2015届高考高三英语一轮复习单元测试:Unit 5 Theme parks(新人教版必修4)(含答案)

Unit 5 Theme parks Ⅰ.单项填空 1.(2013· 南京三模)—Sorry,it’s already 6 o’clock.I have to be off for an appointment. —OK.________. A.It couldn’t be better C.Let’s call it a day B.You really have me there D.Take your time

2 . (2014· 济 南 四 校 联 考 )As________tourist attraction , the Summer Palace does have________strong attraction to visitors from home and abroad. A.the;/ C.a;/ B.the;a D.a;the

3.(2014· 临沂市 3 月质量检测)When I first got this horse,she was not going to accept any________from me. A.invitations C.instructions B.constructions D.directions

4.(2014· 北京海淀模拟)Only by improving education and high science technology can a country become a(n)________one. A.advanced C.astonished B.bored D.convinced

5. (2014· 辽宁五校第一联合体考试)What impresses me most is________he appears in front of others,he wears a sincere and charming smile. A.what C.that where 6.—What do you know about Bill Gates? —As far as I know,when he was a child,he showed a________of interests in everything around him. A.series C.good deal B.variety D.large amount B.which D.that whenever

7 . (2014· 兰 州 高 三 质 检 )Our country is developing at an amazing speed , which is________makes me feel so proud. A.what C.that B.why D.where

8.(2014· 湖南郴州五校第二次联考)Not only________to turn off the lights in the kitchen, but we also failed to lock the front door. A.we forgot C.did we forget
第 1 页 共 8 页

B.forgot we D.we did forget

9. (2014· 湖南郴州五校第二次联考)It was during the Ming Dynasty________the Great Wall was repaired and extended to take on the appearance it has today. A.when C.what B.which [来源:Zxxk.Com] D.that

10.Three years ago,a society was set up to________the endangered animal and plant life from dying out in this area. A.obtain C.observe B.preserve D.deserve

11.Do not expect pupils to be identical.Every child is________,with their own needs, preferences and talents. A.original C.unique B.similar D.equal

12. (2014· 海南洋浦中学测试)He is famous both________a novelist and poet but he is more famous________his novels.[来源:Zxxk.Com] A.for;as C.as;for B.with;for D.like;as

13.(2014· 江西六所重点高中 3 月模拟)He told a joke about death which I thought was in rather poor________considering that Steve’s father had just died. A.sense C.character B.taste D.quality

14.(2014· 哈尔滨质检)She has succeeded in gaining ________to the university,which the whole family are pleased with. A.congratulation C.cooperation B.admission D.reaction

15.(2014· 山东实验中学二模)—May I trouble you with the question?[来源:Zxxk.Com] —Sorry,but it is________my knowledge. A.from C.beyond Ⅱ.阅读理解 (2013· 潍坊 5 月模拟) “Oh,you must have been a spoiled (宠坏的) kid.You must be really bossy.I wonder what you’re going to be like to deal with?” That’s often the response Angela Hult gets when people find out she’s an only child, she told ABC News.Despite such negative (消极的) remarks, Hult has decided to have only one child herself.And she’s not alone. According to the US’ Office for National Statistics,women approaching the end of their
第 2 页 共 8 页

B.off D.to

childbearing years had an average of 1.9 children in 2004 , compared with 3.1 for their counterparts in 1976.The percentage of onechild families in Britain had risen from 18 percent in 1972 to 26 percent in 2007. But even though only children are becoming increasingly common,the traditional view that they’re selfish, spoiled and lack social skills holds strong.Even parents of only children, like Hult, are made to feel guilty about having only one child.Worried that they’re being selfish and endangering their child’s future,they flock to online discussion forums seeking advice.Soon, however,they ask themselves:is this social prejudice really reasonable?[来源:学.科.网] “There have been hundreds and hundreds of research studies that show that only children are no different from their peers (同龄人),” Susan Newman,a social psychologist at Rutgers University in the US,told ABC News. This raises another question:why are only children still viewed with such suspicion? “There is a belief that’s been around probably since humans first existed that to have just one child is somehow dangerous,both for you and for the continuation of your race,” Toni Falbo,a professor of educational psychology,told the Guardian.“In the past a lot of children died.You’d have had to be crazy to only have one.” Times,of course,have changed and infant mortality (婴儿死亡率) has largely reduced.So what do only children themselves say? Kayley Kravitz,a blogger for The Huffington Post,grew up as an only child and highly recommends the experience.“Being an only child taught me the most valuable skill of all:the ability to be alone,” she said. 1.Which of the following could be the best title for the text? A.Are only children lonely? B.Are only children common? C.Are only children dangerous? D.Are only children different? 2.What does Susan Newman mean? A. Only children are as good as their peers. B.Only children are more selfish and spoiled. C.Parents feel guilty about having only one child. D.Parents will endanger their only child’s future. 3.What is the common belief since human existed? A.The infant death rate always stays high. B.People are crazy to have only one child.

