your value to gain autonomy in your schedule or project selection. Passion is dangerous. I’ve watched too many of my peers fall into anxiety and chronic job-hopping due to the “follow your passion” advice. The issue is expectations. If you believe we all have a pre-existing passion, and that matching it to a job will lead to instant workplace happiness, reality will always pale in comparison. Work is hard. Not every day is fun. If you’re seeking a dream job, you’ll end up frustrated, again and again. Don’t set out to discover passion. Instead, set out to develop it. This path might be longer and more complicated than what most cheerful career guides might advocate, but it’s a path much more likely to lead you somewhere worth going. 67. People satisfied with their careers are ____________. A. autonomous and passionate B. creative and competent C. respectable and sensitive D. creative and passionate 68. What is the author’s advice on achieving career satisfaction? A. Developing passion for what one is doing. B. Matching the pre-existing passion to one’s work C. Figuring out early what one will do in the future. D. Discovering skills that lead to interesting careers. 69. The underlined sentence in Para. 5 probably means that ____________. A. it is not easy to match our passion with our jobs B. we shouldn’t think everyone has a pre-existing passion C. high expectations of passion in fobs bring disappointment D. workplace happiness does not require a pre-existing passion 70. What’s the author’s attitude towards the advice of “following your passion”? A. Ambiguous B. Supportive C. Cautious D. Disapproving
6

E Clars Barton, founder of the American Red Cross, gained world wide honor for her dedication to easing human suffering and earned the nickname ‘Angel of the Battlefield.” Batrton was born into a liberal freethinking family in 1821. Her elder brothers and sisters happily tutored her in math and reading, so when she entered school at three years old, she could read and spell three-syllable words. __71__. Concerned about Barton’s difficulty in making friends, her parents sent her to a boarding school, hoping it would make her more comfortable with her peers. _-72__ Batton lost her appetite and cried constantly. After only one term, she had to be brought home. Then, Barton stayed out of school to nurse her older brother through a serious injury and also volunteered to care for poor families during a smallpox(天花)outbreak. In 1861, the Civil War broke out. The sight of wounded soldiers touched Barton deeply. She began to collect and distribute food, bandages, medicines, and other supplies for the Union army. __73__ There, with little concern for her own safety, she cooked meals, assisted surgeons, and comforted wounded soldiers. Eventually, because of working too hard, Barton collapsed, ill with typhoid fever. __74__ It was there that she learned of an organization based in Switzerland---called the International Red Cross, whose work mirrored her own. Shortly after Barton arrived back home in 1873, her sister died. __75__ When recuperating(修养) at a health facility in New York, she began planning for the establishment of an American wing of the International Red Cross. Although at first the government resisted, her efforts finally paid off. The American Red Cross was officially organized on May 21, 1881. Her influence lives on today in the work of the organization she founded. A. Barton fell into a deep depression. B. Unfortunately, it had the opposite effect. C. Many people felt sorry for the loss of her sister and her own health. D. Barton risked her life to transport wagonloads of supplies to the front lines. E. When she recovered, her doctors prescribed a long, restful trip to Europe. F. Barton spent the following several months learning basics about Swiss Cross. G. She easily kept up with the older children academically but did not fit in socially.

7

第四部分 书面表达 (共两节,35 分) 第一节 情景作文(20 分) 某互联网消费调研中心对网络购物进行了调查,结果如下。请根据图表 1 提供的信息 描述人们选择网络购物的不同原因, 并针对图表 2 种任意一个数据所反映的情况谈谈你的看 法。字数不少于 60。 注意:文章开头已经给出。

第二节 开放作文(15) 请根据下面提示,写一篇短文。字数不少于 50。 You are discussing the following picture with your English friend Jim. Now you are telling him how you understand the picture and what makes you think so.

8

英语参考答案及评分标准 2013. 1 第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 1. A 2. C 3.C 4.B 5.A 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,共 15 分) 6. B 7.C 8.A 9.B 10.C 11.C 12.B 13.A 14.B 15.A

第三节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) ★每小题超过一个词不计分;★拼写错误不计分;★人名、月份首字母必需大写,否则不 计分,其余单词大小写错误扣 0.5 分; ★月份缩写不计分。 16. Anderson 17. January 18. 314-662-5660 19.Speeding 20.ticket 第二部分:知识运用(共两节,45 分) 第一节单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,共 15 分) 21. A 22. B 23.B 24.B 25.D 26.A 27.C 31. B 32. C 33.C 34.D 35.A 第二节完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,共 30 分) 36. D 37. D 38.B 39.C 40.B 41.A 42.A 46. C 47. C 48.A 49.B 50.D 51.A 52.B 第三部分:阅读理解(共两节,40 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2 分,共 30 分) 56. D 57. B 58.C 59.D 60.A 61.C 66. B 67. B 68.A 69.C 70. D 第二节(共 5 小题;每小题 2 分,共 10 分) 71. G 72. B 73.D 74.E 75. A

28.D

29.D

30. A

43.B 53.C

44.D 54.D

45.A 55.C

62.C

63.C

64.D

65.A

第四部分:书面表达(共两节,35 分)
9

1、One possible version Recently, a survey about online shopping has been conducted on the Internet. The results are as follows. Chart 1 shows the reasons why people choose to shop online. Of all the people surveyed, 49% think that there are many varieties of products in online shops. About one third of them say that reasonable price is the most appealing factor. And25% hold that online shopping is so convenient that consumers can buy what they want anywhere at anytime. Interestingly, 5% of the people even mention that they can make new friends through online shopping. However, many consumers also express their concerns about online shopping. Among all the concerns in Chart 2, the quality of the products, which accounts for as much as 55%, attracts my attention. Personally, I agree that what consumers get from online shops sometimes differs from what can be seen in the pictures, which can be very disappointing. Therefore, we should make sure the product is of good quality before making a purchase.

2、Possible version Jim, as you can see, there is a river and a group of ants in the picture. Some ants are working together to build an “ant bridge” so that their group members are able to cross the river and reach their final destination. In my opinion, this picture vividly shows the importance of teamwork. It is impossible for a single ant to cross the river, but when they work together as a group, they can achieve their goals. Similarly in our life, an individual person cannot easily carry out a challenging task on his own without joining hands with others. In fact, there are a lot of occasions when teamwork is needed, such as ball games, project learning and even parties. As long as everyone of us combines our efforts, we can surely cross the “river” in our life, just like what the little ants do in the picture. This is my understanding of the picture. Don’t you think so, Jim?

北京市朝阳区 2012—2013 学年度高三年级第一学期期末统一考试 英 语 试 卷 本试卷共 14 页, 共 150 分。 考试时长 120 分钟。 考生务必将答案答在答题卡上, 在试卷 上作答无效。考试结束后, 将本试卷和答题卡一并交回。 第一部分:听力理解(共三节, 30 分) 第一节(共 5 小题:每小题 1.5 分, 共 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一道小题, 从每题所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳 选项。听完每段对话后, 你将有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话 你将听一遍。 例:What is the man going to read? A. A newspaper. B. A magazine. C. A book. 答案是 A。 1. Where did this conversation probably take place? A. On a bus. B. In the street. C. In a furniture store. 2. What did the man do last night?
10

A. He stayed in the library. B. He prepared for a test. 3. How does the woman probably feel now? A. Worried. B. Relieved. 4. At what time does the second show start? A. At 7:00. B. 7:10. 5. What does the woman mean? A. The application arrived a week earlier than expected. B. The man is not suitable for the position. C. The job has been given to someone else.

C. He went to a party. C. Confused. C. 9:10.

第二节(共 10 小题:每小题 1.5 分, 共 15 分) 听下面 4 段对话或独白。每段对话或独白后有几道小题, 从每题所给的 A、B、C 三个选 项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有 5 秒钟的时间阅读每小题。听完后, 每小 题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白你将听两遍。 听第 6 段材料, 回答第 6 至 7 题。 6. Why can’t the woman have the party on the 29th? A. She’ll see her doctor. B. She’ll attend a meeting. C. She’ll travel to another city. 7. How long will the party run? A. Four hours. B. Three hours. C. Two hours 听第 7 段材料, 回答第 8 至 9 题。 8. Where did the man see the ad for the bike sale? A. On TV B. In a department store 9. Which bike is the latest model? A. The Aderson. B. The Curzon. 听第 8 段材料, 回答第 10 至 12 题。 10. In which order will the couple travel to the places? A. Chicago, Manhattan, Boston, Washington. B. Chicago, Washington, New York, Boston. C. Chicago, New York, Washington, Boston. 11. Where is the hotel they’ll stay at in New York? A. On the 53rd Street. B. Near the theater district. C. Far away from Manhattan. 12. How will they go to Boston? A. By train. B. By air. 听第 9 段材料,回答第 13 至 15 题。 13. Which place will the travellers visit first? A. Pigeon Point. B. A seaside café. 14. What should the travellers bring? A. Food. B. Medicine. 15. What animals will the travellers see in the nature reserve? A. Giraffes. B. Monkeys.

C. In the newspaper. C. The Instant.

C. By car.

C. An ice-cream factory. C. Swimsuits. C. Elephants.

第三节 (共 5 小题;每小题 1.5 分, 共 7.5 分) 听下面一段对话, 完成第 16 至第 20 五道小题, 每小题仅填写一个词, 听对话前, 你将有 ...
11

20 秒钟的时间阅读试题, 听完后你将有 60 秒钟的作答时间。这段对话你将听两遍。 Interview notes about Harrods the biggest department store in the UK Food Hall: ___16___ kinds of food Egyptian Hall: look like an Egyptian Building ___17___ years ago get most of its power by producing ___18___ itself during the ___19___ sales, there’s an increase in customers and ___20___

? ? ? ? ?

第二部分:知识运用(共两节, 45 分) 第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分, 共 15 分) 从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中, 选出可以填入空白处的最佳选项, 并在答题卡 上将该项涂黑。 例:It’s so nice to hear from her again. _____, we last met more than thirty years ago. A. What’s more B. That’s to say C. In other words D. Believe it or not 答案是 D。 21. Various summer camps being available, we can choose _____ based on our own interest. A. either B. each C. one D. it 22. You can’t catch the charm of English poetry _____ you understand its rhyme. A. if B. unless C. though D. while 23. —Hurry up! Alice and Sue are waiting for you at the school gate. —Oh! I thought they _____ without me. A. went B. are going C. have gone D. had gone 24. I found it hard _____ my feelings in words. A. conveyed B. conveying C. convey D. to convey 25. ––These grapes look really beautiful. ––They _____! See the price, $ 3.99 a pound. Too expensive, aren’t they? A. would B. could C. should D. might 26. I hope that the little _____ I’ve been able to do has been of some use. A. which B. what C. that D. when 27. Thanks to the Internet, now every day we receive _____ we did 20 years ago. A. as five times much information as B. much information as five times as C. as much information as five times D. five times as much information as 28. If you really have to leave during the meeting, you’d better leave _____ the back door.? A. by B. for C. across D. out 29. —Did you get to the railway station on time? —Sure. The city center wasn’t as crowded this morning as it usually _____. A. is B. was C. has been D. had been 30. In the weeks before the Academy Awards Ceremony, movie reviewers make predictions about which movies and actors _____. A. have awarded B. will award C. are awarded D. will be awarded 31. Judging from the date _____ on the gold coin, we can tell that it was made 500 years ago. A. being marked B. marked C. to mark D. to be marked
12

