2016-2017学年河北省定州中学新高二上学期周练(四)英语试题(解析版)

河北定州中学:新高二英语周练试题(四)
第 I 卷(选择题) 第一部分 单项选择题(共 20 小题,每题 1.5 分,共 30 分) 1.--- Finally I got to my grandmother’s home on foot. --- Really? You ______ a ride there. A. could have taken B. could take C. shouldn’t have taken D. must have taken 2.The ____ for speeding is so heavy that few drivers would take chances. A. prize B. fare C. fine D. fee 3.—The speech he gave in the hall was a great success. Don’t you think so? —Well, I agree with you ____. A. in a way B. on the way C. by the way D. in the way 4. It is the third time that she has won the race, ____ has surprised us all. A. that B. where C. which D. what 5.The film we saw last night is called The Bridges of Madison County, which is _____ a novel by Robert James. A. based on B. basing on C. based at D. basing at 6. A number of students_______ playing on the playground, but I don’t know what the exact number_______. A. is; is B. are; are C.is; are D. are; is 7.— I hear you won the prize in the English Contest last week. — That was the second time that I ______ the prize. A. have got B. got C. get D. had got 8.— Did he break my glass________? — No. Quite by accident. A. on purpose B. with purpose C. for purpose D. at purpose 9.The Brazilian novel, The Alchemist is said ________ into over twelve languages by the end of last year. A. to be translated B. being translated C. to have been translated D. having been translated 10.— Why not meet Diana today? — I am sorry to tell you that she has been ________ from our company. A. explored B. employed C. removed D. interrupted 11.More than 400 mainland tourists ________ from the landslide site till Saturday, but 18 others were still missing, because of the heavy rains. A. were rescued B. have been rescued C. have rescued D. are rescued 12.A modern city has been set up in______ was a wasteland ten years ago.
页 1第

A. where B. which C. that D. what 13. What is ________ at all is _____ well. A. worth doing ; worthy to be done B. worthy doing ; worth to be done C. worth being done ; worth of being done D. worthy of being done ; worthy doing 14.Large quantities of meat ____ sold in that store at the present time. A. is being B. are being C. will be D. is 15.— How much did he charge you ___ the service? — Luckily, it's free ___ charge. A. for ; of B. for ; for C. of ; for D. of ; of 16. — What was it that made the young man ____ among the candidates(候选人)? — His ability, determination and above all, honesty. A. pick out B. run out C. give out D. stand out 17.________, the headmaster rose to indicate that the conversation was ________. A. At an end; in an end B. In the end; at an end C. In an end; at the end D. At the end; in the end 18.He doubted _____ she would be _____ to the task, so she was not admitted. A. that ; equally B. whether ; equally C. whether ; equal D. that ; equal 19.Mr. Wang made up his mind to devote all he could ____ his oral English before going abroad . A. improve B. to improve C. to improving D. improving 20.Millions of people have been thrown ____ due to the global economic depression. A. out of place B. out of sight C. out of control D. out of work 第二部分 阅读理解(共两节,满分 40 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) Pingyao, in the center of Shanxi Province, is a famous historic cultural city of China and a world cultural heritage (遗产) site. It’s 90 kilometers south of Taiyuan on the Fen River. People lived in Pingyao during the New Stone Age. Its long period as a county government seat has left Pingyao with lots of historic buildings and sites, with a 2,700-year history. Ninety-nine of them are under government protection, including Zhengguo Temple, Shuanglin Temple and Pingyao Ancient City. During the Ming and Qing Dynasties, businessmen organized commercial (商业的) groups that did business nationwide. Shanxi Province had some of the most important ones and Pingyao was their center. In 1823, a store, known as Rishengchang (Sunrise Prosperity), traded in bank checks rather than in silver or gold coins. It was the beginning of modern Chinese banking. Branch (分支) banks were soon set up in major cities in China and other parts of Asia, leading to great development in Pingyao. Its lacquer ware (漆器) became well known. In Pingyao Ancient City are many traditional houses and commercial buildings, 3,797 of which are protected and more than 400 of which are in good condition. Not only do the houses in Pingyao show Shanxi’s history and culture, but this large number is valuable for studying its history, customs, ancient buildings and art. Most of these houses are still used as homes and shops of local people. In 1997, Ancient
页 2第

Pingyao City was listed in World Heritage List as “World Culture Heritage Site”. 21.What does the underlined word “them” (in Paragraph 2) refer to? A. Historic buildings and sites. B. The three temples. C. The county government seats. D. The 2,700-year history. 22.Which of the following about Pingyao is NOT mentioned in the passage? A. Its location. B. Its tourism. C. Its business. D. Its history. 23.During the Ming and Qing Dynasties, Pingyao was a leading center in _____. A. agriculture B. raising cattle C. commercial trade D. making gold coins

24.Sunny English Club is for _____. A. nurses B. policemen C. businessmen D. students 25.You will pay _______ if you want to stay in the English club for half a year. A. 300 yuan B. 600 yuan C. 1200 yuan D. 2400 yuan 26.You can visit Ocean Museum _______ . A. on Saturday B. on Wednesday C. on Monday D. anytime 27.If you are interested in the life of fish, you should go to ______ . A. Health Centre B. Ocean Museum C. Sunny English Club D. 16 Yong Le Street

