浙江省杭州十四中2013-2014学年高一英语下学期期中试卷新人教版

杭十四中二〇一三学年第二学期阶段性测试高一年级英语学科试卷
考试说明: 1.考试时间:2014 年 04 月 22 日 10 时 20 分至 11 时 50 分。 2.本试卷分试题卷和答题卷,本卷满分 100 分,附加题满分 20 分。共 8 页。 3.答题前,请在答题卡指定区域内填涂好相关信息。所有答案必须写在答题卡上,写在试 题卷上无效。 一. 听力 (共两节, 满分 20 分) 第一节 (共 5 小题, 每题 1 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳 选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和 阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1. Where are the speakers? A. At the man’s home. B. At a supermarket. C. At a restaurant 2. How many people are there at the club? A. 8. B. 15. C. 30 3. What does the man mean? A. His Spanish was pretty good. B. His Spanish teacher helped him a lot. C. He had trouble with some words of the book. 4. What kind of party will the speakers have tomorrow? A. A birthday party. B. A wedding party. C. A going-away party 5. What can we learn from the conversation? A. The woman will help the man. B. The man failed the science test. C. The woman feels worried. 第二节 (共 10 小题, 每题 1.5 分) 听下面一段对话,回答第 6 至第 8 题。 6. What is the man planning to do on holiday? A. Visit a beach. B. Go skiing. C. Read at home. 7. How will the woman prepare for her holiday? A. By learning how to ski. B. By visiting some bookstores. C. By finishing her lessons this Saturday. 8. Who is good at skiing? A. Chris. B. Megan C. Ava 听下面一段对话,回答第 9 至第 12 题。 9. How will the woman go to the city center? A. By car. B. By taxi. C. On foot. 10. Which street can take the woman to the city center?

1

The South Street. B. The River Street. C. The Park Street. 11. How far is it from the hotel to the Lakes? A. 5 kilometers. B. 7 kilometers. C. 15 kilometers. 12. What will the woman do tomorrow? A. Go to see the man. B. Book a hotel. C. Hire a car. 听下面一段独白,回答第 13 至第 15 题。 13. What does the speaker say about the Grand Palace? A. Its outside walls were damaged last year. B. It sells gifts in the entrance hall. C. Its roof still needs repairing. 14. What can visitors do in the music room? A. Take a picture of the old furniture. B. Enjoy the beautiful ceiling. C. Eat home-made cakes. 15. How much does a family of 2 adults and 2 children pay for the ticket? A. £13.50 B. £18. C. £22 二. 单项填空 (共 20 题, 每题 1 分, 满分 20 分) 16. ---Take part in the marathon! Are you kidding? --- _____. Come on. We can make it. A. I don’t mind B. Forget it C. I’m serious D. Go ahead 17. In communication, a smile is usually _____ strong sign of a friendly and _____ open attitude. A. the; / B. a; an C. a; / D. the; an 18. The Smiths went to the country for the weekend as they ____ to the office. A. needn’t have gone B. mustn’t go C. may not go D. didn’t have to go 19. His sister left home in 1998, and ____ since. A. had not been heard of B. has not been heard of C. had not heard of D. has not heard of 20. The English play ____ my students acted at the New Year’s party was a great success. A. for which B. at which C. in which D. on which 21. I am ____ every part of the city, that is to say, every part of the city is ____ me. A. familiar to; familiar with B. familiar to; familiar to C. familiar with; familiar to D. familiar with; familiar with

A.