第 3 页 共 8 页

C.It’s easy for only children to earn their living. D.It’s hard to continue the family line with only one child. 4.An only child like Kayley________. A.must be difficult to persuade B.can possibly learn to be alone C.should value special skills [来源:学,科,网 Z,X,X,K] D.need ignore bad experience 5.What’s the author’s attitude towards having only one child? A.Neutral. C.Positive. Ⅲ.阅读表达 (2013· 江西省十所重点中学高三年级联考) [1]A nickname is a shortened version of a person’s name.A nickname also can describe a person,place or thing.Many American cities have interesting nicknames.These can help establish an identity,spread pride among citizens and build unity. [2]Chicago,Illinois was once the second largest city in the United States.So,one of its nicknames is “The Second City”.Over the years,the population of Chicago has decreased.Today it is the third largest American city. [3]However , another nickname for Chicago is still true today.It is “The Windy City ”. Chicago sits next to Lake Michigan, one of North America’s Great Lakes.Language expert Barry Popick says on his website that Chicago was called “The Windy City” because of the wind that blows off of Lake Michigan.In the 1860s and 70s, Chicago was advertised as an ideal place to visit in the summer because of this cool wind.But anyone who has ever lived in Chicago knows how cold that wind can be in winter.The wind travels down the streets between tall buildings in the center of the city. [4]Chicago was an important agricultural , industrial and transportation center for the country.In 1916,the city gained two more nicknames____________called Chicago,written by Carl Sandburg.Here is the first part of the poem: Hog Butcher for the World, Tool Maker,Stacker of Wheat, Player with Railroads and the Nation’s Freight Handler;[来源:Z。xx。k.Com] Stormy,husky,brawling, City of the Big Shoulders. [5]Chicago was called “Hog Butcher for the World” because of its huge meatprocessing industry.And,it was called “City of the Big Shoulders” because of its importance to the nation.
第 4 页 共 8 页

B.Negative. D.Doubtful.

1.What is the best title of the text?(no more than 5 words) ________________________________________________________________________[ 来 源:高考学习网 XK] 2.Why did Chicago get its nickname “The Windy City”?(no more than 10 words) ________________________________________________________________________ 3.How many nicknames of Chicago are mentioned in the text?(1 word) ________________________________________________________________________ 4.Fill in the blank in Paragraph 4 with proper words.(no more than 4 words) In 1916,the city gained two more nicknames_____________________________________ ___________________________________called Chicago,written by Carl Sandburg. 5.What does the underlined word “its”(Line 2,Paragraph 5) probably refer to?(1 word)

课时作业(二十) Ⅰ.单项填空 1.解析: 考查交际用语。句意为:——对不起,已经六点了。我必须离开去赴约了。 ——好吧。我们今天就到这儿吧。 答案: C 2.解析: 考查冠词。第一空,颐和园作为“一个”景点,是泛指;第二空,attraction 在此意为“吸引力”,是不可数名词,且也不表特指。 答案: C 3.解析: 考查名词辨析。invitation 邀请;construction 建设;instruction 指示,命令, 侧重于表示每一步的具体指示;direction 方向,指导,侧重于表示方向性的指引,并不强调 每一步的具体指示。根据语境可知,此处指这匹马并没有接受“我”的具体指示。 答案: C 4.解析: 考查形容词词义辨析。句意为:只有通过改善教育和提高科学技术,一个 国家才能变得先进。advanced 高级的;先进的,符合题意。bored 厌烦的;astonished 感到惊 诧的;convinced 信服的,确信的。 答案: A 5.解析: 考查名词性从句。分析句子结构可知“________he appears...smile”为表语从 句,其中包含一个时间状语从句,表示“无论他什么时候出现在别人面前”,故空处填 that whenever。 答案: D

第 5 页 共 8 页

6.解析: 句意为:——你了解比尔· 盖茨吗?——据我所知,当他还是孩子时,他就 对周围的一切产生了各种各样的兴趣。 a series of 一系列; a variety of 各种各样的; a good deal of/a large amount of 许多,大量,修饰不可数名词。 答案: B 7.解析: which 引导的非限制性定语从句代替前面的整个句子。定语从句中又包含