In the US,people prefer waiting for a table to sitting with people they don’t know.This means
页 3第

a hostess may not seat a small group until a small table is available.even if a large one is.If you are sitting at a table with people you don’t know,it is impolite to light up a cigarette without asking if it will disturb them. At American restaurants and coffee shops you are usually served tap water( 自来水 )before you order.You may find the bread and butter is free,and if you order coffee,you may get a free refill. Most cities and towns have no rules about opening and closing time for stores or restaurants, though they usually do make rules for bars.Especially in large cities, stores may be open 24 hours a day. Serving in restaurants is often large, too large for many people.If you can’t finish your meal but would like to enjoy the food later.ask your waitress or waiter for a“doggie bag” .It may have a picture of a dog on it,but everybody knows you’re taking the food for yourself. Supper and dinner are both words for the evening meal.Some people have“Sunday dinner” .This is an especially big noon meal. Tips are not usually added to the check.They are not included in the price of the meal,either.A tip of about 15 % is expected and you should leave it On the table when you leave . In some restaurants,a check is brought on a plate and you put your money there.Then the waiter or waitress brings you your change. 28.Which of the following statements is true? A.American people like sitting with people they don’t know. B.A hostess always seats a small group at a large table. C.American people never sit with people they don’t know. D.American people will not light a cigarette if the people who sit at the same table mind their smoking. 29.What is served before you order? A.Bread. B.Butter. C.Coffee. D.Cold water. 30.What do American people always do when servings are too for them? A.They take the food home with a“doggie bag”for their dogs. B.They leave the food on the table and go away. C.They take the food home with a“doggie bag”and enjoy the food later. D.They ask the waitress or waiter to keep the food for them. 31.What can you learn about“tips”according to the passage? A.Customers often add tips to their cheek. B.The price of the meal usually includes the tip. C.People are not expected to pay tips in addition. D.Tips are supposed to be left on the table when customers leave.

Ten years ago I used to be very fit. I rode a bike to work and I got a lot of exercise at weekends. I used to play tennis a lot and go for long walks. In those days I didn’t earn very much. I had a job in an office. It wasn’t a very good job but I had a lot of time to do the things I enjoyed doing. Then, about eight years ago, I got a much better job. The pay was better, but the hours were a lot longer. I bought a car and drove to work every day. I began to take people out to lunch.
页 4第

And I began to put on weight, too. I stopped playing tennis and going for long walks at weekends because I just didn’t have any time for things like that any more. There’s a lot of stress in my job. Perhaps that is why I started drinking more than I used to. For example, I used to have only half a glass of whisky when I got home, but then I started filling my glass to the top, and instead of having one glass, I would have several. I started smoking a lot, too. I never used to smoke at all. Two months ago I had a heart attack. At first I just couldn’t believe it. Luckily it wasn’t very serious. The doctor advised me to stop smoking and to eat less. He also advised me to work less and get more exercise. But I just haven’t any time! My job takes everything out of me! Sometimes I wonder if I should get another job. Perhaps I could do something like I used to do. But if I do that, I won’t earn as much. I have a family to support. I have to think of them, too. I just don’t know what I should do. What do you think? 32.Compared with ten years ago, what is worse for the author now? A. His job. B. His pay. C. His means of transport. D. His health. 33.According to the passage, when the author got the better job, which of the following is NOT true? A. He got higher pay. B. His working hours weren’t long. C. He found it very stressful. D. He had little free time at weekends. 34.After the author had a heart attack, the doctor advised him _____. A. not to work any longer B. to take a long vacation abroad C. to stop smoking and take exercise D. not to eat out any more 35.What can we learn about the author? A. The author is not sure what he should do now. B. The author has taken the doctor’s advice. C. The author has got another new job. D. The author feels much better now. 第二节(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Starting high school means changes in your life. Most teenagers look forward to the first day of high school, but still feel a little bit nervous.36. . 37 . Take part in some activities that are held at the school for new students to know the school better. If parents are invited to these activities, take yours with you. Carefully look over all the materials you receive. Make sure of the addresses of the school’s buildings . 38 . Buy the things suggested on your teachers’ supply lists and place your materials for each class separately. 39 . If you find you’re not doing well in a subject, make use of after-school study groups or ask your teacher to help you with your schoolwork. Consider private tutoring to get you through a difficult time. There are more extracurricular (课外的) activities in high school than in middle school, such as clubs, music and theatre groups, student government, and sports teams. Make friends and be seen at such school activities.40 . Ask someone in the school office about opportunities to take
页 5第