32. He _____ the car himself, but he didn’t have the tools. A. would have repaired B. must have repaired C. had repaired D. would repair 33. For a moment nothing happened, then _____ all shouting together. A. voices had come B. did voices come C. came voices D. voices would come 34. The students wonder _____ good the course will do to their future jobs. A. which B. what C. whether D. why 35. ______ in a top-level university abroad is what many students wish for. A. Educated B. Being educated C. To educate D. Educating 第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分, 共 30 分) 阅读下面短文, 掌握其大意, 从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中, 选出最佳选项, 并 在答题卡上将该项涂黑。 A Standard of Excellence My l4-year-old son, John, and I spotted the coat almost at the same time in the secondhand clothing store. __36__ the other coats were hanging down loosely, this one looked as if it were __37__ itself up. The thick, black wool was soft and unworn. It had a black velvet collar, beautiful tailoring and an __38__ price of $28. We looked at each other, saying nothing, but John’s eyes shone. Dark, woolen overcoats were popular with teenage boys, but could cost several hundred dollars new. This coat was even better, __39__ that touch of classic elegance from long ago. John tried it on and turned from side to side, __40__ himself in the mirror with a(n) __41__, studied expression that soon changed into a smile. The __42__ was perfect. John wore the coat to school the next day and came home with a wide smile. “How did the kids like your coat?” I asked. “They __43__ it!” he said, carefully folding it over the back of a chair and __44__ it flat. Over the next few weeks, a change came over John. __45__ replaced contrariness; __46__, reasoned discussion replaced argument. He became more mannerly and more thoughtful, eager to __47__ me. “Good dinner, Mom,” he would say every evening. One day when I suggested that he might start __48__ homework before dinner, John, who was always putting off doing stuff, said, “You’re __49__. I guess I will.” When I __50__ this incident to one of his teachers and remarked that I didn’t know what caused the __51__, she said laughing, “It must be his coat!” At the library, we ran into a friend who had not seen our children for a long time, “Could this be John?” he asked, looking up to John’s new height, __52__ the style of his coat and extending his hand, one gentleman to another. John and I both know we should never __53__ a person’s clothes for the real person within them. But there is something to be said for __54__ a standard of excellence for the world to see, for practicing standards of excellence in thought, speech, and behavior, and for __55__ what is on the inside to what is on the outside. 36. A. While B. Unless C. Since D. As 37. A. carrying B. putting C. holding D. pushing 38. A. unreasonable B. unbelievable C. unacceptable D. unreliable 39. A. developing B. indicating C. adopting D. bearing 40. A. eyeing B. admiring C. questioning D. measuring
13

41. A. serious 42. A. brand 43. A. approved 44. A. pressing 45. A. Acceptance 46. A. wild 47. A. please 48. A. at 49. A. helpful 50. A. explained 51. A. choices 52. A. analyzing 53. A. trust 54. A. setting 55. A. adjusting

B. excited B. figure B. loved B. smoothing B. Affection B. quiet B. help B. from B. considerate B. announced B. growth B. assessing B. judge B. applying B. comparing

C. puzzled C. result C. desired C. beating C. Agreement C. fair C. change C. in C. right C. presented C. feeling C. checking C. mistake C. meeting C. preferring

D. doubtful D. fit D. enjoyed D. ironing D. Acquaintance D. detailed D. remind D. on D. great D. mentioned D. changes D. consulting D. blame D. wearing D. matching

第三部分:阅读理解(共两节, 40 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2 分, 共 30 分) 阅读下列短文, 从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中, 选出最佳选项, 并在答题卡上将 该项涂黑。 A Mr. Peter Johnson, aged twenty-three, battled for half an hour to escape from his trapped car yesterday when it landed upside down in three feet of water. He took the only escape route—through the boot. Mr. Johnson’s car had ended up in a ditch(沟渠) at Romney Marsin, Kent after he lost proper control on ice and hit a bank. “Fortunately, the water began to come in only slowly,” Mr. Johnson said. “I couldn’t force the doors open because they were jammed against the walls of the ditch and dared not open the windows because I knew water would come flooding in.” Mr. Johnson, a sweet salesman of Sitting Home, Kent, first tried to attract the attention of other motorists by sounding the horn (笛) and hammering on the roof and boot. Then he began his struggle to escape. Later he said, “It was really a half penny that saved my life. It was the only coin I had in my pocket and I used it to unscrew the back seat to get into the boot. I hammered desperately with a hammer trying to make someone hear, but no help came.” It took ten minutes to unscrew the seat, and a further five minutes to clear the sweet samples from the boot. Then Mr. Johnson found a wrench (扳手) and began to work on the boot lock. Fifteen minutes passed by. “It was the only chance I had. Finally it gave, but as soon as I moved the boot lid, the water and mud poured in. I forced the lid down into the mud and climbed up clear as the car filled up.” His hands and arms cut and bruised, Mr. Johnson got to Beckett Farm nearby. Huddled in a blanket, he said, “That thirty minutes seemed like hours.” Only the tips of the car wheels were visible, police said last night. The vehicle had sunk into two feet of mud at the bottom of the ditch. 56. Which of the following objects is the most important to Mr. Johnson?
14

A. The hammer. B. The coin. C. The seat. D. The horn. 57. We know from the passage that ______. A. Mr. Johnson’s car stood on its boot as it fell down B. Mr. Johnson’s car accident was partly due to the slippery road C. Mr. Johnson struggled in the pouring mud as he unscrewed the back seat D. Mr. Johnson could not escape from the door because it was full of sweet jam 58. “Finally it gave” in Paragraph 5 means that ______. A. at last the wrench went broken B. the chance was lost at the last minute C. the lock came open after all his efforts D. luckily the door was torn away in the end 59. What is the best title for this newspaper article? A. Driver Escapes through Car Boot B. The Story of Mr. Johnson, a Sweet Salesman C. The Driver Survived a Terrible Car Accident D. Car Boot Can Serve as the Best Escape Route B Micro-Enterprise Credit for Street Youth Introduction Although small-scale business training and credit programs have become more common throughout the world, relatively little attention has been paid to the need to direct such chances to the street youth. Over the past nine years, Street Kids International (S.K.I.) has been working with partner organizations in Africa, Latin America and India to support the economic lives of street children. The purpose of this paper is to share some of the lessons S.K.I. has learned. Background Typically, children end up on the streets not due to a single cause, but to a combination of factors: a lack of adequately funded(资助) schools, the demand for income at home, family breakdown and violence. The street may be attractive to children as a place to find adventurous play and money. However, it is also a place where some children are exposed, with little or no protection, to unfair employment, urban crime, and abuse. Street Business Partnerships S.K.I. has worked with partner organizations in Latin America, Africa and India to develop opportunities for street children to earn income. ? The S.K.I. Bicycle Courier Service first started in the Sudan. Participants in this enterprise were supplied with bicycles, which they used to deliver parcels and messages, but they were required to pay for it gradually from their wages. ? The Youth Skills Enterprise plan in Zambia is a joint program with the Red Cross Society. Street youths are supported to start their own small business through life skills training and access to credit. Lessons learned The following lessons have been learned from the programs. It is important for all loans(贷款) to be linked to training programs that include the development of basic business and life skills.
15

Small loans are provided at first for purchasing equipments such as bicycles, shoe shining kits. All S.K.I. programs have charged interest on the loans, primarily to get the business runners used to the concept of paying interest on borrowed money. Generally the rates have been modest. 60. The organization, S.K.I., aims to ______. A. give business training and loans to street children B. provide schools and social support for street children C. share the lessons S.K.I learned to help street children D. draw the attention of the government to street children 61. According to the passage, what’s the most probable reason for children to end up living on the street? A. Unemployment. B. Adventurous play. C. Urban crimes. D. Being poor. 62. It can be inferred from the passage that with the help of S.K.I, street children may ______. A. reject paid employment B. leave their families C. set up their own business D. support other children C For some time past it has been widely accepted that babies—and other creatures—learn to do things because certain acts lead to “rewards”. It used also to be widely believed that effective reward, at least in the early stages, had to be directly related to such basic physiological “drives” as thirst or hunger. In other words, a baby would learn if he got food or drink of some sort of physical comfort, not otherwise. It is now clear that this is not so. Babies will learn to behave in ways that produce results with no reward except the successful outcome. Papousek began his studies by using milk in the normal way to “reward” the babies and so teach them to carry out some simple movements, such as turning the head to one side or the other. Then he noticed that a baby who had had enough to drink would refuse the milk but would still go on making the learned response with clear signs of pleasure. So he began to study the children’s responses in situations where no milk was provided. He quickly found that children as young as four months would learn to turn their heads to right or left if the movement “switched on” a display of lights—and indeed that they had the ability to learn quite complex turns to bring about this result, for instance, two left or two right, or even to make as many as three turns to one side. Papusek’s light display was placed directly in front of the babies and he made the interesting observation that sometimes they would not turn back to watch the lights closely although they would “smile and bubble” when the display came on. Papousek concluded that it was not primarily the sight of the lights which pleased them, it was the success they were achieving in solving the problem, in mastering the skill, and that there exists a fundamental human urge to make sense of the world and bring it under intentional control. 63. According to the author, babies learn to do things which ______. A. are directly related to pleasure B. will bring them a feeling of success C. will meet their physical needs D. will satisfy their curiosity
16

64. Papousek noticed in his studies that a baby would ______. A. make learned responses when it saw the milk B. carry out learned movements when it had enough to drink C. continue the simple movements without being given milk D. turn its head to right or left when it had enough to drink 65. The babies would “smile and bubble” at the lights because ______. A. the lights were directly related to some basic “drives” B. the sight of the lights was interesting C. they need not turn back to watch the lights D. they succeeded in “switching on” the lights 66. According to Papousek, the babies’ pleasure in achieving something is a reflection of _____. A. a basic human desire to understand and control the world B. the satisfaction of certain physiological needs C. their strong desire to solve complex problems D. a fundamental human urge to display their learned skills D The word hug is of uncertain origin. The Oxford English Dictionary cautions against confusing it with hugge—another word of the Middle English ug, meaning “to inspire with fear or disgust”. Nevertheless, I find myself drawn to the possibility that hug does, in fact, have some connection with ug. It seems to me that at the thought of a tight embrace(拥抱), fear and disgust do come to mind. So why is it that when I go over to your house for dinner, you wrap your arms around me, even though I saw you last Friday at the movies? One arm or two? Should there be space between us? Should I brush my cheek against yours? Maybe even kiss your cheek? I’m willing to believe that some people really love to hug. They rush to enfold not only family and friends but also friends of friends and near strangers. They delight in applying pressure and rocking from side to side. Yet most people are just going through the motions; they’re looking for a way to say hello or goodbye. Not wanting to seem rude, I open my arms, too, submitting to the ceremony of friendship. After one particularly confusing interaction, I looked for advice from experts. Emily Yoffe, an advice columnist, offered her sympathy: “I’m with you on this, but I’ve become a non-hugger who hugs. Recently after breakfast with a new friend, I went in to hug her goodbye, and I could see a kind of horror in her eyes, but it was too late to back off.” That’s me: The girl with the look of horror in her eyes. The Emily Post Institute, which specializes in manners, explains that when greeting someone, you should look him or her in the eyes and smile, speak clearly, add a “glad to see you” and then shake hands with a firm grip, pump two or three times, and then release. The institute suggests adding a hug “if it’s a relative or close friend.” Nor any specific information on what a proper hug entails. There are several hug alternatives, among them: the handshake, the cheek kiss, the wave, the arm squeeze, and the nod. Handshakes seem formal, cheek kisses un-American. Arm squeezing would be a good solution if it were not for the danger of getting pulled into something more full-bodied. The nod, though, can be very effective when combined with a smile, especially
17

when executed with confidence and with one hand already grasping the door handle. 67. What do the first two paragraphs indicate about “hug”? A. The word causes common disfavor. B. The behavior appears disgusting. C. The action is somewhat confusing. D. The manner is unsuitable for friends. 68. About the way of embrace, the experts ______. A. have a standard concept B. feel embarrassed and uneasy C. advise people to use other ways D. fail to give an explicit definition 69. What’s the author’s attitude towards hug? A. Cautious. B. Hesitant. C. Puzzled. D. Opposed. 70. What does the passage mainly discuss? A. Specialized opinions on daily manners. B. In-depth research into hug. C. Appropriateness of daily manners. D. Important reform of greeting manners. 第二节(共 5 小题, 每小题 2 分, 共 10 分) 根据短文内容, 从短文后的七个选项中选出能填入空白处得最佳选项。选项中有两项为 多余选项。 The Making of “Tipping Point” Many of the most expensive commercials ever made are those in which a film star flashes a beautiful smile at the cameras. ___71___ Their recent television advertisement, the most expensive in British history, cost ten million pounds, and it features(突出), not the rich and famous, but villagers from the mountains of Argentina. The advertisement features a game of dominoes. It begins in a darkened room with several thousand dominoes(多米诺) set up on a specially-designed table. Then the falling dominoes head out of the room into the streets, causing progressively larger objects to fall. Dominoes knock over books, which in turn knock bigger objects such as suitcases, tyres, and even cars. The final piece in the chain reaction is a huge tower of books. ___72___ The place chosen for the commercial was Iruya, a village high up in the mountains in Argentina. ___73___ The journey could take up to ten hours. Asked why this remote destination for the shoot, the director said that even though it was the most difficult location they could have picked, it was perfect. ___74___ Twenty six truckloads of objects were brought in. They were all chosen to suit the town and fit in with the people’s way of life. They included 10,000 books, 400 tyres, 45 wardrobes and 6 cars. Setting the objects up took skill and patience. Some of the sequences(场景) had to be reshot 15 times, though the sequence in which six cars fell over was successfully shot in just one take. Filming in this location was not without its difficulties. Firstly, being so remote, it was hard to obtain resources. The second problem was the high altitude. Iruya is situated 3000 metres above sea level and the film crew was not used to working in such conditions. ___75___ Director Nicolai Fuglsig said: “Despite all the challenges, the cast was fantastic and it was a really amazing experience.” Whether or not the effort pays off is another matter entirely. A. Creating this film was no easy task. B. They drop off to show a glass of Guinness. C. Preparations for filming took well over a month.
18