2

22. Some football fans, _______ money was a big problem, couldn’t afford to go to the football court to see their star play. A. for whom B. for whose C. with whom D. with whose 23. ---I feel really disappointed not to have got that job. ---Don’t worry. Maybe something better will ____ A. go by B. take on C. turn up D. fall down 24.____ he didn’t help me with the work. Instead, he was just____. A. In a way; in my way B. On the way; in the way C. In the way; in a way D. By the way; on the way 25. I think she would ____ it if we could all help out a bit more. A. appreciate B. thank C. employ D. perform 26. ---What is the price of petrol these days? ---Oh, it ____ sharply since last month. A. is raised B. has risen C. has arisen D. is increased 27. Special attention should be paid ____ our earth from ____. A. to prevent; being polluted B. to prevent; polluting C. to preventing; being polluted D. to preventing; polluted 28. Could you tell me if there are any restaurants ____ we can have our lunch? A. around which B. from which C. around where D. from where 29. ---I’m surprised to hear that Sue and Paul have____. ---So am I. They seemed very happy together when I last saw them. A.broken up B. finished up C. divided up D. closed up 30. I must ___ your promise ___ you won’t be late again. A. remind you for; why B. remind you to; in which C. remind you of; that D. remind you; which 31. ---____ he come in or wait outside? ---Let him in, please. A. Shall B. Will C. Does D. Has 32. Once harm is ____ to the eco-system, all species will ____, including man himself. A. made; be in danger B. done; be dangerous C. caused; be endangered D. done; be in danger 33. My parents will move back into town in a year _____. A. later B. after C. or so D. about 34. Little children should go to school to learn something.____, they should learn how to behave well in social life. A. After all B. In all C. Above all D. At all 35. It’s reported that many a new house _____ at present in the disaster area. A. are being built B. were being built C. was being built D. is being built.

3

三.完形填空 (共 15 题, 满分 15 分) Do you know what kind of things the young people are reading? More and more ___36___and parents have noticed another kind of pollution, which comes from the printed papers____37____on streets. These printed things ____38_____newspapers but have hardly anything to do with___39__ , you can only find reading materials badly made up there—— some are too strange for anyone to ___40____ ; others are frightening stories of something still worse. However, many of the young readers are getting interested in such ____41____ reading, which ___42____them what they should pay for their breakfast and brings them nightmares (恶梦) and immoral (邪恶的) ideas in return. Homework was left ____43____; daily games were lost. These sellers shout on streets selling their papers well. The writers, publishers and printers, whoever they are, we never know, are ___44____ their silent money. The sheep - skinned wolf's story seems to have been forgotten once again. Why not ____45____ this kind of thing? Yes, both teachers and parents have asked each other for more strict control of the young readers. ____46_____, the more you want to forbid it, the more they want to have a look at it. Sometimes you may even find out several children, driven by the curious natures, ____47_____ one patched paper, which has traveled from hand to hand. It really does _____48____to our society. It has already formed a sort of moral pollution. The ____49_____teachers and parents need more powerful support in their protection of the young generation. At the same time the young readers need more interesting books to help them ____50_____ those ugly papers. 36.A. B. C. D. writers readers students teachers 37.A. sold 38.A. out 39.A. them 40.A. think 41.A. wonderful 42.A. work B. printed B. like B. children B. believe B. interesting B. look C. put C. as C. young people act D. found

D. depend on D. it

C. know C. useful C.

D. understa nd D. poisonou s D. takes

4

spends 43.A. unknown 44.A. making 45.A. forbid 46.A. Luckily 47.A. share 48.A. good 49.A. puzzled 50.A. come into

costs B. much B. spending B. separate B. Unfortunately B. get B. favor B. surprised B. break down

pays C. less C. wasting C. leave C. Badly C. hold C. wrong C. disappointed D. undone D. using

D. stop

D. Happily D. take

D. harm

D. worried rid D. off get

C. of

get

四. 阅读理解 (共 15 小题, 满分 30 分。第一部分阅读 10 题;第二部分为任务型阅读 5 题) A Poet William Stafford once said that we are defined more by the detours (绕 行路) in life than by the narrow road toward goals. I like this image. But it was quite by accident that I discovered the deep meaning of his words. For years we made the long drive from our home in Seattle to my parents’ home in Boise in nine hours. We traveled the way most people do:the fastest,shortest, easiest road,especially when I was alone with four noisy,restless kids who hate confinement (限制) and have strong opinions about everything. Road trips felt risky,so I would drive fast,stopping only when I had to. We would stick to the freeways and arrive tired. But then Banner,our lamb was born. He was rejected by his mama days before our planned trip to Boise. I had two choices:leave Banner with my husband,or take him with me. My husband made the decision for me. That is how I found myself on the road with four kids,a baby lamb and nothing but my everlasting optimism to see me through. We took the country roads out of necessity. We had to stop every hour,let Banner shake out his legs and feed him.