part in school activities if you don’t know how. This is a good time to do what you like doing and an opportunity to try new things. Who said school has to be all work and no play? Since you’ re attending more activities in high school than in middle school, you’ll have to learn to manage your time. A. In order to make your high school life easier, you can follow these tips. B. Get the things you will need for class. C. there is no useful information. D. All work and no play makes Jack a dull boy. E. Keep pace with your high school workload. F. Learn all you can about your first day before the first school day. G. Join a club or other organizations to meet people and develop friendship. 第三部分 英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中选出可以填入空白处的最佳选项,并在 答题卡上将该项涂黑。 阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该 项涂黑。 The sound of the rain hitting the windows wakes me up and it sounds just exactly as it did l5 years ago,which reminded me of my girlhood. It was my second day of _________ and it was raining heavily.I could not _________ the habit I had at home,so I fell asleep right at my_________ .I woke up to find myself not in the classroom but carried on Dad’s back. We were _________ home.It was the last time I felt _________ to him. After that,he never carried me or hugged me as other fathers did to their children.I was not bothered much by this _________ .I was proud of it, for I felt _________ and “grown up” . However, there were times when I felt depressed by not having searched for _________ from him. One day.I was writing Chinese characters as homework.I hated doing this more than anything.Dad came and stood behind me for a moment, _________ me scratching(勾抹)the paper.Then he said, “This kind of writing needs _________ .Your writing is not strong enough.Press harder. ” I followed his _________ for the next two weeks, but _________ I could see little improvement, I followed my own method---- the _________way . His advice did not improve my writing but our_________ .As I grew older,I found out that he had finished his _________ in Grade 6, which was the highest grade in town then,so he was considered to be a _________ . People used to ask him to write something to put on the walls, but he never felt very useful. He often said to me, “As you can see,this family is going to count on(指望)you.We are_________ to improve you anything for your future. You have to get _________ to change the life for yourself. ” As a result of his _________ , I have_________ it through high school and through college. 41.A.Graduation B.Employment C.College D.school 42.A.develop B.resist C.follow D.break 43.A.dormitory B.door C.desk D.bed 44.A.at B.already C.beyond D.halfway 45.A.close B.near C.happy D.relaxed 46.A.gap B.thought C.action D.scene 47.A.lonely B.depressed C.independent D.comfortable
页 6第

48.A.comfort 49.A.guiding 50.A.skill 51.A.introduction 52.A.even if 53.A.difficult 54.A.relationship 55.A.schooling 56.A.writer 57.A.tired 58.A.an education 59.A.help 60.A.succeeded

B.help C.support D.explanation B.directing C.watching D.blaming B.patience C.time D.practice B.manner C.spirit D.advice B.while C.as D.though B.slow C.entertaining D.fast B.friendship C.thought D.reality B.career C.hope D.dream B.scholar C.scientist D.specialist B.glad C.useless D.ready B.a rich boyfriend C.a well-paid job D.a good writing B.expectations C. examination D. watch B.got C.made D. found 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分) 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于 3 个单词)或括号内单词的正确形式。 Today I kept a promise and had lunch with a friend I had not seen for a while.I was extremely tired 61. school, work and my 5-hour art lab I had just come from and I 62. (real) wanted to go home after a long day.But I kept my promise not 63. (upset) my friend this evening. As it turned out, we had such a good time that I stayed 64. (long) than I had planned and saw how much the occasion 65. (mean) to my friend.We usually have been busy with our own daily life, and it felt as if we had never had such 66. long break. I extremely wanted to go home and hide under the covers today But in 67. (keep) my promise to meet with a friend, I not only was kind to another person, 68. was also kind to myself. I got some much 69. (need) self-care out of the occasion and was able to make the day of another person meaningful-someone who had just been as busy as me and still kept his promise to have dinner with 70. (I). 第 II 卷(非选择题) 评卷人 得分 四、书面表达:共 2 题 每题 25 分 共 50 分 71.短文改错 此题要求改正所给短文中的错误。如有错误(每行只有一个错误),则按下列情况改正: 该行多一个词:把多余的词用斜线(\)划掉,在该行右边横线上写出该词,也用斜线划掉。 该行缺一个词:在缺词处加一个漏字符号(∧),在该行右边横线上写出该加的词。 该行错一个词:在错的词下划一横线,在该行右边横线上写出改正后的词。 John is a tall man weighing as much as 100 kilogram. Though he is large, but he fears dogs. One day he was taking walk when a dog suddenly appeared from nowhere. He became so nervous that he ran as fast as he can. The dog kept run after him and it was getting closer. In the dangerous situation, John decides to climb up a tree to avoid the dog. Unfortunately, it was not a easy job. He hadn’t gone up very high when the dog stood right above the tree. The dog jumped up and bit it’s teeth into his bottom. John fell right onto the dog’s head, that killed it immediately. 72. 书面表达 假如你是李华,你的外国朋友 Jack 想了解著名科学家屠呦呦的相关情况, 请你根据以下的要求给他写一封 回信。 姓名


屠呦呦
7第

国籍 职业 兴趣爱好 主要经历

中国 药学家,科学家 自幼对传统中药兴趣浓厚 1. 1930 年 12 月 30 日生于浙江宁波; 2. 1951 年考入北京大学,主修制药专业; 3. 毕业后接受中医培训两年半,并一直在北京从事中医工作; 4. 1972 年成功发现并制成青蒿素; 5. 2015 年 10 月 5 日,她被授予诺贝尔医学奖,成为中国第一个获得诺贝尔奖的女性 科学家。

注意: 1. 词数 100 左右; 2. 可以适当增加细节,以使行文连贯; 3. 参考词汇: 药学家 chemist 青蒿素 Qinghaosu 4.信的开头和结尾已经为你写好。

诺贝尔医学奖 Nobel Prize in Medicine

Dear Jack, I am glad to hear that you would like to know something about the famous scientist Tu Youyou. Now, I will give you a brief introduction to her.