D. Not so with the famous Irish drink company Guinness. E. They needed to be arranged so they would fall over easily. F. It was also hard working with the villagers who had no experience of film-making. G. The film crew had to drive along 48 kilometres of dirt roads and cross twelve rivers. 第四部分:书面表达(共两节, 35 分) 第一节 情景作文(20 分) 假设你是红星中学高二(1)班的学生李华,上周末和妈妈一起去给爷爷买羽绒服。请 根据以下四幅图的先后顺序,写一篇英文周记,叙述买羽绒服的全过程。 注意:1. 周记的开头已为你写好。 2. 词数不少于 60。

Last Saturday, mom and I went to buy a down jacket for my grandpa. _____________________ (请务必将情景作文写在答题卡指定区域内)

19

答题卡 以下为答题区,必须用黑色字迹的签字笔在方框区域内作答,否则答题无效。 第四部分:书面表达 第一节 情景作文 _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ __ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ ________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ __ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ ___ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ __

20

第二节 开放作文(15 分) 请根据下面提示, 写一篇短文, 词数不少于 50. You are discussing the following picture with your English friend Jim. Now you are telling him how you understand the picture and what makes you think so. 提示词:杠铃 barbell

(请务必将开放作文写在答题卡指定区域内)

21

答题卡 以下为答题区,必须用黑色字迹的签字笔在方框区域内作答,否则答题无效。 第四部分:书面表达 第二节 开放作文

_______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _____________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ __ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ __ _______________________________________________________________________________ _ _______________________________________________________________________________ _ _______________________________________________________________________________ _ 听力理解第三节答案: 16. ___________ 17. ___________ 18. ___________ 19. ___________ 20. ___________ 阅读理解第二节答案: 71. ___________ 72. ___________ 73. ___________ 74. ___________ 75. ___________

22

北京市朝阳区 2012—2013 学年度高三年级第一学期期末统一考试 英语参考答案 第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 1—5 BABCC 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,共 15 分) 6—10 BCCAC 11—15 ABACB 第三节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 每小题 1.5 分。如出现拼写错误不计分;出现大小写、单复数错误扣 0.5 分;如每小题 超过一个词不计分。 16. many/ different/ various 17. 4,000 18. electricity 19. January 20. sales/profit 第二部分:知识运用(共两节,45 分) 第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,共 15 分) 21—25 CBDDC 26—30 CDAAD 31—35 BACBB 第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,共 30 分) 36—40 ACBDA 41—45 ADBBC 46—50 BADCD 51—55 DBCDD 第三部分:阅读理解(共两节,40 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2 分,共 30 分) 56—60 BBCAA 61—65 DCBCD 66—70 ACDDC 第二节(共 5 小题;每小题 2 分,共 10 分) 71—75 DBGAF 第四部分:书面表达(共两节,35 分) 第一节 情景作文(20 分) 一、评分原则 1.本题总分为 20 分,按 5 个档次给分。 2.评分时,先根据文章的内容和语言质量初步确定其档次,然后以该档次的要求来衡量,确 定或调整档次,最后给分。 3.评分时应考虑:内容要点完整、词汇和句式的多样性及语言的准确性、上下文的连贯。 4.拼写、标点符号或书写影响内容表达时,应视其影响程度予以考虑。英、美拼写及词汇用 法均可接受。 5.词数少于 60,从总分中减去 1 分。 二、各档次的给分范围和要求: 第一档 完全完成了试题规定的任务。 · 覆盖了所有内容要点; · 运用了多样的句式和丰富的词汇; · 语法或用词方面有个别错误,但为尽可能表达丰富的内容所致;体现了较强的语言 运用能力; · 有效地使用了语句间的连接成分,所写内容连贯、结构紧凑。 完全达到了预期的写作目的。

18 分-20 分

第二档

完全完成了试题规定的任务。
23

15 分-17 分

· 覆盖了所有内容要点; · 运用的句式和词汇能满足任务要求; · 语法和用词基本准确,少许错误主要为尽可能表达丰富的内容所致; · 使用了简单的语句间连接成分,所写内容连贯。 达到了预期的写作目的。

第三档

12 分-14 分

基本完成了试题规定的任务。 · 覆盖了内容要点; · 运用的句式和词汇基本满足任务要求; · 语法和用词方面有一些错误,但不影响理解。 基本达到了预期的写作目的。 未恰当完成试题规定的任务。 · 漏掉或未描述清楚主要内容; · 所用句式和词汇有限; · 语法或用词方面的错误影响了对所写内容的理解。 未能清楚地传达信息。

第四档

6 分-11 分

第五档

1 分-5 分

未完成试题规定的任务。 · 明显遗漏主要内容; · 句式单调、词汇贫乏; · 语法或用词方面错误较多,严重影响了对所写内容的理解。 未能传达任何信息;所写内容与要求无关。

0分

三、One possible version: Last Saturday, mom and I went to buy a down jacket for my grandpa. When we got to a big store, we saw down jackets of various colours and styles. There were so many of them that it took us quite a while to decide which one to buy. Finally, with the help of the shop assistant, we selected a black thick jacket for grandpa. Immediately, we came back home to show it to my grandpa. Seeing it, he was very happy and couldn’t wait to put it on. But we were annoyed to find something was wrong with the zipper. Hurriedly, I took it back to the store and explained the problem to the shop assistant. To my satisfaction, she was very kind and helped me choose another one patiently. Standing in front of the mirror, my grandpa looked at himself in the new coat, smiling contently. Grandma also spoke highly of the coat with her thumb up and praised me for what I did. How delighted I was! 170 第二节 开放作文(15 分) 一、评分原则: 1.本题总分为 15 分,按 4 个档次给分。 2.评分时,先根据文章的内容和语言质量初步确定其档次,然后以该档次的要求来衡量,确
24

定或调整档次,最后给分。 3.评分时应考虑:文章是否扣题,结构是否完整,内容是否充实、健康,思维是否活跃,逻 辑是否清晰,语言是否规范,交际是否得体。 4.拼写、标点符号或书写影响内容表达时,应视其影响程度予以考虑。英、美拼写及词汇用 法均可接受。 5.词数少于 50,从总分中减去 1 分。 二、各档次的给分范围和要求: 第一档 完全完成了试题规定的任务。 · 内容充实,体现了活跃的思维和清晰的逻辑; · 交际得体,表达时充分考虑到了交际对象的需求; · 语法或用词方面有个别错误,但为尽可能表达丰富的内容所致;体现出较强的语言运 用能力。 完全达到了预期的写作目的。 基本完成了试题规定的任务。 · 内容、逻辑和交际等方面基本符合要求; · 所用语法和词汇满足了任务的要求; · 语法或用词方面有一些错误,但不影响理解。 基本达到了预期的写作目的。 未恰当完成试题规定的任务。 · 表达未能切题; · 所用词汇有限,语法或用词方面的错误影响了对写作内容的理解。 未能清楚地传达信息。 未完成试题规定的任务。 · 写了少量相关信息; · 语法或用词方面错误较多,严重影响了对写作内容的理解。 未传达任何信息;所写内容与要求无关。

13 分-15 分

第二档

9 分-12 分

第三档

4 分-8 分

第四档 1 分-3 分 0分

三、可能出现的立意: 1. 面对挑战时树立信心 2. 理想与现实 3. …… 四、One possible version: In my opinion, the man, standing in front of the barbell, is dreaming of lifting it high above his head. But obviously the barbell is too heavy for him. Hard as he might try, his effort will still be in vain. I think the picture wants to tell us that sometimes even though we have big dreams, we need to face the reality and have a good awareness of our own ability. Otherwise, we may not get what want, however hard we try, like the man in this picture. Actually, if he knows his ability well and chooses a lighter barbell, things will turn out differently.
25

So it is with our life. Everyone has a dream, but we should base it on a good awareness of our own abilities so that we can acquire more confidence and eventually succeed.

26

听力原文: Text 1 M: Would you please tell me where I could get batteries for my camera? W: Yes, go down this street and turn right at the second crossing. Walk past a market. Then you will find a camera shop next to a furniture shop. Text 2 W: Why didn’t you come to the party last night? M: Well, I went straight to the library after class. W: Why? Do you have a test today? M: No, I don’t. I just wanted to find some books. Text 3 M: I just read your blood test report, and everything seems OK. W: I see. Then there is nothing to worry about. Text 4 W: Could you tell me the starting times for both performances? M: The first begins at 7:00 o’clock, and it lasts two hours. The second follows immediately after a ten-minute break. Text 5 M: I wonder if you find my experience relevant to the job. W: Yes, certainly. But if only you had sent in your application letter a week earlier! Text 6 M: Mrs. Montgomery? I’ve been trying to figure out when we should have the New Year’s party. Could you take a look at these dates? W: Sure. The twenty-ninth is out. I’ll be out of the office all day at a seminar. Either the twenty-eighth or the thirtieth is fine. M: Well, why don’t we make it the thirtieth? We can have it from three to five. That way, everybody can just go home afterwards. W: Sounds good to me. You make the invitations. I’ve got to run. I’ve got a meeting in five minutes. Text 7 W: Hello, February’s Department Store. Can I help you? M: Yes. Your advertisement in the Daily Paper says you have some bicycles on sale. I’m really interested in buying one. W: I see. But we have three different brands available, Curzon, Aderson, and Instant. Which one would you prefer? M: I’m not quite familiar with those brands. Could you recommend one for me? W: Well, that depends on what kind of bicycle you want. The Curzon is the cheapest one, only 60 dollars; the Aderson bike is a 2011 model, the newest one; the Instant is more comfortable than the other two, but it is the most expensive of all, 85 dollars.
27

M: Oh, yes, it is really hard to decide. I think I’ll come over and take a look at them. Thank you so much. See you later. W: See you. ‘ Text 8 W: I remember you said we were going to stay three days in Chicago. M: We are. It’s two nights in the hotel, July the 3rd and 4th, but three days altogether. W: I see. We arrive early on the third, and we leave at 11:30 p.m. on the fifth. M: That’s correct. As you see, I’ve got tickets for us on the night train to New York on the fifth. W: So it really is a full day on the fifth. M: Plenty of time for shopping, dear. We’ll even have enough time for a show in the evening because the train station is near the theater district. W: What about hotels in New York City? M: It’s New York Sheraton on 53rd Street. Though it’s the tourist season, I was able to get a good room. W: That’ll be great. We’ll have a good time there right in the heart of Manhattan. M: Now after we stay in New York City, I’ve planned our visit to Washington as you requested. You have two days there before we fly to Boston. ‘ Text 9 M: Hi, everyone! On behalf of Sunshine Island Tours, let me welcome you all to the island. We’d like to thank you for choosing our exciting one-day round the island tour. My name’s Jack and I’ll be your guide. We’ll be picking you up from your hotel at seven o’clock tomorrow morning. Then we’ll drive around the south of the island. Our first stop is Pigeon Point, where there is a beautiful view of the water below. And then we’ll visit a small ice-cream factory, where you can see our delicious island ice-cream being made. We then continue around the island enjoying beautiful views of the Atlantic coast. And we’ll stop for a typical Caribbean lunch at a nice seaside café. After lunch, we’ll head north, stopping at a beach. So you need to take your swimsuit, towel and sunscreen. And finally we’ll go to the nature reserve, where you can see parrots and monkeys. Ur, one more thing, there are extra costs. You might want to buy some souvenirs, like local jewellry. And you might want to tip your driver. OK. Are there any questions? Text 10 W: Tell me, Peter. What makes Harrods so famous? M: Well, it’s the biggest department store in the UK, and its Food Hall and Egyptian Hall are very famous. W: What is special about the Food Hall? M: It sells many different kinds of food. For example, it has two hundred and fifty kinds of cheese from all over the world. W: That’s amazing. And why is the Egyptian Hall so famous? M: Well, when people see it, they feel they are in another world. It looks like an Egyptian Building from 4,000 years ago. W: Is it true that Harrods produces its own electricity?
28

M: Yes, it does. Seventy percent. Enough for a small town. W: Really? Tell me, how many customers do you have on an average day? M: About thirty thousand people come on an average day. But during the January sales, the number increases to three hundred thousand customers a day. W: How much do they spend? M: Well, on average, the customers spend about 1.5 million pounds a day. During the January sales, the record for one day is nine million pounds.