了一个表语从句,因为从句中缺少主语,故用 what 引导。 答案: A 8. 解析: 考查倒装。 句意为: 我们不仅忘记关厨房的灯, 而且也忘了锁前门。 not only 位于句首时,其后的成分要部分倒装,故选 C 项。B 项为全部倒装,故排除。 答案: C 9.解析: 考查强调句型。句意为:在明朝期间,长城得以修缮并扩建,成为现在的 样子。 此题考查“It is (was)+被强调部分+that...”的强调句型, 本题强调时间状语 during the Ming Dynasty,故选择 D。 答案: D 10.解析: preserve 保存;保留。根据语境应该是保护濒危的动植物,故选 B。obtain 获得;得到;observe 观察,遵守;deserve 应得,值得。 答案: B 11.解析: 句意为:不要期望学生们都一模一样。每个孩子都是一个独特的个体,有 他们自己的需求、爱好和天赋。unique 独一无二的,符合句意。original 最初的,独创的; similar 相似的;equal 平等的。 答案: C[来源:高考学习网 XK] 12.解析: 考查介词搭配。be famous as...作为??而闻名;be famous for...以??而 闻名。句意为“他作为小说家和诗人而闻名,但更以其小说而闻名。” 答案: C 13.解析: 考查名词辨析。句意为:考虑到 Steve 的父亲刚去世,我觉得他讲的关于 死的笑话很不得体。taste 得体,符合句意。sense 感觉,character 性格,quality 品质。[来源: 高考学习网 XK] 答案: B 14. 解析: 考查名词词义。 句意为: 她顺利考入大学, 全家人都感到很高兴。 admission 允许进入,gain admission to 获准加入,符合题意。congratulation 祝贺;cooperation 合作, 协作;reaction 反应,回应。 答案: B 15.解析: 考查固定搭配。beyond 意为“超出”;beyond one’s knowledge 为固定搭 配,意为“超出某人的知识范围(解答不了)”。根据“sorry(抱歉,对不起)”可知,C 项符
第 6 页 共 8 页

合语境。 答案: C[来源:高考学习网Ⅱ.阅读理解 Ⅱ.阅读理解 语篇解读 本文是一篇议论文。 尽管在英国越来越多的孩子都是独生子女, 但很多人对 独生子女的看法却依然如故,认为他们自私、娇气、缺少社交技能。对此,独生子女们有他 们的看法。 1.解析: 标题概括题。本文主要讨论了独生子女是否就是英国传统观念中的自私、 娇气,缺少社交技能的人,所以 D 项最适合做文章的标题,故选 D。 答案: D 2.解析: 细节理解题。根据第四段 Susan Newman 所说的话可知,成百上千的研究 表明独生子女和别的孩子没有什么区别,故选 A。 答案: A 3.解析: 细节理解题。根据文章第六段中的 “There is a belief that’s been around

probably...both for you and for the continuation of your race”可知,自从人类存在以来,人们 就认为只生一个孩子不论对你自己还是对种族的延续来说都是很危险的,故选 D。 答案: D 4. 解析: 细节理解题。 根据文章最后一段中“Being an only child...the ability to be alone” 可知,选 B。 答案: B 5.解析: 观点态度题。文中提到不同人对于独生子女的不同观点,但并没有直接提 到作者自己的看法,由此可知,应选 A,中立的。 答案: A Ⅲ.阅读表达 1.Nicknames for Chicago/Nicknames of Chicago 2.Because of the wind that blows off of Lake Michigan. 3.Four. 4.from a poem/according to a poem 5.Chicago’s.

第 7 页 共 8 页

第 8 页 共 8 页


相关文档

2015届高考英语二轮复习 unit5 Theme parks单元测试 新人教版必修4
【2015春走向高考】高三英语一轮复习 Unit 5 Theme parks练习 新人教版必修4
2017届高三英语(全国人教版)一轮复习单元检测:必修4 Unit 5 Theme parks(单元检测)
高三英语一轮复习 Unit 5 Theme parks课件 新人教版必修四
《步步高》2013届高三英语大一轮复习单元规范训练:Unit 5 Theme parks(新人教版必修4)
【人教新课标】2012届高三英语一轮复习精品同步练习:必修4 Unit 5 Theme parks
甘肃省高三一轮单元测试 必修4 Unit5 Theme parks
2015届高考高三英语一轮复习单元测试:Unit 5 First aid(新人教版必修5)(含答案)
高三英语一轮复习 Unit 5 Theme parks课件 新人教版必修4
电脑版