Wish you all the best ! Yours, Li Hua



8第

参考答案 1.A 【解析】 试题分析:考查虚拟语气。 “其他动词+have done”既可以表示对过去的虚拟,也可以表示对过去发生事情 的推测。短语 could have done 本可以做某事,实际上却没有做;shouldn't have done 本不应该做某事, 实际上却做了;must have done 一定做了某事,表示对过去发生事情的肯定推测。句意:—最终我步行到 了奶奶家。—真的吗?你本可以坐车去那里的。根据句意可知 A 正确。 【名师点睛】 “情态动词+have +done”是历年高考的重点和难点之一,现将其用法总结归纳如下: 一、 “must +have +done”表示对过去事情的肯定推测,译成“一定做过某事” ,该结构只用于肯定句。 1. It must have rained last night, for the ground is wet. 昨晚一定下雨了,因为地面还是湿的。 2. You must have been mad to speak to the servant. 你和仆人说话,一定是发疯了。 二、 “can't +have +done”表示对过去事情的否定推测,译成“不可能做过某事” 。 1. Mr. Smith can't have gone to Beijing, for I saw him in the library just now. 史密斯先生不 可能去北京了,我刚才还在图书馆见过他。 2. Mary can't have stolen your money. She has gone home. 玛丽不可能偷你的钱,她回家去了。 三、 “can +have +done”表示对过去行为的怀疑,用于疑问句,译成“可能做过??吗?” 。 1. There is no light in the room. Can they have gone out? 屋里没有灯,他们可能出去了吗? 2. There is nowhere to find them. Where can they have gone? 到处找不到他们,他们可能到什么地 方去呢? 四、 “could +have +done”是虚拟语气,表示对过去事情的假设,意思是本来能够做某事而没有做。 He could have passed the exam, but he was too careless. 本来他能够通过考试,但是他太粗心。 五、 “may +have +done”表示对发生过的事情的推测,意思是“可能已经”或“也许已经” ,用于肯定句 中。 —What has happened to George? —I don't know. He may have got lost. —乔治发生了什么事?——我不知道,他可能迷路了。 六、 “might +have +done”表示对过去事情的推测,might 与 may 意思相同,但可能性更小。多用于虚 拟语气结构中。 1. He might have given you more help, even though he was busy. (MET90) 他或许会多给你一些帮助, 即使他很忙。 2. She might have achieved greater progress, if you had given her more chances. 如果你多给她 点机会,她可能已经取得更大的成绩。 七、 “would +have +done”虚拟语气,表示对过去事情的假设,意思是“本来会做” 。 1. I would have told you all about the boy's story, but you didn't ask me. 我本来会告诉你这个 小男孩的故事,但是你没有问我。 2. Without your help, I wouldn't have achieved so much. 没有你的帮助,我是不会取得如此大的成 绩。 八、 “should +have +done”意思是“本来应该做某事,而实际没做。 ” “shouldn't +have +done”表 示本来不应该做某事,而实际做了。含有指责对方或自责的含意。 1. Tom, you are too lazy. The work should have been finished yesterday. 汤姆,你太懒惰了,这 项工作本来应该昨天就做完的。 2. Look, Tom is crying. I shouldn't have been so harsh on him. 看,汤姆哭了,我本来不应该对他 如此严厉。 九、 “ought to +have +done”表示过去应该做而实际并没有做,译成“理应做??” ,往往表示遗憾。 与“should +have +done”用法基本一样。
页 9第

I ought to have gone home last Sunday. 我理应上星期日回家。 You ought not to have given him more help. 你不应该帮助他那么多。 十、 “need +have +done”表示本来需要做某事而没有做。 “needn't +have +done”则表示“本来不需要 做某事而做了” 。 I needn't have bought so much wine—only five people came. 我本来没有必要买这么多酒,只来了五 个人。 He need have hurried to the station. In that case, be wouldn't have missed the train. 他本来需要快点去车站,那样的话,他就不会误了火车。 考点:考查虚拟语气 2.C 【解析】 试题分析:考查名词辨析 A. prize 奖品;B. fare 费用;C. fine 罚款;D. fee 小费。句意:超速的罚 款很大以致于很少有司机会冒险。根据语境可知选 C 项。 考点 : 考查名词辨析 3.A 【解析】 试题分析:考查介词短语辨析 A. in a way 在某方面;B. on the way 在路上;C. by the way 顺便;D. in the way 挡路;句意:在礼堂他所作的演讲是很成功的,你不这样认为吗?是的,在某些方面我是同意你 的,故选 A 项。 考点 : 考查介词短语辨析 4.C 【解析】 试题分析:考查定语从句,本题中 which 指代前面一句话的内容,在句中做主语,引导非限制性定语从句。 句意:这是他第三次赢得跑步比赛了,这件事情让我们所有人都很惊讶。故 C 正确。That 不能引导非限制 性定语从句;where 在句中做状语。What 不能引导定语从句。 考点:考查定语从句 5. A 【解析】 试题分析:考查动词短语。 句意:昨晚我们看过的电影叫廊桥遗梦,是由罗伯特的小说改编的。 Be based on 以。 。为基础,故选 A 项。 考点 : 考查动词短语 6.D 【解析】 试题分析:a number of 一些,许多;the number of??的数目。句意:许多学生正在操场上玩,但是我 不知道确切的数目是多少。结合语境可知前文主语为复数形式,故系动词用复数。下文主语 number 表示抽 象含义,故谓语动词用单数,选 D。 考点:主谓一致 7. D 【解析】 试题分析:考查动词的时态。句意:---我听说你在上星期举行的英语比赛中获奖了。---这是我第二次获 奖。一般说来,在 It /This is the first time+that-结构中,that-从句通常用现在完成时:如:It’ s the first time (that) the boy has spoken to a foreigner. 这个男孩还是第一次同外国人说话。有 时以上结构中的 first 也可换成 second,third,fourth 等;在 It was the first time that-结构中, that-从句通常用过去完成时,故选 D 考点 : 考查动词的时态 8.A
页 10 第