东城区 2012—2013 学年度第一学期期末教学统一检测 高三英语试卷 2013.1 本试卷共 14 页,共 150 分。考试时长 120 分钟。考生务必将答案答在答题卡上,在试 卷上作答无效。考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。 第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有一道小题,从每题所给的 A、B、C 三个 选项中选出最佳选项。听完每段对话或独白后,你将有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅 读下一小题。每段对话或独白你将听一遍。 例:What is the man going to read? A.A newspaper. B.A magazine. C.A book. 答案是 A。 1. What is the man’s brother doing? A. Doing business. B. Studying law. C. Working as an engineer. 2. When will the woman pick up Julia? A. At five o’clock. B. At seven o’clock. C. At eight o’clock. 3. How will the woman go to the football match? A. On foot. B. By car. C. By bus. 4. What’s the man doing? A. Giving advice. B. Making a request. C. Offering help. 5. Why does the girl feel excited? A. She has won the first place. B. She has got new running shoes. C. She has been chosen for the race. 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,共 15 分) 听下面 4 段对话或独白。每段对话或独白后有几道小题,从每题所给的 A、B、C 三个 选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有 5 秒钟的时间阅读每小题。听完后,每 小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白你将听两遍。

29

听第 6 段材料,回答第 6 至 7 题。 6. How old is the man’s little brother? A. 8. B. 10. 7. Where does the conversation take place? A. In a Cafe. B. In a shop. 听第 7 段材料,回答第 8 至 9 题。 8. What is the possible relationship between the speakers? A. Coach and player. B. Director and secretary. C. Headmaster and student. 9. How is the man feeling? A. Annoyed. B. Awkward.

C. 12. C. At a gym.

C. Regretful.

听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。 10. Who are probably the listeners? A. Old customers. B. Old colleagues. C. Old classmates. 11. When will the listeners have a chance to enjoy some music? A. At 8:30 pm. B. At 9:00 pm. C. At 10:00 am. 12. What do we know about the dinner? A. It will be served before a slide show. B. The dinner has been arranged in the park. C. All the dishes are prepared by some guests. 听第 9 段材料,回答第 13 至 15 题。 13. What was the woman in the past? A. A designer. B. A nurse. 14. Why did the woman leave her job? A. Because it was less challenging. B. Because she wanted a total change. C. Because she was not in good health. 15. What does the woman think of her present work? A. It gives her lots of confidence. B. It brings in regular payments. C. It puts less pressure on her.

C. A painter.

第三节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 听下面一段独白,完成第 16 至 20 五道小题,每小题仅填写一个词。听独白前,你将有 .. 20 秒钟的时间阅读试题,听完后你将有 60 秒钟的作答时间。这段独白你将听两遍。

Open hours: from

Note 16 to Sunday
30

closed during the month of 17 Dolphin show: 18 pm Things for sale: many different 19 and books Ticket costs: ? Adult: ?7 ? Children:?4.25 ? School groups: 20 prices 第二部分:知识运用(共两节,45 分) 第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,共 15 分) 从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡 上将该项涂黑。 例:It’s so nice to hear from her again. _____, we last met more than thirty years ago. A.What’s more B.That’s to say C.In other words D.Believe it or not 答案是 D。 21. It was a small room, _____ it afforded a fine view of the old city. A. so B. for C. or D. but 22. We tried _____ the window, but it was still hot in the room. A. to open B. opening C. open D. opened 23. He doesn’t need to keep moving house, _____ his father did. A. once B. because C. if D. as 24. In general, most tennis _____ on hard courts or on clay. A. plays B. is played C. has played D. has been played 25. I asked for some more cake, but there was _____ left. A. no one B. none C. a little D. a few 26. The house was in such a mess—it looked as though a bomb _____ on it. A. dropped B. had dropped C. would drop D. would have dropped 27. He jumped out of bed and ran to the door to see _____ the parcel was for. A. who B. why C. where D. what 28. Look at this year’s sales figures _____ last year’s; they’re so much better. A. against B. from C. with D. between

29. We intend to go to India, even if air fares _____again between now and next summer. A. went up B. will go up C. were going up D. go up 30. With some books _____, he went into the bookstore on the way home. A. bought B. buying C. to buy D. to be bought 31. We went camping last Saturday. Unfortunately, the day, _____began brightly, ended with a violent storm. A. when B. where C. which D. that
31

32. Chris told Liz that he had a good job with a big salary, but he_____. A. wasn’t B. doesn’t C. hadn’t D. didn’t 33. According to the new law, people found _____ “harmful” advertisements on the streets will be punished strictly. A. put up B. to put up C. putting up D. having put up 34. If the island _____ a tourist attraction, last week’s earthquake would have caused far more deaths. A. remained B. would remain C. has remained D. is to remain 35. —Mum, I’m tired. —Well, if you _____ go to bed after midnight every night, what do you expect? A. will B. may C. should D. can 第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,共 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。 Coin confusion Rachel looked through troubled eyes at his sister and said, “I wouldn’t have thought Eric would be a thief.” His sister Sarah replied, “Whoa, that’s a 36 accusation to make against your best friend!” Rachel remembered two days ago when he had brought out his coin collection for Eric to 37 . At the end of that day, Rachel’s mother had asked him to do her a favor, so he had asked his friend, “Is it okay if I leave you for a few minutes?” Eric had said, “Go ahead. I’ll clean up here,” 38 at the piles of coins on the floor. When Rachel had returned, it never occurred to him to 39 his coins until two days later that he realized some quarters were 40 . Sarah said, “Why don’t you just ask him?” “Ask him what? Hey, Best Friend, did you 41 my coin collection?” Rachel thought for a moment, 42 if that would be a good idea. The theft of his collection left him with a feeling of 43 . “How could I have misjudged my friend’s 44 ?” The next day Rachel went over to Eric’s house. Eric was acting funny—sort of nervous, like he couldn’t be 45 . In fact, Rachel thought Eric acted like someone with a secret. Anger blossomed(产生) as Rachel watched Eric pretend to be kind, 46 Eric had obviously stolen from him. Rachel finally could not stand it anymore and stood up. Suddenly, Eric 47 , “I can’t stand it anymore!” Rachel was astonished at hearing his own 48 burst forth from his friend! Only, instead of sounding 49 , Eric sounded excited. He pulled something from underneath the chair. “Go on—open it! I was going to wait until your birthday, but I can’t wait!” Slowly, Rachel lifted the top of the 50 . Laid out in front of him were all of the quarters from his coin collection. Each quarter was in its own 51 in a new collection case. Each quarter shone like it was new. Rachel felt 52 rush over his neck and ears. He 53 said, “Thank you—this m e a n s … a g r e a t d e a l t o m e .” H e w a s g r a t e f u l t h a t E r i c h a d c u t h i m 54 before he said something he would 55 . Eric was exactly the type of person he
32

wanted as a friend! 36. A. repeated 37. A. clean 38. A. working 39. A. seek 40. A. destroyed 41. A. replace 42. A. deciding 43. A. stupidity 44. A. decision 45. A. still 46. A. when 47. A. expressed 48. A. purpose 49. A. shocked 50. A. jar 51. A. spot 52. A. air 53. A. absently 54. A. off 55. A. suspect B. false B. store B. gesturing B. select B. messed B. steal B. knowing B. abandon B. character B. confident B. so B. condemned B. choices B. curious B. box B. form B. heat B. unwillingly B. down B. explode C. baseless C. choose C. playing C. check C. missing C. pick C. asking C. failure C. appearance C. generous C. after C. yelled C. desire C. guilty C. can C. condition C. wind C. weakly C. in C. tolerate D. serious D. see D. glaring D. collect D. decreasing D. remove D. minding D. betrayal D. method D. silent D. if D. argued D. thoughts D. cruel D. bag D. style D. sweat D. fearfully D. up D. regret

第三部分:阅读理解(共两节,40 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2 分,共 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上 将该项涂黑。 A Federal Child Labour Standards for Teenagers Teenage labour in the United States Federal Law sets child labour standards affecting teenage workers in the private companies and in federal, state, and local governments. How can injuries be prevented? Demand Training Insist on adequate supervision(监督) and easy access to a supervisor at all times. Demand sufficient training on equipment and chemicals you are required to use. Refuse to use unknown materials or machinery that is broken or improperly set up. Wear protective equipment Always use whatever protective equipment is supplied. Protective clothing includes non-slip shoes, gloves and other specific job-related protective gear. Request reasonable protective equipment if it is not provided automatically. Know your environment Ask about workplace hazards and precautions that can help prevent injuries. Workplace hazards are objects and situations present at your job that could potentially hurt you. Recognize safety
33

hazards such as slippery floors, unsafe ladders, sharp knives, and heavy lifting. Know the law Learn about federal and state laws governing employment for teenagers and make sure your supervisor enforces them. How many hours may be worked? Teenagers (ages 14-15) may total no more than ? 3 hours on a school day ? 18 hours in a school week (A school week is any week in which school attendance is required for any part of four or more days.) ? 8 hours on a non-school day ? 40 hours in a non-school week What are the responsibilities? Employer and employee share the responsibility for keeping the workplace safe and healthy. As a teenage worker, you can do your part by taking these steps: ? Follow rules. ? Use safety equipment. ? Keep your work area clean. ? Report all injuries. ? Inform a supervisor if you feel sick. ? Report safety problems. 56. If a teenager is asked to work with equipment out of order, he or she should______. A. demand enough training B. refuse to work with the equipment C. ignore the instructions on the machine D. ask for necessary protective tools 57. Which is an example of a precaution? A. Choosing new materials. B. Using iron ladders. C. Reporting all injuries. D. Wearing safety glasses. 58. What is most stressed in the Federal Child Labour Standards for Teenagers? A. Safety measures. B. Working hours. C. Responsibilities. D. Equipments. B The son of a piano producer, Elwyn Brooks White was born in Mount Vernon in a wealthy family. And he was raised with the mix of sophistication(富有经验) and common sense that would mark his writing. After graduation, White spent a year as a newspaper reporter in New York City, then decided to drive across the country with a friend. The trip gave White a lifetime of anecdotes. “When they ran out of money,” White’s friend, James Thurber, noted, “they played for their supper—and their gasoline—on an interesting musical instrument that White had made out of some pieces of wire and an old shoe.” When White returned to New York City in the mid-1920s, he spent a few years bouncing between advertising jobs and unemployment before trying his hand again at writing. Not very
34