5

The kids chased him and one another. They’d get back in the car breathless and energized,smelling fresh from the cold air. We explored side roads,catching grasshoppers in waist?high grass. Even if we simply looked out of the car windows at baby pigs following their mother, or fish leaping out of the water,it was better than the best ride down the freeway. Here was life. And new horizons. We eventually arrived at my parents’ doorstep astonishingly fresh and full of stories. I grew brave with the trip back home and creative with my disciplining technique. On an empty section of road,everyone started quarreling. I stopped the car,ordered all kids out and told them to meet me up ahead. I parked my car half a mile away and read my book in sweet silence. Some road trips are by necessity fast and straight. But that trip with Banner opened our eyes to a world available to anyone adventurous enough to wander around and made me realize that a detour may uncover the best part of a journey-and the best part of yourself. 51.Why did the author use to take freeways to her parents’ home? A.It was less tiring. B . It would be faster and safer. C.Her kids would feel less confined. D . She felt better with other drivers nearby. 52.The author stopped regularly on the country roads to________. A. relax in the fresh air B. take a deep breath C. take care of the lamb D. let the kids play with Banner 53. What does the author discover from the trip according to Paragraph 6? A. Freeways are where beauty hides. B. Getting close to nature adds to the joy of life. C. Enjoying the beauty of nature benefits one’s health. D. One should follow side roads to watch wild animals. 54. Why did the author ask the kids to get out of the car on their way back home? A. To give herself some time to read. B. To order some food for them. C. To play a game with them. D. To let them cool down. 55. What could be the best title for the passage? A. Charm of the Detour B. The Road to Bravery C. Creativity out of Necessity D. Road Trip and Country Life

B Before the opening of the Cape Cod Canal in 1914,the only way ships could leave Boston was on a route around Race Point—the northern tip of Cape Cod. However, navigation during the 18th century was a nightmare , because the floating cross current( 交叉气流 ) around Race Point caused countless accidents. So building a lighthouse to lighten the place was very necessary.

6

As early as 1808,the people of Provincetown requested a lighthouse on Race Point,but it took Congress eight years to react when they finally paid $ 8,000 on April 27,1816 to build a lighthouse —Race Point Light,which was located in the town of Provincetown,Massachusetts. It was first built of stone 25 feet high with no foundation and its light was 30 feet above the sea. It was equipped with one of the nation's earliest revolving lights. Actually,there were two other lighthouses on Cape Cod,but they were hit by a storm in October 1841.In the following year, Race Point Light was examined by I. W.P. Lewis,who realized the light's importance. He said,“The light should be useful to all ships leaving Boston. However,its illuminating power is so weak that people would hardly be able to differentiate it from the lights set on the ships which stay in the bay,or close by. It hasn't played its role as a lighthouse well.” The result was that old lighthouse was destroyed and a new iron lighthouse with a proper foundation was put up to take its place. The new lighthouse was 45 feet high. Although the original keeper's house was in good repair,it was destroyed too and a new one was built. Today the lighthouse has been automated(自动化)and Race Point Light is still an active aid to navigation. You can park at Race Point Beach and walk about 45 minutes to the lighthouse. Sunset at Race Point Light is one of the Cape Cod's most popular scenes. And at times whales can be seen in the lighthouse. For reservations to stay one night in the keeper's house at Race Point call(508)487-9930. 56. The underlined word “illuminating” in Paragraph 3 probably means ________. A. preventing accident B. cooling the air C. providing light D. predicting weather 57. Why was the original Race Point Light replaced by a new one? A. It was too old to repair properly. B. It hadn't done a good job in helping the passing ships. C. It was destroyed in a storm in October 1841. D. It wasn't high enough and had no foundation. 58. According to the passage,Race Point Light ________. A. is also a tourist spot now B. stopped working after 1914 C. was built by I.W.P. Lewis D. has been automated since 1841 59. What can be learned from the passage? A. The keeper's house is open to the public now. B. The present keeper's house is the original one. C. The two other lighthouses had revolving lights too. D. The government didn't agree to build Race Point Light. 60. What does this passage mainly talk about? A. The building process of Race Point Light. B. The tourism value of Race Point Light. C. The three lighthouses on Cape Cod. D. The history of Race Point Light.