【解析】 试题分析: 考查介词短语。句意:你是故意打碎我的杯子的吗?不,偶然的。On purpose 故意的,故选 A 项。 考点 : 9.C 【解析】 试题分析:考查动词。句意: 据说这本巴西小说《牧羊少年奇幻之旅》到去年年底已被翻译成超过十二种 语言。sth. is said to do 为固定句式, 意为“据说某事??”, 不定式动作发生在谓语动作之前且 novel 与 translate 之间为被动关系, 故 C 项正确。 【名师点睛】 单选题答题技巧之 归类法 根据句意,把选项分组归类,缩小范围,提高做题的速度和准确性。比如这一题,选项可分为不定式和 ing 格式两类, 句意: 据说这本巴西小说 《牧羊少年奇幻之旅》 到去年年底已被翻译成超过十二种语言。 sth. is said to do 为固定句式, 意为“据说某事??”, 不定式动作发生在谓语动作之前且 novel 与 translate 之间为被动关系, 故 C 项正确。 考点:考查动词 10.C 【解析】 试题分析:考查动词辨析。动词 explore 探索;employ 雇佣,使用;remove 去除,清除;interrupt 打断, 打扰; 句意: —为什么今天不去接 Diana?—我很遗憾地告诉你她已经被我们公司开除了。 本句中的 remove 表示“开除,解雇” 。故 C 正确。 考点:考查动词辨析 11.A 【解析】 试题分析:考查时态语态。根据 but 后句中的 were 说明本句叙述过去发生的事情,使用一般过去时,且 More than 400 mainland tourists 与动词 rescue 构成被动关系,要使用被动语态。综上所述,本句要适 应一般过去时的被动语态,故 A 正确。 考点:考查时态语态 12.D 【解析】 试题分析:考查宾语从句。本题宾语从句 what was a wasteland ten years ago.在句中作为介词 in 的宾 语,what 引导起这个宾语从句并在句中做主语。AC 项不能做主语,which 含有疑问含义。句意:一座现代 化城市在十年前的废墟上被建设起来了。故 D 正确。 【名师点睛】 what 引导的宾语从句 what 引导宾语从句时在从句中作主语、宾语或表语,表示“所...的...” 1. 表 示 “ ? ? 的 东 西 或 事 情 ” , 相 当 于 “ the thing that...; all that...; everything that.... ” They ’ ve done what they can to help her. 他们已经做了他们能做到一切去帮助了。 2.表示“??的时间”,相当于 the time that: After what seemed like hours he came out with a bitter smile. 似乎过了几个小时 他才苦笑着出来。 The young girl was too frightened to speak, standing there for what seemed like hours. 小女孩吓得不敢说话,在那儿站了似乎几个小时。 3. 表 示 “ ... 的 人 ” , 相 当 于 the person that ? 。
页 11 第

如: He is not what he was a few years ago. 他不是几年前的他了。 4. 表 示 “ ... 的 地 方 ” , 相 当 于 the place that ? 。 如: This is what they call Salt Lake City. 这就是他们称作盐湖城的地方。 In 1492, Columbus reached what is now called America. 1492 年哥伦布到达了现在所称 的美洲大陆。 5. 表 示 “ ... 的 数 目 ” , 相 当 于 the amount/number that ? 。 如: Our income is now double what it was ten years ago. 我们现在的收入是十年前 的两倍。 The number of the students in our school has reached as many as 20,000, ten t imes what it was before liberation. 现在我校学生多达 2 万人,是解放前的十倍。 考点:考查宾语从句 13.A 【解析】 试题分析:考查固定句式结构。句式:sth be worth doing 值得做某事;sth be worthy to be done/of being done 某事值得被做。本句第一空是主语从句,句意:值得做的事情就值得被做得很好。根据句子结构很早 A 正确。 考点:考查固定句式结构 14.B 【解析】 试题分析:考查主谓一致和时态语态。当“large quantities of+可数名词复数/不可数名词”做主语的时 候,谓语动词永远用复数形式,而且本句中主语和动词 sell 之间构成被动关系,根据 at the present time 可知本句使用现在进行时,综上所述,本句使用现在进行时的被动语态。句意:现在那就商店里大量的肉 正在被出售。故 B 正确。 考点:考查主谓一致和时态语态 15.A 【解析】 试题分析:考查 charge 短语。短语 charge sb sth for sth 因为 sth 向某人要...钱;free of charge 免费;句意:—这项服务你们收多少钱?—很幸运,它是免费的。根据句意可知 A 正确。 考点:考查 charge 短语 16.D 【解析】 试题分析:考查动词短语辨析。短语 pick out 挑选出;run out 用完,耗尽;give out 分发,发出;stand out 突出,显眼;句意:究竟是什么让这个年轻人从这些候选人中显得很突出。—他的能力、决心、最重 要的是他的诚实。根据句意可知 D 正确。 考点:考查动词短语辨析 17.B 【解析】 试题分析:考查介词短语。短语 in the end 最后,终于;at an end 结束,终止,耗尽;到头;at the end of 在....结束的时候;在...尽头;不存在 in an end。句意:最后,校长站起来宣布本次谈话结束。根据 句意可知 B 正确。 考点:考查介词短语 18.C 【解析】 试题分析: 考查宾语从句和形容词短语。 当动词 doubt 用在肯定句中时, 后面的宾语从句通常使用 whether 引导,表示不确定的事实。形容词短语 be equal to 能胜任....;句意:他怀疑她能否胜任那项任务,所
页 12 第