seriously, he sent some essays to a new magazine called The New Yorker. Since its founding in 1925, the magazine had struggled to find its niche, and White's work helped put The New Yorker on the map. His essays were funny and sophisticated; they spoke equally to socialites(社会名流) and cab drivers, professors and repairmen. Through his essays, which he wrote for nearly 50 years, White helped give The New Yorker its voice and identity. In 1945, already a leading literary figure, White switched to his second occupation: writing children’s books. He moved from New York to a farm in Maine, where he raised chickens and geese. Seeking a way to amuse his nieces and nephews, White started to write stories for them. “Children were always after me to tell them a story and I found I couldn’t do it,” he said. “So I had to get it down on paper.” By the time he died from Alzheimer’s disease in 1985, White’s essays had appeared in more literary collections in colleges than those of any other writer. Many said his essays matched his personality: sophisticated without being simple, critical without being mean. 59. What do we learn from Paragraph 2? A. White took the trip to realize his lifelong dream. B. The trip had a lasting effect on White’s personality. C. The travelling companion found White’s music talent. D. White had many experiences to talk about after the trip. 60. The underlined part “its niche” means something that_____. A. suits its sponsors’ tastes B. protects its social identity C. helps to build its own style D. voices its authors’ concern 61. What do we know about White’s works? A. They originally came from the stories told by his nieces. B. They were intended for people of different social status. C. They helped The New Yorker find its position on the map. D. They were chosen by college textbooks when they came out. C Does style really sell? How can the appearance of a product be more important than what it does? The battle between form and function rose again when James Dyson, British inventor of the Dyson vacuum (真空) cleaner that has sold in millions around the world, resigned as chairman of London’s Design Museum. It is widely believed that Mr. Dyson felt that the museum put too much stress on style and fashion at the expense of serious industrial design. Mr. Dyson accused the museum of not keeping true to itself. He may be right, but these days, museums everywhere can no longer afford to be unique centers of scholarship and learning. Among competition for sponsorship, they must use exhibitions of populist culture, nice cafés and shops or, best of all, a new building by Frank Gehry to increase visitor numbers. On the one hand, some producers can be too old-fashioned and too concerned with the importance of product engineering and the functionality of their goods. On the other there are those who believe that how a product looks is more important. Design is indeed a broad term,
35

involving both function and form. Typically, in any given product area, it changes from the former to the latter. Clothing is a good example. But surely you would have to be a very shallow person to think something’s appearance was more important than what it did. Today nearly all goods at any given price-point do much the same job. So almost the only way producers can differentiate their products from those of their competitors is to create some sort of emotional connection with the consumer, which could be through the visual appeal of the product or its packaging; or the imagery(意象) created by advertising. And what of the Dyson vacuum cleaners? Mr. Dyson may believe that people buy these machines because of the graphs showing their superior suction, but most vacuum cleaners do a good job; the main reason people pay extra for a Dyson is because it is a vacuum cleaner with a trendy brand. With its inside workings exposed, it is a bit like a Richard Rogers building with all its pipes shown in bright colors on the outside instead of being hidden inside. Functional it may be, but it is a bit of a trick, too. 62. Mr. Dyson left the Design Museum because he thought the museum _____. A. didn’t increase the number of visitors B. couldn’t provide scholarships for learners C. wasn’t loyal to its original purpose of learning D. hadn’t great appeal for serious industrial designs 63. Speaking of clothing, the underlined word “latter” refers to_____. A. affording protection B. providing warmth C. indicating one’s identity D. making someone beautiful 64. What is the author’s opinion in Paragraph 4? A. A product with convenient packaging sells well. B. The majority of consumers prefer to buy branded goods. C. Most similarly priced products are of a comparable standard. D. Emotion contributes much to the development of advertising industry. 65. The author believes that people buy the Dyson vacuum cleaner because_____. A. it has very good suction B. it has a fashionable range C. it sells well around the world D. it is invented by James Dyson 66. What is the author’s attitude towards the form of a product? A. Optimistic. B. Sceptical. C. Disapproving. D. Objective. D In this section, we are concerned with reconstructive memory. Suppose you are trying to remember some event. Reconstructive memory would involve(涉及) combining the pieces of information about the event you can remember with your relevant knowledge and experience to reconstruct what probably happened. The concept of reconstructive memory is related to schema theory. A schema is an organized package of information containing your knowledge about the world; it helps us to make sense of it all. Schemas are stored in long-term memory. Your schemas tell you that if you were wearing a T-shirt it was likely to be summer. Bower, Black, and Turner showed that most people share similar schemas. Most people listed the following as the most important events associated with having a restaurant meal: sitting down, looking at the
36

menu, ordering, eating, paying the bill, and leaving the restaurant. In the early 1930s, it was generally assumed that memory simply involves remembering the information presented to us. However, Bartlett argued that memory was often more complex than that, in that previous knowledge in the form of schemas has influence on our memory. He thought what was of key importance was to ask participants to memorize a text selected to produce conflict between its contents and their knowledge of the world. As a result, the participants would connect their own schemas to the contents. This would result in misrepresentation of the material. For example, if people read a story taken from a different culture, then this would contain words and concepts that were foreign. It would be likely that the participants’ previous knowledge would influence the way this information was remembered, making it more acceptable from the standpoint of their own cultural background. Bartlett’s work suggested that the process of remembering things is an active reconstruction of the bits that are stored. What is involved here has been compared to using a few dinosaur bones to reconstruct what the dinosaur probably looked like. When you learn something, it is actually only elements of the experience that are stored. So reconstructions are made by combining the real elements of a memory with your knowledge of the world. Our prejudices will influence what we think we have seen, and how we later recall the information. 67. How does the author explain the schema theory in Paragraph 1? A. By giving common examples. B. By comparing different events. C. By reporting experiment results. D. By explaining principles in daily life. 68. What is schema? A. Relevant information showing your understanding of the world. B. An organized package of information that makes sense to people. C. Pieces of information about the event you can remember. D. The most important events associated with each other. 69. Bartlett believed that ______. A. earlier experience would affect what people recalled B. memory was more complex than what schema theory supported C. conflict existed in people’s knowledge of the world D. people tended to make information acceptable 70. What is the passage mainly about? A. What helps regain memory. B. How memory is reconstructed. C. What the real elements of memory are. D. How schema theory influences memory. 第二节(共 5 小题;每小题 2 分,共 10 分) 根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项 为多余选项。 Nature’s cheats Mary is digging in the ground for a potato, when along comes John. Seeing that there is no one in sight, John starts to scream. John’s angry mother rushes over and drives Mary away. Once
37

his mum has gone, John helps himself to Mary’s potato. We’ve all experienced similar annoying tricks when we were young—the brother who stole your ball and then got you into trouble by telling your parents you had hit him. But Mary and John are not humans. They’re African baboons(狒狒). 71 John’s scream and his mother’s attack on Mary could have been a matter of chance, but John was later seen playing the same tricks on others. 72 Studying behavior like this is complicated, but scientists discovered apes(猿) clearly showed that they intended to cheat and knew when they themselves had been cheated. 73 An ape was annoying him, so he tricked her into going away by pretending he had seen something interesting. When she found nothing, she “walked back, hit me over the head with her hand and ignored me for the rest of the day.” Another way to decide whether an animal’s behavior is deliberate is to look for actions that are not normal for that animal. A zoo worker describes how an ape dealt with an enemy. “He slowly stole up behind the other ape, walking on tiptoe. When he got close to his enemy, he pushed him violently in the back, then ran indoors.” Wild apes do not normally walk on tiptoe. 74 But looking at the many cases of deliberate trickery in apes, it is impossible to explain them all as simple copying. I t s e e m s t h a t t r i c ke r y d o e s p l ay a n i m p o r ta nt pa r t i n a p e s o c i e t i e s . 75 Studying the intelligence of our closest relative could be the way to understand the development of human intelligence. A. In most cases the animal probably doesn’t know it is cheating. B. An amusing example of this comes from a psychologist working in Tanzania. C. And playing tricks is as much a part of monkey behavior as it is of human behavior. D. So the psychologists asked his colleagues if they had noticed this kind of trickery. E. The ability of animals to cheat may be a better measure of their intelligence than their use of tools. F. This use of a third individual to achieve a goal is only one of the many tricks commonly used by baboons. G. Of course it’s possible that it could have learnt from humans that such behavior works, without understanding why.

38

第四部分:书面表达(共两节,35 分) 第一节 情景作文(20 分) 假设你是红星中学高三(1)班的学生李华,校报英语园地正在开展征稿活动。请根据 以下四幅图的先后顺序,将你们班近期美化教室的活动记述下来,向校报投稿。词数不少于 60。

(请务必将情景作文写在答题卡指定区域内)

39

第二节 开放作文(15 分) 请根据下面提示,写一篇短文。词数不少于 50。 In your spoken English class, your teacher shows you the following picture. You are asked to describe the picture and explain how you understand it.

(请务必将开放作文写在答题卡指定区域内) 第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 1.A 2.B 3.A 4.B 5.C 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,共 15 分) 6. C 7. B 8. A 9. A 10. 11. C B 12. C 13. B 14. C 15. A 第三节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 每小题 1.5 分。如出现拼写错误不计分; 出现大小写、单复数错误扣 0.5 分;如每小题超过一个词不计分。 16. Tuesday 17. March 18. 2:00 19. toys 20. special 第二部分:知识运用(共两节,45 分) 第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,共 15 分) 21. D 22. B 23. D 24. B 25. B 26. B 27. A 28. A 29. D 30. C 31.C 32.D 33.C 34.A 35.A 第二节 完形填空 (共 20 小题; 每小题 1.5 分, 30 分) 36. 共 D 37. D 38. B 39. C 40. 41. C B 42. A 43. D 44. B 45. 46. A A 47. C 48. D 49. C 50. B 51.A 52.B 53.C 54.A 55.D 第三部分: 阅读理解 (共两节, 分) 第一节 40 (共 15 小题; 每小题 2 分, 30 分) 56. 共 B 57.D 58.A 59.D 60.C 61.B 62.C 63.D 64.C 65.B 2 66.D 67.A 68.A 69.A 70.B 第二节(共 5 小题;每小题 2 分,共 10 分) 71.C 72.F 73.B 74.G 75.E 第四部分:书面表达(共两节,35 分) 第一节 情景作文(20 分) 一、 One possible version: Last month, our monitor suggested at a class meeting that we do something to decorate our classroom. Some classmates wanted to hang several pretty pictures on the wall, while
40

others thought it would be great to put some plants in the classroom. Most of us preferred the second idea. In the following week, a variety of beautiful plants were brought to the school, which immediately created a relaxing atmosphere. Every day after class, we devoted our spare time into caring these plants, watering them regularly. With fragrant flowers around us, we felt at peace with ourselves and it surely helped us reduce some stress. 第二节 开放作文(15 分) One possible version: In the picture, we can see that a group of people are trying to get to the final destination following the way directed by an arrow; while only one man is taking a short cut. In our daily life, many people have got used to the common practices of settling problems. They just follow others, without thinking independently. They are unaware that there are better solutions, just like the majority of the people in the picture, none of whom has found the short cut. The only man, in contrast, has thought out of the box, which definitely saves him great effort and much time. So in my opinion, whatever we do, we should never stick to a fixed idea, and then we can find out a most effective way. 附:听力录音材料 Text 1 W: So tell me a little about your family, Danny. M: Well, there’s my elder brother, Jack. He is doing business. W: Do you have any sisters? M: Yeah, I have two elder sisters. Theresa and Jill. Theresa is studying law. And Jill is an engineer. She works downtown. Text 2 W: Hi, Julia, this is Tina. I just want to let you know that tonight the class starts at eight o’clock. I can pick you up around seven o’clock. And, if you get a chance, give me a call. I’ll be at work until five. Bye. Text 3 M: Are you going to drive to the football match, Kate? W: I was going to, but I think parking will be difficult. M: That’s what I thought. I’m going to walk, if you want to come with me. W: OK then—that’s cheaper than the bus! Text 4 M: Since it’s the airline’s fault that I missed my flight, are you going to pay for my hotel? W: Yes, we will. Text 5 W: Hey, Dad! I did it! I’m in! M: Well, congratulations, Alice! That’s fantastic. I’m so glad for you. W: Our first race is at the end of the month. Oh, and I’m going to need some new running shoes. Text 6 W: Hi; Mark. What are you doing? M: Hello, Jenny. Shopping for a present for my little brother. W: I bought my brother a computer game. He plays with it for hours. M: How old is he? W: Ten. M: Oh – my brother’s twelve. 4 W: Oh, that’s OK. This game’s good for eight to thirteen year olds. M: Great! Text 7 M: Judy, would you come here for a minute, please? W: Yeah? M: Well, I’d like to talk to you. W: Uh … about what? M: You know that you haven’t shown up for practice lately. W: But, I only missed twice! M: Twice in the past week— it isn’t good. I won’t be able to keep you on the basketball team if this goes on. We all want to win, and it isn’t fair to the rest of the team. Text 8 M: Hello everybody, and welcome to the reunion. It’s hard to believe, seeing you all together again, that our college graduation was ten years ago. I just want to run through a few announcements. First, the buffet will open at 8:30. We are very lucky to have some great cooks among our former classmates who have prepared all this. We’ll have a slide show during dinner. Thanks for all the photos you sent in. I have to say that there are some of me that
41