7

任务型阅读:请从以下选项(A、B、C、D、E 和 F)中选出符合各段意思的小标题,选 项中有一项是多余选项。 A. Structure of a hurricane B. Preparing for a Hurricane C. How Hurricanes Move D. How Hurricanes start E. Hurricane Names F. Hurricane Damage Hurricanes Hurricanes are huge tropical(热带的) storms that can be hundreds of kilometers wide. They bring along very strong winds and a lot of rainfall. They often cause flooding near the coasts and sea levels rise. 61. __________________________ Hurricanes are born over tropical oceans, usually during late summer and early autumn. They need two things to get them started: heat and moist air. During the summer the ocean surface heats up and warm moist air starts to rise. Cool air sinks down to replace it. This creates an area of low pressure. The rotation of the earth creates winds around the center of such a low-pressure area. In the northern hemisphere the air moves counter clockwise, in the southern part clockwise. Such a system is called a cyclone. When warm air rises, it cools and creates clouds. Soon, thunderstorms form and it starts to rain. All hurricanes begin as cyclones but not all cyclones become storms or hurricanes. Some die out a few days after they start. They don’t have enough energy to become a hurricane. When winds are stronger than 119 km an hour a storm officially becomes a hurricane. 62. __________________________ The center of a hurricane is called the eye, a calm area with little rainfall. It is about 30 to 50 km wide. Inside the eye the sea can rise up to one meter because the air moves up. The eye wall is around the eye. This is an area of thunderstorms, rain and the strongest winds—up to 300 km an hour. Then come long bands of rain clouds that are curved towards the center of the hurricane. 63. __________________________ In the northern hemisphere hurricanes normally move in a westward direction and then they turn north and northeast. Their path takes them away from the warm tropical water of the equator(赤道). When hurricanes move over colder water or over land they lose a lot of their energy. They slow down and as time goes on, they disappear. In the southern hemisphere their path leads them to the south and southeast. 64. __________________________ When a tropical storm forms over the Caribbean Sea it gets a name. Every year

8

the first storm of the season is given a name that starts with the letter A, the second storm gets a name starting with B and so on. Years ago only women’s names were used for tropical storms. Today male and female names alternate(轮流交替) –for example, the first storm is named Alexandra, the second one Billy, then Catherine etc. Each year new names are used so that you can connect a storm to a certain year. 65. __________________________ Hurricanes are causing more and more damage throughout the Gulf Region, mainly because the population is constantly growing. Many things can be done to protect yourself and your property during a hurricane: Keep emergency supplies of food and water; keep a battery-powered radio ready in case the power goes out. Listen to the instructions you get; keep the gas tank of your car full, in case you have to leave quickly; protect your house by nailing board over the windows and doors. Tie down loose objects; find out which roads are best to take you away from the storm; leave your house as soon as you are ordered to leave, etc. 五. 书面表达 (满分 15 分) 假如你是李华, 你最近对一个叫 Dustbot 的机器人很感兴趣, 想要把它介绍给你的英国 朋友 Emily。请你给 Emily 写一封电子邮件,内容包括: 1. 对 Dustbot 的描述:a. 它看起来像一个绿色的垃圾桶;b. 你可以通过短信把它叫 到家门口, 然后把垃圾扔进去; c. 它能利用瘦小的“身躯”到卡车到不了的地方收集垃圾。 2. 解释你为什么对它感兴趣。 提示词:垃圾桶 garbage can 短信 short message 注意:1. 词数 100 左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。 附加题 20 分 I. 阅读理解(共 5 小题,满分 10 分) Women, as all research suggests, are far more critical of their appearance than men. Most of them are likely to feel dissatisfied with their reflection in the mirror. It is quite possible that men looking in the mirror are either pleased with what they see or indifferent. Research shows that men generally have a much more positive body-image than women---if anything, they may tend to over-estimate their attractiveness. Some men looking in the mirror may literally not see the flaws in their appearance. Why are women so much more self-critical than men? Because women are judged more on their appearance than men, and standards of female beauty are considerably higher and more inflexible. Women are continually bombarded with images of the “ideal” face. And constant exposure to idealized images of female beauty on TV, magazines and billboards makes exceptional good looks seem normal and anything short of perfection seem abnormal and ugly. It has been estimated that young women now see more images of outstandingly beautiful women in one day than our mothers saw throughout their entire adolescence.