以她没有被录取。故 C 正确。 考点:考查宾语从句和形容词短语 19.C 【解析】 试题分析:考查不定式用法。本句中考查不定式最重要的作用:目的状语。本句中 to improve his oral English 在句中充当目的状语。句意:王先生下定决心在出国之前全力以赴学习英语口语。故 C 正确。 考点:考查不定式用法 20.D 【解析】 试题分析:考查介词短语。短语 out of place 杂乱无序;out of sight 看不见;out of control 失控; out of work 失业;短语 throw sb out of work 使....失业。句意:由于全球经济下滑,很多人都失业了。 根据句意可知 D 项正确。 考点:考查介词短语辨析 21.A 22.B 23.C 【解析】 试题分析: 文章介绍了陕西省的平遥县,是中国著名的历史文化古城,介绍了它的位置,历史,和商业。 21.A 细节题:从第二段的句子:Its long period as a county government seat has left Pingyao with lots of historic buildings and sites, with a 2,700-year history. 可知是 them 指代的是前面的 historic buildings 历史遗迹。选 A 22.B 细节题,逐项核对,文章第一段提到的是平遥的地理位置,第二段提到的是平遥的历史,第三段提 到的是平遥的商业,可以看出,文章没有提到它的旅游业,故选 B 项。 23.C 细节题:从第三段的句子:businessmen organized commercial (商业的) groups that did business nationwide. Shanxi Province had some of the most important ones and Pingyao was their center. 可知平遥在明清时期是商业中心,选 C 考点 :文化类阅读。 24.D 25.C 26.A 27.B 【解析】 试题分析: 这篇文章主要介绍了三则广告的信息。它们分别是阳光英语俱乐部、海洋博物馆、健康中心的 相关详细信息 24.D 细节理解题。由第一则广告 Sunny English Club :For students 可知阳光英语俱乐部是为学生提 供服务的俱乐部,故选 D。 25.C 细节理解题。由第一则广告 Sunny English Club :200 Yuan a month 可知参加俱乐部一月 200 元, 那么半年就是 1200 元,故选 C。 26.A 细节理解题。由第二则广告 Ocean Museum :9:00—17:00 From Thursday to Sunday 可知参观海洋 博物馆的时间是从星期四到星期天的 9:00 到 17:00 的任何时间都可以。A. on Saturday 在星期六;B. on Wednesday 在星期三;C. on Monday 在星期一;D. anytime 任何时间。结合语境可知选 A 27.B 细节理解题。由第二则广告可知如果你对鱼的生活感兴趣的话你可以去 Ocean Museum 海洋博物馆, 故选 B。 考点:广告布告类阅读。
页 13 第

28.D 29.D 30.C 31.D 【解析】 试题分析: 文章介绍了美国人在餐馆里的就餐的习惯,怎样点菜,怎样给小费,包括吃不了时可以带回家 去自己享用 28.D 细节理解题。根据第一段及关键句 ?it is impolite to light up a cigarette without asking if it will disturb them 可知 A、B、C 与原文不相符,同时关键句告诉我们“未经他人允许吸烟是不礼貌 的”可知 D 为正确选项。 29.D 细节理解题。根据 At American restaurants and coffee shops you are usually served tap water before you order 可见在点菜之前提供的是自来水,据此选 D 30.C 细节理解题。根据 If you can’t finish your meal but would like to enjoy the food later, ask your waitress or waiter for a “doggie bag” 得知它与答案 C 的表达相符,故选 C。 31.D 细节理解题。根据最后一段第三句 A tip of about 15% is expected and you should leave it on the table when you leave 可知当你离开时餐费的百分之十五做小费,故选 D 项。 考点 :文化类阅读。 32.D 33.B 34.C 35.A 【解析】 试题分析: 本文通过讲述作者前后不同的工作给作者的健康带来了不同的影响的情况,告诉我们要更多注 意自己的健康状态,保持健康的身体 32.D 推理题。根据文章倒数第二段 Two months ago I had a heart attack. At first I just couldn’ t believe it. Luckily it wasn’t very serious. The doctor advised me to stop smoking and to eat less. He also advised me to work less and get more exercise. But I just haven’t any time! My job takes everything out of me!可知我现在的健康出了很大的问题。这是我和以前相比最大的变化。故 D 正确 33.B 细节题。根据文章第二段 1,2 行 Then, about eight years ago, I got a much better job. The pay was better, but the hours were a lot longer.可知作者的工作时间变长了,故 B 正确 34.C 细节题。根据文章倒数第二段 The doctor advised me to stop smoking and to eat less. He also advised me to work less and get more exercise.可知医生建议我戒烟,少吃,少工作和多锻炼,故选 C 项。 35.A 推理题。根据文章最后 2 行 I have to think of them, too. I just don’t know what I should do. What do you think?可知作者很迷茫,不知道该怎么办。故 A 正确 考点:健康类阅读 36.A 37.F 38.B 39.E 40.G