suddenly appear which I’d hoped never to see again, thanks to them. The band, Random Acts of Kindness, whom you may recall from their younger days, have reunited for one night only. They’ll be setting up soon and will start playing at 9:00. Then tomorrow, we have the picnic and ballgame. That will be in the park. I think the ballgame is due to start at 10:00 in the morning. You’ll probably have worked up a pretty good appetite after the game, so we’ll move on to the picnic after. And I think there’s going to be a barbeque there. At last, I’d like to say a big thank you to Karla Romero for organizing all this. She is the one who set up the website and then tracked everyone down. So, thank you very much, Karla. 5 Text 9 W: Can I help you? M: I’m trying to find a present for my wife’s birthday…Your jewellery’s really beautiful—these designs must’ve taken you a lifetime to create. W: Well, thank you! But I’ve actually only been in jewellery for a couple of years. I was a nurse and had a bad back, so I was advised to try something lighter… M: And took up jewellery. W: Not immediately. I did an evening course in life drawing at a school of art, hard work but fun, and then when I saw some of the jewellery that students produce, I was addicted! M: It must all be a total change from nursing… W: Well, it was a bit of a shock not having a regular income. M: …I’ve never seen anything like these delicate glassy shapes you’ve put into your designs. W: I have been very lucky because my work became popular and fashionable straight away, so this made me sure I should continue along the same lines…but I still leave the making to the last minute. I find I do my best work when I’m under a bit of pressure actually. Text 10 W: Sea World is not open at the moment, but here is some information. We are open six days a week, from Tuesday to Sunday, from nine a.m. until five thirty p.m. Visitors are welcome from April to February, but we have to close in March for painting and repairs. Every morning at eleven, there is a short film about the sea. Go to the Visitor Center to watch this. The film is followed by a short talk about the different animals living in the sea. The dolphin show begins at two o’clock every afternoon, but to make sure we can start on time, we ask everyone to be in their seats by a quarter to two. The shop at Sea World is open all day. Children will like the many different toys and books on sale there. There is also a café, where you can get drinks and snacks. Adult tickets cost seven pounds and tickets for children are four pounds twenty-five. There are special prices for school groups. Thank you for listening.

北京市西城区 2012—2013 学年度高三第一学期期末考试 英 语 试 题 本试卷分第一卷(选择题)和第二卷(非选择题)两部分,共 150 分。考试时间 120 分钟。 第一卷(三部分,共 115 分) 第一部分:听力理解(共三节,满分 30 分) 第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最 佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题
42

和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1.What kind of movie does the woman probably want to see? A.A comedy. B.A science movie. C.An action movie. 2.What’s the probable relationship between the two speakers? A.Husband and wife. B.Teacher and student. C.Classmates. 3.What time does the TV series begin? A.At 8:00. B.At 8:30. C.At 9:00. 4.Where does this conversation probably take place? A.In a shop. B.In a restaurant. C.In a bank. 5.How would the man like to make the trip? A.By air. B.By car. C.On foot 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,共 15 分) 听下面 4 段对话或独白。每段对话或独自后有几道小题,从每题所给的 A、B、C 三个 选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有 5 秒钟的时间阅读每小题。听完后,每 小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白你将听两遍。 听第 6 段材料,回答第 6 至 7 题。 6.What does the man offer to do? A.Lend his umbrella to the woman. B.Get the woman’s umbrella for her. C.Do the presentation for the woman. 7.What is the woman probably going to do right away? A.Wait for the man. B.Study in the library. C.Go for the presentation. 听第 7 段材料,回答第 8 至 9 题。 8.What is the Woman’s problem? A.She hasn’ t got the ticket to Josh Tumer's concert. B.She wants to go to a concert but hasn’t finished her work yet C.She hasn’t got a partner to go with her to the concert. 9.What is the woman probably going to do to satisfy both sides? A.Put off her work. B.Cancel the show plan. C.Finish her work after the show. 听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。 10.What is the woman worried about? A.She doesn’t have time to move. B.She doesn’t have a truck to help her move. C.She doesn’t have enough money to buy a truck. 11.Which suggestion is NOT given by the man? A.Calling the rental service B.Arranging a time for tomorrow. C.Saving money for her textbooks. 12.What does the woman think of renting a truck? A.It is a good idea. B.It is too expensive. C.It is too troublesome.
43

听第 9 段材料,回答第 13 至 15 题。 13.What is true about a potluck lunch? A.It’s a formal family meeting. B.It must be held in the garden. C.It allows guests to dress causally. 14.Why does the speaker think a potluck lunch is fun? A.The host doesn’t make any food for guests. B.Every guest has to prepare a dish for the lunch. C.All the guests will be surprised by some special gifts. 15.What does the speaker have to do as the host? A.Supply the drinks. B.Bring a gift. C.Put the dish on the table. 第三节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 听下面一段对话,完成第 16 题至 20 题,每小题仅填写一个词。听对话前,你将有 20 秒钟的时间阅读试题,听完后你将有 60 秒钟的作答时间。这段对话你将听两遍。请将答案 写在答题纸上。

第二部分:知识运用(共两节, 满分 45 分) 第一节:单项填空(共 15 小题,每小题 1 分,满分 15 分) 从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 21.As a college freshman, he wanted to be an interpreter, ____ he joined a translation club. A.for B.but C.so D.as 22.—Lucy, how are you getting on with your composition? —I have rewritten it so many times that I wonder if I ____ it. A.finish B.finished C.have finished D.will finish 23.It is said that Mo Yan's hometown is the place ____ has inspired him throughout his writing career. A.in which B.where C.that D.as 24.The more active you are, the more likely you'll be ____ new friends. A.made B.to make C.making D.to have made 25.Normally, students will be given a certificate ____ completion of the course. A.on B.with C.to D.in 26.—Our physics eacher is as humorous as he is intelligent. —It could never be ____.I like him so much. A.truer B.true C.the truest D.as true 27.But for the pouring rain, we ____ a pleasant journey last weekend.
44

A.should have B.would have C.must have had D.could have had 28.We are so sorry for that.We'll try to determine exactly ____ went wrong that evening. A.where B.what C.which D.how 29.—Beautiful day, isn't it? —Yes.It's not like what the weatherman ____ at all. A.says B.had said C.said D.is saying 30.You can spend your free time in our library.There is a reading room ____ more than 600 students. A.seats B.to be seated C.seated D.seating 31.Being more realistic, the elderly have learned to focus on things that make them happy and let go of ____ that don't. A.them B.it C.that D.those 32.We believe the time and hard work ____ in completing such an important project are worthwhile. A.involving B.involved C.to involve D. having involved 33.—What did Michael do after graduating from university? —He considered advertising before settling on teaching.He ____ that ever since. A.did B.does C.has been doing D.had been doing 34.—It's so cold! Why are your windows still open? —Oh, they ____. A.aren't closing B.won't close C.won't be closed D.aren't closed 35. worried lady made ____ second thorough search of her pockets before finding ____purse The on the table. A.a, the B.a, a C.the, the D.the, a 第二节 完型填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并 在答题卡上涂黑。 Good Work Ethics (规范) When I was younger, about 14, I was already ready to work.My father was a dairy man and he had been working his entire life. him, getting up at 5 a. and working a couple of hours For m. before I went to school, and then 36 more after school until there was not enough37 to see, were normal. My father considered putting good work ethics in me to be very 38 .He began to show me these, not through 39 , but through his actions.He would not 40 a job until it was done.He 41 put his all into everything he did. 42 , he showed me this not just in working, but in everything.Like when I was in soccer, I wanted to 43 a game once.and he explained to me-that I had made a 44 and that even if I just skipped one game, then I did not 45 to play the rest of the games. So the day I started my first job at the age of 14, I was 46 to show my father that I could do it well, and that I was not going to 47 .My entire 48 was to make my father proud of me.I knew that 49 I did, he would not say it in words, but he would show it.My first job was doing 50 for a company.As most of you know, construction is not an easy job,
45

especially being so 51 . When someone as young as I was started working, they would either 52 or get stronger. got stronger. worked the I I 53 I had been taught and I gave that day everything I had.In the end, my boss was impressed.He even called to tell my parents what a good worker I was, and my parents' eyes 54 .From that day on I have worked every job to my full 55 , because that day defined (explain the truth of ) my life. defined how I was It going to work, and I will always stick to it. 36.A.going B.learning C.working D.playing 37.A.time B.light C.chance D.strength 38.A.ridiculous B.easy C.hopeless D.important 39.A.facts B.truth C.words D.practice 40.A.quit B.find C.do D.finish 41.A.might B.would C.could D.should 42.A.Finally B.Thus C.Therefore D.However 43.A.enjoy B.defeat C.skip D.dip 44.A.commitment B.improvement C.devotion D.conclusion 45.A.decide B.stop C.deserve D.resist 46.A.prepared B.shocked C.delighted D.interested 47.A.stick B.leave C.fail D.play 48.A.problem B.world C.trick D.goal 49.A.in case B.even if C.now that D.as though 50.A.construction B.negotiation C.communication D.reception 51.A.weak B.poor C.old D.young 52.A.break B.struggle C.pause D.work 53.A.manner B.moment C.way D.method 54.A.stared B.shone C.lifted D.closed 55.A.ambition B.skill C.spirit D.potential 第三部分:阅读理解(共 20 小题,每题 2 分,满分 40 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并在答题 卡上将该项涂黑。 A

46

56.If a friend visits you for the weekend, he or she can . A.stay at a local guesthouse B.book an empty house for free C.use an empty bed without permission D.share your room by paying your roommate 57.Which of the following is true according to the passage? A.Your insurance will cover what you have lost. B.The cleaners will take away food left in the bedrooms. C.Spare rooms are least likely to be available in summer. D.Students will be fined for lending their cards to others. 58.The passage is probably taken from ____. A.a travel guide book B.a hotel brochure C.a school poster D.a club newsletter B My eighth grade consisted of 28 classmates.We knew each other so well that most of us could distinguish each other's handwriting at a glance.Although we grew up together, we still had class outcasts. From second grade on, a small group started harassing (骚扰) two or three of the others.I was one of those two or three, though I didn't know why.In most cases when
47

children get picked on, they aren't good at sports or they read too much or they wear the wrong clothes or they are of a different race. in my class, we all read too much and didn't know how But to play sports.We had also been brought up to carefully respect each other's race.This is what was so strange about my situation.Usually, people are made outcasts because they are in some way different from the larger group. in my class, large differences did not exist. was as if the But It outcasts were invented by the group out of a need for them. The harassment came in the form of laughter when I talked, and rolled eyes when I turned around.If I was out on the playground and approached a group of people, they often fell silent. Sometimes, someone would not see me coming and I would catch the tail end of a joke at my expense. There was another girl in our class who was perhaps even more rejected than I.She provided the group with a lot of material for jokes.One day one popular girl came up to me to show me something she said I wouldn't want to miss.We walked to a comer of the playground.Three or four girls there were reading aloud from a small book, which I was told was the girl's diary. I sat down and, laughing till my sides hurt, heard my voice finally mixed with the others. Often being accepted by others is more satisfying than being accepted by oneself, even though the satisfaction does not last.Looking back, I wonder how I could have participated in making fun of this girl when I knew perfectly well how it felt.If I were in that situation today I would react differently, but I can't honestly be sure. 59.The author was made an outcast because ____. A.she couldn't play sports as well as others B.her family belonged to a minority group C.her classmates found her clothes funny D . her classmates needed to find an outcast 60.How was the author treated as an outcast? A.She was often the target of teasing. B.No one responded to her talking. C.She was refused to approach others. D.Her diary was often made public. 61.What did the author do to the girl mentioned in Paragraph 3? A.She showed great sympathy with the girl. B.She joined others in making fun of the girl. C.She stopped the others from hurting the girl. D.She found more materials about the girl for jokes. 62.What does the passage intend to tell us? A.Everyone is likely to become an outcast. B.We shouldn't hit a person when he is down. C.One should pay somebody back in his own way. D.Everyone has a desire to be accepted by others. C Breaking the Code One school night this month I walked quietly up to Alexander, my 15-year-old son, and touched his cheek gently in a manner I hoped would seem casual.A year ago he would have ignored this disturbance but now he reacted impatiently and leaned back to his computer
48