9

Also, most women trying to achieve the impossible standards of female beauty have in fact become progressively more unrealistic during the last century. In 1917, the physically perfect woman was about 5 feet 4 inches tall and weighed nearly 10 stone. Even 25 years ago, top models and beauty queens weighed only 8% less than the average women, now they weigh 23% less. The current media ideal for women is achievable by less than 5% of the female population---and that’s just in terms of weight and size. If you want the ideal shape, face etc., it’s probably more like 1%. 66.The passage is mainly to _____________. A. compare different views on beauty between women and men B. tell us that standards of female beauty are very high C. explain why women are more critical of their appearance than men D. show us that women pay more attention to their appearance than men 67.Which of the following is NOT the reason why women are more critical of their appearance? A. People pay more attention to their appearance than men’s. B. The standards used to judge women’s beauty is more critical and less changeable. C. Idealized images of female beauty are constantly shown in different media. D. Women tend to pursue perfection by nature. 68.Which statement is true about men? A. Few men will feel pleased when they are looking themselves in the mirror. B. Men looking in the mirror usually ignore the flaws in their appearance. C. It is likely that men will consider themselves more attractive than they really are. D. Men don’t care about their body image. 69.Nowadays, if an average woman weighs 110 pounds, then a physically perfect woman should weigh about _________. A. 85 pounds B. 101 pounds C. 90 pounds D. 135 pounds 70.What can be inferred from the last paragraph? A. Most women try to achieve the standards of beauty. B. The standards of female beauty in the past were more easily achieved than today. C. Women are more unrealistic in their pursuit of beauty than men. D. Less than 5% of the female population can achieve the current media ideal for women. II.单词拼写(共 10 小题,满分 10 分) 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. Many a________ will be given to the winners in the coming music ceremony. They are e_______ every possibility for the treatment of Aids. I must a______ for the delay in replying to the letter. The little girl is very a________ to her brother. He always p______ jokes on me because we are close friends. It is o_______ that he is telling a lie. It snowed heavily; as a r______, lots of flights have been put off until further

10

notice. 78. Some wild animals are being _______ and killed at such a speed that they will disappear from the earth in the near future. 79. All the athletes got ready, waiting for the s_______ to start running. 80. P________, I don’t quite agree with you on that point.

高一英语参考答案及评分细则 听力:(15 小题,共 20 分) 1.C 2. B 3. C 4. A 5. C 6. C 7. A 8. B 9. C 10. B 11. B 12. A 13. A 14. B 15. A 单选: (20 小题,共 20 分)21-30: CCDBC CACAA 31-40 BCCAC ADCCD 完形: (15 小题,共 15 分)36-40 D A B A B 41-45 D B D A A 46-50 B A D D C 阅读: (15 小题,共 30 分)51-55. BCBDA 56-60. CBAAD 61-65. DACEB 作文: (15 分) Dear Emily, How are you these days? I know you are a robot lover so I want to introduce a new type of robot to you. It is called Dustbot. It looks like a green garbage can, but it can move around. Dustbot can come to your house after receiving a short message from you at any time of the day. Then it will take away your rubbish. Because of its small body, it can get to the places where trucks cannot reach. Isn’t it interesting? If we use Dustbot to replace garbage trucks, it can collect rubbish at any time we want. Besides, it is much cuter than trucks. What do you think of it? I am looking forward to your reply.

11

Yours, Li Hua

附加题 一、 阅读 66-70 CDCAB(5 题,10 分) 二、单词拼写(10 题,共 10 分) 71. awards 72. exploring 73. apologize 74.attached 75.plays 76. obvious 77. result 78. hunt 79. signal 80. Personally

12


相关文档

2013-2014学年浙江省杭州十四中高一下学期期中数学试卷(带解析)
浙江省杭州十四中2013-2014学年高一下学期期中语文试卷 含答案
浙江省杭州十四中2013-2014学年高一语文下学期期中试卷苏教版
浙江省杭州十四中2013-2014学年高一下学期期中考试数学试题(有答案)
浙江省杭州十四中2013-2014学年高一下学期期中考试语文试题(有答案)
浙江省杭州十四中2013-2014学年高一英语上学期期末试卷新人教版
浙江省杭州十四中2013-2014学年高二下学期期中试卷(物理)解析版
浙江省杭州十四中2013-2014学年高二下学期期中文科政治试卷 Word版含答案
浙江省杭州十四中2013-2014学年高一地理下学期期中试卷湘教版
浙江省杭州十四中2013-2014学年高一物理下学期期中试卷新人教版
电脑版