14 第

41.D 42.B 43.C 44.D 45.A 46.B 47.C 48.A 49.C 50.B 51.D 52.C 53.D 54.D 55.A 56.B 57.C 58.A 59.B 60.C 【解析】 试题分析:雨声将我从睡梦中唤醒,正像十五年前一样,这一幕让我回忆起难忘的童年,以及成长道路上 父亲的关爱。 41.D 考查名词辨析 A.Graduation 毕业;B.Employment 雇佣;C.College 大学;D.school 学校;根 据下面的 desk 和 classroom 可知在学校,故选 D 项。 42.B 考查动词辨析 A.develop 发展;B.resist 抵抗;C.follow 跟着;D.break 打碎;无法忍住或抗 拒在家里的习惯,就在课桌旁睡着了,can’t resist sth 无法抵抗某物,故选 B 项。 43.C 考查名词辨析 A.dormitory 宿舍;B.door 门;C.desk 桌子;D.bed 床;根据后面的 classroom 可知选 C 项。 44.D 考查介词辨析 A.at 对于;B.already 已经;C.beyond 超过;D.halfway 半路;当“我”醒来 时发现自己已不在教室,而是在父亲的背上。所以应是在回家的半路上,故选 D 项。 45.A 考查形容词辨析 A.close 靠近是; B.near 附近; C.happy 高兴的;D.relaxed 放松的;根据后 面“After that,he never carried me or hugged me as other fathers did to their children.”可 知此处应是作者最后一次感觉和父亲的亲近,故选 A 项。 46.B 考查名词辨析 A.gap 间隙;B.thought 想法;C.action 行动;D.scene 场景;没有被这种想 法太困扰,故选 B 项。 47. C 考查形容词辨析 A. lonely 孤独 ; B. depressed 沮丧的; C. independent 独立的; D. comfortable 舒适的;因为感觉自己独立和长大了,所以感到自豪,故选 C 项。 48.A 考查名词辨析 A.comfort 安慰;B.help 帮助;C.support 支持; D.explanation 解释;虽然因 为感觉自己独立和长大了而感到自豪,但有时还是会因为没有从父亲那儿寻求到安慰而感到沮丧,故选 A 项。 49.C 考查动词辨析 A.guiding 指导;B.directing 指挥;C.watching 看;D.blaming 谴责; 站在背 后看着我乱涂乱画,故选 C 项。 50.B 考查名词辨析 A.skill 技术;B.patience 耐心;C.time 时间;D.practice 练习;根据后面的 “not strong enough.Press harder”可推测出此处应是“需要耐心” ,故选 B 项。
页 15 第

51.D 考查名词辨析 A.introduction 介绍;B.manner 礼貌;C.spirit 精神;D.advice 建议;听从了 他的“建议” ,故选 D 项。 52.C 考查连词辨析 A.even if 即使;B.while 当。 。时候;C.as 因为;D.though 虽然;由于没有什 么提高,所以又遵循自己的方式——“快速勾画” ,故选 C 项。 53.D 考查形容词辨析 A.difficult 困难的;B.slow 慢的;C.entertaining 令人愉快的;D.fast 快 的;通过前面的 scratching 推知是很快的,故选 D 项。 54.D 考查名词辨析 A.relationship 关系;B.friendship 友谊;C.thought 想法; D.reality 现实; 他的建议没有提高我的“writing” ,但是却改善了我们之间的关系,故选 D 项。 55.A 考查名词辨析 A.schooling 学校; B.career 事业;C.hope 希望;D.dream 梦想;根据 grade 6 可知此处应是 schooling,故选 A 项。 56.B 考查名词辨析 A.writer 作家;B.scholar 学者;C.scientist 科学家;D.specialist 专家;根 据前面的“highest grade in town” ,此处应是要表达作者的父亲被认为是“学者” ,故选 B 项。 57.C 考查形容词辨析 A.tired 累的; B.glad 高兴的;C.useless 无用的;D.ready 准备的;通过 下一句“你必须要靠自己获得教育来改变自己”可推知此处表达的是“我们无法帮助你改变什么” ,故选 C 项。 58.A 考查名词辨析 A.an education 教育;B.a rich boyfriend 富有的男友;C.a well-paid job 报 酬优厚的工作; D.a good writing 一个好的写作;通过下一句“As a result of his ___,I have ____ it through high school and through college.”可知此处表达的是 get an education“获得教育” ,故 选 A 项。 59.B 考查名词辨析 A.help 帮助;B.expectations 期望;C. examination 考试;D. watch 看;由于 他的期望,我最终完成了高中和大学的教育,故选 B 项。 60.C 考查动词辨析 A.succeeded 成功;B.got 得到;C.made 使;D. found 发现;由于他的期望, 我最终完成了高中和大学的教育,make it 达到目的,故选 C 项。 考点 :故事类阅读。 61.Of 62.Really 63.to upset 64.longer 65.meant 66.a 67.keeping 68.but 69.needed 70.me 【解析】 试题解析: 61.在英语中,be tired of 是固定搭配,意思是:对?厌倦。 62.根据句意,可知此处要用一个副词来修饰动词 wanted,故用 really。 63.由于本句已经有谓语动词 kept,分析句意,可知此处要用不定式,表示目的。 64.由于本空格后有 than,可知此处要用形容词比较级 longer。 65.根据句意,可知此处要用一般过去时表示过去的动作。 66.由于空格后的 break 在此处的意思是“休息” ,是一个可数名词,而且是首次出现,故用不定冠词 a。 67.由于空格前的是介词 in,故空格要用动名词。 68.在英语中,not only?but (also)是固定搭配,意思是:不但?而且?。 69.分析句子,可知此空格的词是用于修饰后面的名词 self-care 的,根据句意,可知要用过去分词形式,
页 16 第