screen. I made a mistake: breaking into my teenager's personal space. "The average teenager has pretty strong feelings about his privacy," Lara Fox and her friend Hilary Frankel told me. Mr.Frankel and Mr.Fox, both 17, are the authors of Breaking the Code, a new book that seeks to bridge the generational divide between parents and adolescents. is being promoted by It its publisher as the first self-help guide by teenagers for their parents, a kind of "Kids Are From Mars, Parents Are From Venus" that explains the language and actions of teenagers.The girls dealt with issues including hanging out late, money, school pressures, smoking etc. Personally, I welcome their opinions.The most common missteps in interacting with teenagers arise from the war between parents exercising their rights to know what goes on under their roof and teenagers firmly guarding their privacy.Teenagers can be quick to interpret their parents' remarks and respond with anger that masks their vulnerability (脆弱 ). Ms Fox said, "What we want above all is your approval.Don't forget, no matter how much we act as if we don't care what you say, we believe the things you say about us." Nancy, a New York child-raising expert said she didn't agree with everything the authors suggested but found their arguments reasonable."When your kids are saying, ' You don't get it, and you never will, ' there are lots of ways to respond so that they will listen and that is what the writers point out." " My parents helped me see that, " Mr. told me, " even though they used to stay out late Fox and ride their bicycles to school, times have changed and the way parents educate children is different.These days there is a major fear factor in bringing up kids.Parents worry about their child crossing the street. The writers said they hoped simply to throw light on teenage thinking. " 63.Why does the author mention the book "Kids Are From Mars, Parents Are From Venus ? A.It is one of the best-sellers. B.It is also written by the two girls. C.The two books have the similar theme. D.The two books have different opinions. 64.The underlined sentence "You don't get it, and you never will" in the 4th paragraph implies that ____. A.the teenagers don't want/to admit their weakness B.the teenagers think that their parents will never understand them C.the parents do not necessarily force into the world of their children D.the generation gap cannot be shortened despite their parents' efforts 65.It can be inferred from the last two paragraphs that ____. A.teenagers should guard their privacy B.Nancy totally agrees with the two girls' opinions C.parents are more concerned about children's safety D.the two girls have obtained numerous support from the public 66.According to the two girls, teenagers nowadays are ____. A.independent B.intelligent C.sensitive D.inconsiderate D Humankind has tried to improve its standard of living since the very beginning of civilization. Back then, as well as today, providing food and security was the basic task for a person. However, nowadays the range of required goods has expanded significantly. People feel the need for not only some primary things, such as a piece of bread and a roof over their heads, but also for various facilities and luxuries.Providing humanity with these things is connected to
49

the use of natural resources, which requires energy.In turn, the common sources of energy we use today cause pollution, so economic growth is almost inevitably associated with environmental damage. Economic growth is the increase in numbers of goods and services produced over time by an economy, and it's calculated in terms of real Gross Domestic Product (GDP) .Before growth is calculated, inflation ( 通货膨胀) is adjusted in order to take into account its misleading effect on the price of goods and services.Economic growth can also be explained as the increase in expected output, which results from an increase in actual output, or total demand. There are certain aspects of economic growth which affect the environment.The first of these is the fact that in order to produce more goods and products, at a faster rate, the construction of large industrial plants is required.These plants produce a lot of waste, leading to the pollution of water and the atmosphere, which may cause negative long term health effects to nearby populations of animals, or people.They also lead to global warming. Industrial manufacturing leads to the constantly increasing energy consumption.The traditional energy sources, which are commonly used nowadays, are considered to be the greatest polluters to the environment.There also exist so-called eco-friendly sources of energy.They are sometimes preferred but replacing the traditional sources with them also requires time, during which people have to make some sacrifices to support these undertakings. In order to produce economically practical energy, a sometimes significant transformation of the natural site is often inevitable . This is expensive and, has harmful effects on the environment. Application of wind energy would Block airflows' natural speed, which is the reason for their decrease in strength, after crossing the windmill.Consequently, the pressure balance that is brought about by this current will be affected, and it is important to remember that the environment and weather conditions are directly affected by atmospheric pressure. For these reasons, bringing about economic .growth without any resulting environmental damage, whatsoever, is impossible. 67.What does the passage mainly talk about? A.Pollution caused by plant construction B.Effects of windmills on the environment C.Economic growth and human civilization D.Economic growth and environmental damage 68.What does the underlined word "They" in the third paragraph refer to? A.Goods and products B.The industrial plants C.Water and atmosphere D.Negative health effects 69.According to the passage, the author holds the opinion that ____. A.economic growth should be calculated in terms of GDP B.use of natural resources causes no damage to the environment C.industrial manufacturing may cause damage to the environment D.a windmill is a perfect way to produce economically practical energy 70.Which of the following shows the structure of the passage?

50

第二节(共 5 小题;每小题 2 分,共 10 分) 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填人空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余 选项。 Amazon Introduces a Digital Music Locker Amazon, corn plans to introduce a service that will let people upload their digital music to the Web. 71 The service, known as a music locker, was made available to Amazon account holders early Tuesday.Amazon will offer a Web-based hard drive backup service called Cloud Drive, where people can store documents, photos, videos and music. It will also offer Cloud Player, which will let people listen to, download and make play lists from the music they store on Cloud Drive from any Web site or from an app on Android devices. Cloud Player will automatically upload songs bought on Amazon. 72 73 One key difference is that Google and Apple reportedly want to automatically make all the music that a user owns available to stream on other instruments, while Amazon will require that people upload music, except songs they buy on Amazon, to access it elsewhere. The dream of these companies, along with many start-ups, is for people to be able to listen to their music from any computer or phone. 74 Several experts in digital music say that the music locker business is still legally ambiguous. 75 Amazon says it has avoided the problem, because its users would upload their songs, inMP3 or A. A. C. format, to the cloud-based service, just like backing them up on an external (outside) hard drive or a Web-based computer backup service. Companies, including Google and Spotify have been forced to delay introducing certain services while they negotiate with the music labels and publishers. A.People can access it from any computer and from Android phones. B.But they have all run into the same problem: music companies and publishers would prefer that listeners buy a new copy of a song everywhere they want to listen to it. C.Experts suspect that Amazon seems to be copying what Google and Apple have already achieved. D. They agreed to speak on the condition of anonymity (匿名) because their agreements with Amazon are confidential. E.It is impossible for Web companies to tell whether a song was bought legally or downloaded illegally. F.Amazon is racing Google and Apple, both of which are interested in offering similar services. G.It will also scan iTunes or Windows libraries to find other music to upload. 第二卷(两部分,共 35 分)
51

第四部分:书面表达(共两节,35 分) 第一节情景作文(20 分) 。 假设你是红星中学高三(1)班的学生李华,学校为了帮助高三同学更好地迎接考试, 特意举办了一个“减压周”的活动。请根据图片的先后顺序,为校刊“英文园地”写一篇短文, 报告“减压周”的活动。词数不少于 60。 参考词汇:a trust fall 信任背摔;a three-1egged race 两人三足 (请将情景作文写在答题卡指定区域内)

第二节 开放作文(15 分) 根据下面提示,写一篇短文。词数不少于 50。 You are discussing the following picture with your English friend Jim. Now you are telling him how you understand the picture and what makes you think so. 考词汇:tricycle 三轮车

52

53

54

55

56

57

58

59

60

丰台区 2012—2013 学年度高三第一学期期末练习 第二部分:英语知识运用(共两节, 满分 45 分) 第一节:单项填空(共 15 小题,每小题 1 分,满分 15 分) 21.—Have you got an i Phone 5? —No. —You' d better buy ____.It' s really cool! A.one B.it C.that D.this[来源:学* 科*网] 22.There is a lot of noise from next door.They ____ a party. A.may have had B.must be having C.would have had D.can be having 23.____ to find the book from the library, she decided to turn to her professor for help. A.To have failed B.To fail C.Having failed D.Failed 24.Many schools in Beijing now have provided AP courses,____ helps students to apply to American universities. A.when B.which C.what D.where 25.Since computers arrived, my job ____much easier. A.has become B.became C.had become D.would become 26.It is still uncertain ____ his parents will attend his graduation ceremony tomorrow. A.that B.when C.whether D.why 27.Senior officials are banned from staying in expensive hotels while on business, according to the rules ____ on Saturday. A.announced B.announcing C.to announce D.having announced 28.To get out of dangerous situations, the youth to learn self-rescue skills. A.teach B.will teach C.are taught D . had been taught 29.We just don ‘t see ____ children get out of playing violent games when so many other great games are available. A.how B.what C.why D.that 30.—Why didn’ t you attend the meeting this morning? —But I ____ anything about that. A.didn't tell B.haven't told C.hadn' t been told D.haven' t been told 31.An independent traveler would like to struggle with maps and signs ____ he finds the way. A.since B.until C.before D.when 32.Look at the pride on May' s face.She seems ____ by the teacher just now. A.to be praised B.having praised C.being praised D.to have been praised 33.With house price keeping rising these years, lots of people ____ whether to buy a house or not. A.hesitated B.were hesitating C.are hesitating D.have hesitated
61

34.I wish the city ____ something about the poor condition of the roads. A.will do B.would do C.has done D.does 35.The pol ice are offering a reward ____ any information about the accident. A.with B.for C.of D.at 第二节 完型填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并 在答题卡上涂黑。 It was like any other mid-September day.I was teaching maths, like I typically did each day at 10:00 a.m. .Students were busy working on the 36 I previously asked.All you could 37 was the sound of pencil tips tapping the desks. "Boys and girls, eyes up here please." As expected, students focused on me, eager, ready, 38 . need a volunteer to write the answer on the board. A silent sea of 39 shot up into "I " the air. quickly looked at the hands raised, and tnen 40 I my eyes on one hand in particular, a hand different from the rest,.John Doe’s hand. John Doe was a little boy with Cerebral Pa lsy (脑瘫). His balance was shaky and he could easily be 41 .His body was very rigid and his movements were never smooth.His writing was at most times unreadable, and speaking was difficult for him.Everything was a( n) 42 for John Doe. However, John loved 43 and would come every day with a smile on his face.His determination to succeed was remarkable for a child so young who was facing so many 44 in his daily life. Getting back to the maths lesson, students were waiting to be called.One of those 45 hands was John Doe' s. "John, come on up and answer the question." I called. He got out of his seat 46 and walked to the front.His moving was 47 and with each shaky step, it looked as if the slightest misstep could lead to him falling over.All eyes were on him. class was 48 . made it up to the board after spending so much energy to get The He there.As I gave him the chalk I thought to myself. “What have I just done? Did I set him up to 49 ? What if he gives a wrong answer?" I was getting really 50 . Grasping the chalk and with great 51 , he wrote down the answer, which looked as if a kindergartener wrote it, but was at least 52 .Immediately a sense of 53 overcame me." Excellent job! John Doe, you are right!" I said 54 .At that very moment, my entire class spontaneously (自发的) began clapping for him.John stood there, smiling the biggest smile.He was admired for his strong will and 55 . That moment left an unforgettable mark on my heart. 36.A.story B.picture C.question D.project 37.A.hear B.see C.tell D.write 38.A.thinking B.waiting C.observing D.discussing 39.A.hands B.books C.pencils D.papers 40.A.lowered B.narrowed C.fixed D.rolled 41.A.turned away B.knocked over C.pulled down D.stepped on 42.A.competition B.experience C.adventure D.challenge 43.A.maths B.life C.school D.teachers 44.A.choices B.dangers C.pressures D.barriers
62

45.A.eager 46.A.proudly 47.A.awkward 48.A.hopeful 49.A.help 50.A.curious 51.A.patience 52.A.objective 53.A.honor 54.A.interestedly 55.A.drive

B.firm B.hurriedly B.steady B.silent B.regret B.worried B.effort B.relevant B.guilt B.anxiously B.potential

C.shaky C.nervously C.cautious C.noisy C.fail C.puzzled C.courage C.readable C.privilege C.excitedly C.diligence