表被动。 70.由于 with 是介词,因此其后要用宾格,故用 me。 考点:语法填空 71. 【小题 1】kilogram—kilograms 【小题 2】去掉 but 【小题 3】taking 后加 a 【小题 4】can—could 【小题 5】run—running 【小题 6】decides—decided 【小题 7】a—an 【小题 8】above—under 【小题 9】it’s—its 【小题 10】that —which 【解析】 【小题 1】kilogram—kilograms 考查数词。kilogram 前有 100,所以要用复数 kilograms 【小题 2】去掉 but 考查连词。though 和 but 不能连用,去掉 but 【小题 3】taking 后加 a 考查固定短语。Take a walk 散步; 【小题 4】can—could 考查情态动词。根据本句话提到 became 可知用一般过去时; 【小题 5】run—running 考查动词短语。Keep doing 继续做某事; 【小题 6】decides—decided 考查动词的时态。根据上文 it was getting closer 可知用一般过去时; 【小题 7】a—an 考查冠词。An easy job 一份简单的工作,Easy 为元音音素开头,要加 不定冠词的话应加 an 【小题 8】above—under 考查介词 。句意:他没有走到高处当一只狗恰好站在树下; 【小题 9】it’s—its 考查代词。句意:狗跳起来,咬到他的下面; 【小题 10】that —which 考查定语从句 非限制性定语从句只能用 which 来引导 考点 :短文改错。 72. Dear Jack, I am glad to hear that you would like to know something about the famous scientist Tu Youyou. Now, I will give you a brief introduction to her. Born in Ningbo, Zhejiang Province on December 30th, 1930, Tu Youyou, a famous female chemist and scientist, showed great interest in traditional Chinese medicine when she was young. In 1951, she was admitted into Beijing University, majoring in making medicine. After graduating from the university, she was trained in traditional Chinese medicine for two years and a half and has been working on it in Beijing. In 1972, she succeeded in discovering and developing Qinghaosu. To our excitement and delight, she was awarded the Nobel Prize in Medicine on October 5th, 2015, becoming the first Chinese woman to win the Nobel Prize. Wish you all the best ! Yours, Li Hua 【解析】 试题分析:假如你是李华,你的外国朋友 Jack 想了解著名科学家屠呦呦的相关情况, 请你根据以下的要求 给他写一封回信。 姓名 屠呦呦 国籍 中国
页 17 第

职业 药学家,科学家 兴趣爱好 自幼对传统中药兴趣浓厚 主要经历 1. 1930 年 12 月 30 日生于浙江宁波; 2. 1951 年考入北京大学,主修制药专业; 3. 毕业后接受中医培训两年半,并一直在北京从事中医工作; 4. 1972 年成功发现并制成青蒿素; 5. 2015 年 10 月 5 日,她被授予诺贝尔医学奖,成为中国第一个获得诺贝尔奖的女性科学家。 写作时不要逐句翻译,可适当增加细节以使行文连贯同时要把所提示的点写全,语句通顺,同时要注意准 确运用时态、语态、上下文意思连贯,符合逻辑关系。根据句意适当使用并列连词,同时也要合理运用高 级词汇和高级句子为文章增色添彩。 注意:1. 词数 100 左右; 2. 可以适当增加细节,以使行文连贯; 3. 参考词汇: 药学家 chemist 青蒿素 Qinghaosu 诺贝尔医学奖 Nobel Prize in Medicine 4.信的开头和 结尾已经写好 【亮点说明】 本文以时间 Born in Ningbo, Zhejiang Province on December 30th, 1930;In 1951;In 1972;on October 5th, 2015 为线索,层次明确,表意清晰。另外,本文对分词的用法掌握非常到位,如 Born in Ningbo; majoring in making medicine;becoming the first Chinese woman 等给文章增添了不少亮色。 考点:考查书信类写作



18 第


相关文档

河北省定州中学2016-2017学年高二上学期周练(10.9)物理试题 含答案
河北省定州中学2016-2017学年高二上学期周练(10.9)化学试题 含答案
河北省定州中学2016-2017学年高二上学期周练(10.9)生物试题 含答案
河北省定州中学2016-2017学年高二上学期周练(10.9)地理试题 含答案
河北省定州中学2016-2017学年高一上学期周练(9.11)物理试题含答案
河北省定州中学2016-2017学年高二(承智班)上学期周练(10.9)物理试题 含答案
河北省定州中学2016-2017学年高二上学期周练(10.9)政治试题 含答案
河北省定州中学2016-2017学年高二(承智班)上学期周练(10.9)数学试题 含答案
河北省定州中学2016-2017学年高二(承智班)上学期周练(10.9)化学试题 含答案
河北省定州中学2016-2017学年高一上学期周练(9.11)化学试题含答案
电脑版