D.powerful D.slowly D.unnatural D.calm D.practise D.annoyed D.concern D.creative D.relief D.formally D.talent

第三部分:阅读理解(共两节,满分 40 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并在答题 卡上将该项涂黑。 A New York Hall of Science (NYHS) Founded in 1964, it is New York City' s only hands-on g science and technology center.Being an interactive science museum/it has the largest collection of hands-on science exhibits in New York City, exploring biology, chemistry and physics. The museum focuses on education for children aged 5 and up, with the aim of conveying the excitement and understanding of science and technology to children. Queens County Farm Museum (QCFM) The museum, dating back to 1697, is the only working historical farm in New York City.It is an actual farm and you can wander around the farm to see the fields and animals.It' s a good chance for your kids to meet sheep, goats, pigs, chickens and cows! The museum sells feed for young hands who are willing to get licked (舔)by sheep and goats.The animals are friendly to visitors. The museum also offers many exciting hands-on programs, such as Apple Pressing Workshop, Honey Bee Alive and a lot more. American Museum of Natural History (AMNH) It is one of the largest and most famous museums in the world.With a history of 143 years, the museum is well-[来源:学科网] known for its collections and exhibitions representing people and animals throughout the ages.One of the museum' s great attractions is a series of fo ssil (化石) halls that include the must-see dinosaur wing.It also provides hands-on events for school groups of all ages on a variety of topics. Museum of the Moving Image (MMI) The museum originally opened in 1988 and reopened in January 2011 after a $ 67 million expansion.
63

As the best media museum in New York City, it promotes public understanding and appreciation of the art, history, [来源:Z§xx§k.Com] technique and technology of film, television and digital media.With a balance of hands-on activities and information, it can entertain and educate people of different ages. 56.What can we learn about Queens County Farm Museum? A.It is an open-air museum. B.It has a history of 143 years. C.It has been rebuilt recently. D.It is far away from New York City. 57.If you are interested in animals of millions of years ago, you will probably go to . A.NYHS B.MMI C.QCFM D.AMNH 58.Which of the following statements is true? A.It cost $67 million to build MMI. B.AMNH is famous for its exhibitions on human evolution. C.NYHS entertains and educates children about science and art. D.Only children aged five and up can feed the animals in QCFM. 59.What do these four museums have in common? A.They all have a long history. B.They all offer hands-on programs. C.All the museums are world famous. D.All the museums are especially designed for children. B Have you ever had a troubling problem that has left you wondering where to turn for help? Eve Hobsbawm is a life adviser.She offers advice to people struggling with all kinds of problems, from relationship difficulties to what to cook for dinner. She does this through a website inviting people to email her with their problems.There ' s nothing unusual about that, except for the fact that Eve is only eight years old. This junior trouble-shooter, who also goes by the name 'Miss Evie Mouse' , lives in London with her parents.Not only is Miss Mouse willing to lend an ear to her clients, she will also offer them a helping hand, for a fee of course.She charges between 10p for advice on little, everyday worr ies and £ for more complicated problems.Her areas of expert knowledge, if not of experience, are problems about love, life and work-life balance. A problem shared is a problem halved, but Eve can' t always help.A note on the site states that she can't answer questions like "Does space ever end?" and she won't solve schoolwork-related problems, especially not maths.[来源:Z。xx。k.Com] She explained to the Guardian newspaper that she was inspired to set up the company by her father who runs a tech start-up.Eve said, "As soon as I saw his business and understood the kinds of things businesses do, I thought that' s what I' m going to do." But since setting up her company in December she has been so overwhelmed with messages that she has had to take a step back."There has been a lot of sudden interest in my site, which is nice," she says, " but I need to do my homework too, so I won' t be solving any more problems for a bit." 60.Eve Hobsbawm is an unusual adviser because she ____. A.asks for fees for her advice B.is just a pupil at primary school
64

C.is an expert in work-life balance D.answers questions on the Internet. 61.What is people' s attitude towards Eve' s website? A.Interested. B.Disapproving. C.Doubtful. D.Unconcerned. 62.Which of the following can best describe Eve? A.She has a lot of experience in life. B.She is very popular among students. C.She has a natural talent for business. D.She is warm-hearted and ready to help. 63.Where is the passage most likely to have been taken from? A.A book review. B.A speech. C.An advertisement. D.A news report. C February 1 , 2012 marked the first ever Digital Learning Day, a day devoted to exploring, promoting and celebrating revolutionary teaching and instruction practices that involve students in the digital world around them.This daylong celebration was organized in recognition of the fast-changing landscape of the social and work environment students find themselves a part of.But as a whole, education has dropped behind the digital revolution. Digital Learning Day sought to bring awareness to the great influence of digital learning on the classroom and the amazing potential digital technologies have to involve students in new ways and motivate them to create and cooperate. The day started with a National Town Hall meeting, accessed online, of course.Schools around the country used Skype to join the conversation and interact with the speakers.Participants, including 39 states, 15,000 teachers and more than 2 million students, were all involved in some form of digital learning activities and revolution.The activities across the nation showed some of the best in digital education. Many schools celebrated by using iPads . Miller Junior High School in Aberdeen, Wash. distributed an iPad to every 7th and 8th grade student. Other schools used the notebooks for science projects, health projects and photography. Kindergarteners in Topeka, Kansas used Skype to communicate with other classrooms and learn about how other students learn. The daylong celebration also created quite a bit of buzz in the digital world with bloggers commenting on digital education trends, teachers using Twitter and social media to share information and online articles. What' s clear from the events of the day is that education needs to catch up with the digital revolution.Students shouldn ' t first hear about the " cloud" or interact with a wiki after graduation.Schools should include digital and technology revolutions in daily instruction.Plus, digital technologies can grow and improve the cooperative, creative and critical thinking skills students need to succeed later in life. Digital technology is here to stay.If schools truly want to prepare students for the 21st Century, they will need to welcome the ideas from the first ever Digital Teaming Day and get ready to show their best. 64.Why does the author write the passage?
65

A.To advocate digital education. B.To inform people of Digital Learning Day. C.To present the achievement of digital revolution. D.To introduce the development of digital technology. 65.We can learn from the passage that ____. A.15,000 teachers gathered at the Town Hall for the celebration B.students should learn to use digital technology after graduation C.the success of digital education depends on students' creativity D.applying digit al technology to teaching is the key to digital education 66.What do the underlined words "created quite a bit of buzz" in Para.5 probably mean ? A.Caused some excitement. B.Started a heated argument. C.Provided m any opportunities. D.Presented a series of problems. D Money spent on advertising is money spent as well as any I know of.It serves directly to assist a rapid distribution of goods at reasonable prices, thereby establishing a firm home market and so making it possible to provide for export at competitive prices.By drawing attention to new ideas it helps enormously to raise standards of living.By helping to increase demand it ensures an increased need for labour, and is therefore an effective way to fight unemployment. It lowers the costs of many services: without advertisements your daily newspaper would cost four times as much, the price of your television license would need to be doubled, and travel by bus or tube would cost 20 per cent more. And perhaps most important of all, advertising provides a guarantee of reasonable value in the products and services you buy.Apart from the fact that twenty-seven acts of Parliament govern the terms of advertising, no regular advertiser dare promote a product that fails to live up to the promise of his advertisements.He might fool some people for a little while through misleading advertising. will not do so for long, for mercifully the public has the good sense not He to buy the low-quality article more than once.If you see an article consistently advertised, it is the surest proof I know that the article does what is claimed for it, and that it represents good value. What' s more, advertising does more for the material benefit of the community than any other force I can think of. There is one more point I feel I ought to touch on.Recently I heard a well-known television personality declare that he was against advertising because it persuades rather than informs.He was drawing excessively fine distinctions course advertising seeks to persuade. If its message were restricted merely to information, which would be difficult to achieve, for even a detail such as the choice of the colour of a shirt is subtly persuasive, advertising would be so boring that no one would pay any attention.But perhaps that is what the well-known television personality wants. 67.By the first sentence of the passage the author means that ____. A.he understands the cost of advertising well B.advertising costs money like everything else C.it is worthwhile to spend money on advertising D.everyone knows advertising is money consuming 68.The author thinks that the well-known TV personality ____.
66

A.forces his own views on the public B.holds one-sided views on advertising C.can't tell persuasion from information D.is interested in nothing but the buyers' attention 69.Which of the following opinions does the author probably accept? A.There is nothing wrong with advertising in persuading buyers. B.Advertising can prevent low-quality articles from entering markets. C.Advertising informs people of new ideas rather than wins them over. D.Buyers are not interested in getting information from advertisements. 70.What is the passage mainly about? A.Advertising and promotion. B.Informative function of advertising. C.Advantages and disadvantages o f advertising. D.Benefits of advertising and its characteristics. 第二节(共 5 小题;每小题 2 分,共 10 分) 根据短文内容, 从短文后的七个选项中选出能填人空白处的最佳选项。 选项中有两项为 多余选项。 CAN Anger Be an Illness? Many strong and out-of-control emotions(情绪)are recognized as an illness.People who are always very sad have depression; those who worry a lot have anxiety. But what about anger problems? Anger is largely viewed as a secondary emotion ?one caused by other emotions.People are thought to be angry because they are sad, anxious or stressed. 71 Today, though, a growing number of mental health experts think that anger is a serious problem that needs its own treatment. How to tell the difference between "normal" anger and "anger problem" is difficult. After all, everyone gets really mad from time to time.Experts point out a few ways. Disordered anger, as it is sometimes called, tends to be of greater intensity (强度) .72 An example: while most people would get upset if a driver cut them off, someone with disordered anger might try to chase down the car and force it off the road. And in cases of disordered anger, the person gets angry more frequently and his/her anger lasts longer. 73 But people with anger problems often stay angry for days, weeks or even years; their feelings of anger don' t disappear over time. 74 Disordered anger often damages people' s lives. interferes ( 干扰) with people' "It s relationships and their jobs," says Raymond Chip Tafrate, a US psychologist. "Even their health is affected." Anger clearly increases the risk of certain health problems, as many studies have shown.When people are angry, their heart beats faster and their blood pressure goes up. 75 Experts suggest that people with an anger problem take anger-management programs.The programs teach people to control their responses to stressful situations through the use of relaxation techniques.The programs sometimes include life-skills training as well: increasing someone' s level of co mpetence, whether on the job or as a parent or partner, helps bring down stress and cut angry feelings. A.Anger takes away people' s joy in life.
67

B.Consequences are also important to consider. C.The anger buried inside him rises to the surface. D.Fo r most people, angry feelings disappear quickly. E.Over time, these changes have bad effects on the body. F.In the past, many doctors didn't accept the idea that anger could be a problem all on its own. G.It takes very little to set off a person with an anger problem, and their responses are very strong. 第四部分:书面表达(共两节,35 分) 第一节情景作文(20 分) 假设你是红星中学高三(1)班学生李华,你校英文报正在开展“温暖冬日的故事"征文 活动。请根据以下四幅图的先后顺序,写一篇征文,叙述上周五你和你的同学王伟在放学回 家途中助人为乐的全过程。词数不少于 60。

(请务必将情景作文写在答题卡指定区域内) 第二节开放作文(1 5 分) 请根据下面提示,写一篇短文。词数不少于 50。 You are discussing the folowing picture with your English friend Jim. Now you are telling him how you understand the picture and what makes you think so.

(请务必将开放作文写在答题卡第二页指定区域内)

68

69

70


相关文档

  • 人教版B6 U4 Warming up & Reading+40张_图文
  • 四川省成都七中2013-2014学年高一下学期期末考试英语试题,含答案
  • 北师大版高中英语必修2 Unit 4《Cyberspace》(Lesson 1)双基限时练_图文
  • Unit 2 Poems Language points人教版选修六_图文
  • U1M1 Friendship---话题 友谊和人际关系_图文
  • 高中英语(外研版)必修三课件:Module 3 Period 3 Grammar 语法专题课 情景互动课_图文
  • 2018-2019年高中英语甘肃高二水平会考测试试卷【10】含答案考点及解析
  • 株洲二中英语教学案例探讨
  • 人教版高中英语必修一 Unit4 Reading 题型拓展拔高训练
  • 必修一 Unit3 知识点二
  • 高一英语 北师大版 模块一unit1 lesson4_图文
  • 电脑版